خرید انواع اسباب بازی و بازی های فکری رومیزی در آریالند

دسته بندی ها

محبوب ترین ها

برای حرفه ای ها

اکادمی اکادمی اکادمی اکادمی

برای کوچولوها

مقالات مرتبط

بازی ها

آیا می‌توانید مفهوم «بازی» را تعریف کنید؟ چرا در دوران کودکی، ساعات زیادی را صرف این فعالیت هیجان‌انگیز می‌کردیم؟ در جدال محصولات فکری و گیم‌پلی‌های آنلاین کدام یک پیروز می‌شود؟ پاسخ تمام سوالات خود در مورد «بازی» کودک و بزرگسال را در لینک بالا بخوانید.


بیاید به دوران کودکی خود سر بزنیم. زمانی که یک طفل خردسال بیش نبودیم و تمام دغدغه‌های ما در شیوه‌ی راه رفتن عروسک، شوت کردن توپ و جور کردن ردیف‌های فکر بکر خلاصه می‌شد. مطمئنا کودکان بیشتر اوقات روزمره‌ی خود را صرف « آموزش بازی»، تفریح و سرگرمی می‌کنند. علاقه به انواع گیم‌ها تغییرناپذیر است. در واقع، نوجوانان نیز از انجام انواع سرگرمی‌ها و گیم‌های قانون‌مند لذت می‌برند. طرفداران سرگرمی حتی در دوران بزرگسالی نیز پیگیر یافتن جدیدترین و محبوب‌ترین محصولات هستند. 

به نظر شما چه چیزی در گیم وجود دارد که آن را در هر رده‌ی سنی محبوب خاص و عام کرده‌است؟ آیا می‌توان محصولات فکری را رقیب مناسبی برای گیم‌پلی‌های آنلاین در نظر گرفت؟ از فواید گیم‌بورد و سرگرمی برای بزرگسالان چه می‌دانید؟ در این مطلب، هر آنچه باید در مورد دنیای سرگرمی بدانید را شرح خواهیم داد. از تعریف و تاریخچه‎ی ««بازی کودک» گرفته تا معرفی بهترین بوردگیم‌های دورهمی. بنابراین برای آشنایی بیشتر با این دنیای فانتزی و جذاب، تا پایان همراه آریالند باشید.

معنای «بازی» را در یک جمله شرح بدهید؟(2 نمره)

تاکنون با فردی ملاقات داشته‌اید که فرآیند «بازی» کردن را تجربه نکرده باشد؟ عجیب است، نه! گیم، سرگرمی، ورزش، مسابقه و... از مهم‌ترین فعالیت‌های بشری است که از زمان کودکی همراه او بوده‌است. دو عامل تکرار و سادگی این فعالیت‌ها سبب می‌شود، معنا کردن آن برای همه‌ی ما به کاری غیر معمول تبدیل شود. عبارت زیر یک راهنمای مناسب برای کسب دو نمره‌ی سوال اصلی امتحان است:

« در سطح جهان، به هر فعالیت خودجوشی که با هدف کسب پاداش و لذت انجام می‌شود، «بازی» گفته می‌شود. این پاداش‌ها شامل هرگونه ارتقای رفتاری، اجتماعی یا روانی می‌شود.»

این فعالیت‌ها با توجه به رده‌های سنی مختلف و کارکرد آن‌ها، ویژگی‌های منحصر به فردی خواهند داشت. برای مثال، فعالیت‌های سرگرم‌کننده به منظور آموزش مفاهیم گوناگون به کودکان و پرورش مهارت‌های مختلف آن‌ها طراحی می‌شوند. در این حالت، «بازی کودک» به ابزاری کمک آموزشی نزدیک می‌شود که برای پیشبرد اهداف والدین و مربیان مناسب هستند. در مقابل، پرورش مهارت‌های ذهنی همچون تصمیم‌گیری، پیش‌بینی و قدرت حل مساله از ضروریات زندگی بزرگسالان به شما می‌رود. به همین دلیل، سرگرمی‌های هدفمند و مشخصی در دسترس بزرگسالان قرار می‌گیرد تا نیازهای ذهنی خود را برطرف کنند.

 

تفاوت «بازی» و سرگرمی را می‌دانید؟

بسیاری از افراد «بازی» و سرگرمی را مترادف هم در نظر می‌گیرند، بدون آنکه اطلاعی نسبت به تفاوت‌های این دو داشته باشند. اگرچه هر دو فعالیت به منظور سرگرم‌کردن افراد پدید می‌آیند، ولی وجود یک نکته مهم در «آموزش بازی»» سبب می‌شود که آن را هم تراز با سرگرمی ندانیم. تفاوت این دو پدیده‌ی جذاب در عبارت زیر خلاصه می‌شود:


بازی هدفمند


«بازی» یک فعالیت هدفمند است.

 زمانی که فرزند شما مشغول تکمیل «بازی بچه‌ گانه» پازل خود است، هدف آموزشی مهمی را دنبال می‌کند. او عزم خود را جزم کرده است که «بازی» پازل را با موفقیت تکمیل کرده و بر قله‌ی موفقیت بایستد. در واقع، او با این حرکت می‌تواند اعتماد به نفس خود را ارتقا بخشیده و احساس موفقیت را تجربه کنید. اکنون فرزند خود را تنها و در حال تماشای کارت‌های عکس‌دار تصور کنید. آیا او در حال انجام یک فعالیت هدفمند است؟ خیر. اگرچه او دقایق لذت بخشی را سپری می‌کند، اما ذهن او هدف مشخصی را دنبال نخواهد کرد. بنابراین سرگرمی هرگونه فعالیتی غیر هدفمند را شامل می‌شود. البته هدفمند بودن به عوامل مشخصی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

  • ناظر کیست؟ آیا از دید کسی که شما را زیر نظر گرفته است، فعالیت هدفمندی را انجام می‌دهید؟ اگر چنین باشد، فعالیت شما هدفمند یا «انواع بازی»» در نظر گرفته می‌شود. برای مثال، تصور کنید که در حال ترکاندن پلاستیک‌های حبابی هستید. هدف شما از این فعالیت آن است که باد حباب‌ها را تخلیه کرده و از پلاستیک به شیوه‌ی دیگری استفاده کنید. اما ناظری که از بیرون به شما نگاه می‌کند و در جریان اهداف شما نیست، فعالیت شما را یک حرکت بی‌هدف و صرفا یک سرگرمی قلمداد می‌کند.
  • آیا فعالیت در ذهن فاعل آن هدفمند است؟ مطمئنا برای شما هم اتفاق افتاده است که در حال انجام یک کار جدی و هدفمند بوده‌اید، ولی والدین شما آن را تلف کردن وقت معرفی کرده‌اند. برای مثال، کودکی که در حال انجام «بازی بچه گانه» منچ است، فعالیت خود را هدفمند، مفید و قانون‌مند تصور می‌کند. اما در همان لحظه از سوی والدین خود می‌شنود که دست از این سرگرمی بی‌فایده برداشته و به انجام تکالیف مدرسه بپردازد. در چنین مواردی، منچ یک «بازی» تعریف می‌شود، زیرا هدف مشخصی را در ذهن فاعل دنبال می‌کند.
  • آیا فعالیت‌ها به صورت صفر و صدی هدفمند هستند؟ در نظر گرفتن یک معیار صفر و صدی برای هدفمند بودن امری کار منطقی به نظر نمی‌رسد. بنابراین می‌توان طیف گسترده‌ای برای هدفمندی فعالیت‌ها در نظر گرفت. به این ترتیب، یک فعالیت می‌تواند برای شخصی «بازی» بوده و برای دیگری یک سرگرمی صرف باشد.

«بازی» در یک زمان مشخص پایان می‌یابد.

زمانی که به عامل هدف در هر فرآیندی فکر می‌کنیم، طبیعتاً یک بازه‌ی زمانی را برای آن در نظر گرفته‌ایم. در واقع، برای رسیدن به یک نتیجه، حتما باید به زمان پایان یافتن آن نیز توجه داشته باشید. در دنیای سرگرمی، پایانی برای فعالیت در نظر گرفته نمی‌شود. برای مثال، کودک تنها زمانی از «بازی» بچه گانه»ی خود با عروسکش دست می‌کشد که خسته شده‌باشد. 

فعالیت‌های تقلیدی هدف ظاهری مشخصی را دنبال نمی‌کنند و به همین دلیل، پایان مشخصی را برای کودک اعلام نخواهد کرد. در مقابل، «انواع بازی» نه تنها قوانین مشخصی را برای برنده‌ شدن ارائه می‌دهد، بلکه زمان پایان آن را نیز به شما هشدار خواهد داد. همین امر، هیجان رقابت را دوچندان خواهد کرد.


تاریخچه اسباب بازی


«بازی» و ابزار آن چگونه خلق شدند؟

هر والدینی سعی دارد، بهترین و با کیفیت‌ترین «بازی کودک» را در اختیار فرزند خود قرار دهد، زیرا آن‌ها به خوبی دریافته‌اند که این محصولات به مثابه غذا برای روان و ذهن فرزندشان عمل می‌کند. این درک عمیق والدین به زمان حال و شیوه‌های تربیتی مدرن محدود نمی‌شود، بلکه از هزاران سال پیش انسان وسیله‌های سرگرم‌کننده و جذابی را طراحی کرده و آن‌ها را در اختیار فرزندان خود قرار می‌دادند. اگر با شنیدن این عبارت نسبت به تاریخچه‌ی «انواع بازی» و اسباب «بازی» کنجکاو شدید، در این قسمت روند پیدایش و پیشرفت این پدیده و ابزار مرتبط با آن را شرح خواهیم داد.


اولین اسباب «بازی» جهان چه بوده‌است؟

نیاز به سرگرمی و «انواع بازی» به گونه‌ای دیرینه و قدیمی است که نمی‌توان تاریخ دقیقی برای پیدایش آن مشخص کرد. البته موزه‌ی ملی «بازی» در آمریکا، یک تکه چوب ساده را به عنوان اولین وسیله‌ی سرگرمی جهان معرفی کرده‌است. به صورت کلی می‌توان گفت، اولین اسباب «بازی»‌های جهان شامل توپ، بادبادک،‌ جغجغه و... می‌شده‌اند. تصور نکنید که ذهن ابتدایی بشر تنها قادر به ساخت وسایل بسیار ساده همچون چوب و چرخ بوده‌است.


البته حتی همین چوب ساده نیز می‌تواند کودک را برای ساعات طولانی سرگرم کند. اما موارد بسیاری از حفاری‌ها کشف شده‌است که ابزار سرگرمی همچون «انواع بازی» ماشین و... را شامل می‌شوند. در نظر داشته باشید که سرگرمی‌ها با توجه به فرهنگ و عادات مردم هر کشور متفاوت بوده و به جغرافیای آن منطقه بستگی دارد.  

شواهدی در سومر 2600 سال قبل وجود دارد که مجسمه‌های حیوانی و انسانی را به عنوان اسباب «بازی» مورد استفاده قرار می‌دادند، زیرا مواد اولیه‌ای همچون گل مجسمه‌سازی در این منطقه‌ی جغرافیایی به راحتی در دسترس بوده است. یویوی چوبی در سرزمین جنگلی همچون چین اولین ابزار سرگرمی کودکان و بزرگسالان محسوب می‌شده است. به همین ترتیب، در کشور غنی هند، فلزات مقاومی همچون برنز به وفور یافت می‌شده‌است. بنابراین حدود ۲۵۰۰ سال قبل، اسب‌ها و فیل‌های برنزی وسیله‌ی مناسبی برای سرگرم‌کردن اعضای خانواده‌ی ثروتمند محسوب می‌شده‌است. 


محبوب‌ترین اسباب «بازی»‌های قدیمی چه مواردی بوده‌اند؟

تاریخچه‌ی «بازی»‌ها و اسباب «بازی» به دو دوره‌ی مهم قبل و بعد از انقلاب صنعتی تقسیم می‌شود. پیش از وقوع این انقلاب تاثیرگذار، محصولات و ابزار موجود در بازار به وسیله‌ی کارگران و به صورت دستی تولید می‌شدند. به همین دلیل، همواره میزان تقاضا از کالاهای عرضه‌شده بیشتر بود. بنابراین کودکان سراسر جهان، با کمبود «انواع «بازی» بچه گانه» مواجه بودند و به خوبی، قدر دارایی‌های خود و سرگرمی‌های محدود خود را می‌دانستند. توپ‌، عروسک، فرفره، قایق‌های کوچک، بادبادک، یویو و... از محبوب‌ترین اسباب «بازی»‌های این دوران محسوب می‌شوند.


اسباب بازی‌ های مدرن


«بازی»‌های مدرن امروزی چگونه پدید آمدند؟

با وقوع انقلاب صنعتی، تحولی اساسی در بازار محصولات مختلف پدید آمد. اکنون تولید انبوه کالاها به یک رخداد روزمره تبدیل شده‌بود. بنابراین قیمت محصولات نیز به میزان چشمگیری کاهش یافت و اکنون خانواده‌های کم‌درآمدتر نیز می‌توانستند از نعمت سرگرمی بهره‌مند شوند. یک اسباب «بازی» ارزشمند که برای هر رده‌ی سنی کاربرد داشت، پازل‌های چوبی بود. 

این وسیله‌ی خارق‌العاده در سال 1767 و توسط معلم جغرافیایی خلق شد. او سعی داشت با شاگردان خود را در حین تکمیل کردن نقشه‌ی جغرافیا تعلیم دهد. پازل‌ها ابتدا در اختیار اعضای خانواده‌ی سلطنتی قرار می‌گرفتند. سپس خانواده‌ی اشرافی نیز خواهان این ابزار آموزشی شدند. رفته رفته با تولید انبوه پازل و ورود مقوا به این صنعت، عموم مردم توانستند به این «بازی بچه گانه‌»ی محبوب دست یابند. 

با شروع قرن 19 میلادی، اکثر دختران خانواده‌ی ثروتمند تمایل زیادی به استفاده از عروسک‌های چوبی یا چینی داشتند. قوه‌ی تخیل سیرناپذیر این کودکان سبب شد تا برای عروسک‌های خود، خانه‌ی خصوصی ساخته و زندگی عروسک را به صورت کامل برای خود بازسازی کنند. با شروع قرن 20‌ام نیز استفاده از انواع ماشین‌های اسباب «بازی» حلبی و عروسک‌های پولیشی مورد استقبال قرار گرفت. 

با ورود به سال‌های سیاه جنگ جهانی دوم، کارخانه‌های تولید اسباب «بازی» مشغول تولید تسلیحات جنگی شدند. بنابراین نوع جدیدی از «بازی» و ابزار آن به جهان معرفی نشد. در دهه‌ی پررونق 1950 بود که یکی از محبوب‌ترین اسباب «بازی»‌های جهان تحت نام «لگو» راهی بازار شد. استفاده از مواد اولیه‌ی ارزان‌قیمتی همچون پلاستیک و فلزات محبوبیت این محصول را به صورت جهانی گسترش داد. با ورود به قرن 21 نیز اختراع کامپیوتر مردم را به وجد آورد. به صورتی که امروزه انجام انواع گیم‌پلی‌های کامپیوتری دنیای اسباب «بازی»‌ها را متحول کرده‌است. 


اصلا چرا بچه‌ها «بازی» می‌کنند؟ 

آیا فرزند شما، علاقه‌ی خاصی به «انواع بازی» و سرگرمی دارد؟ آیا او از هر فرصتی برای تخیل‌کردن‌ استفاده می‌کند؟ احتمالا بارها او را سوار بر قابلمه، بالشت و... مشاهده کرده‌اید که در دنیای خیالی خود سیر می‌کند. این توانایی بارز کودکان است. آن‌ها به راحتی می‌توانند یک تکه چوب را به ماشین پرنده تبدیل کرده و ساعت‌ها سرگرم پرواز با این اسباب «بازی» خود ساخته باشند. البته درک کارهای آن‌ها تا اندازه‌ای برای ذهن منطقی و قاعده‌مند بزرگسالان مشکل خواهد بود. 

اما این عبارت، دلیل مناسبی برای کم اهمیت بودن «بازی» نخواهد بود. شاید والدین و کودکان از مزایای «انواع بازی» و سرگرمی مطلع نباشند، اما روانشناسان و مهم‌تر از آن‌ها، مربیان مهد کودک به خوبی می‌توانند فواید آن را برای شما شرح دهند. آن‌ها بیش از هر چیز به جنبه‌ی آموزشی «بازی» توجه می‌کنند. بنابراین با توجه به تجربیات این افراد می‌توان لیست بلند بالای زیر را برای فواید انجام انواع گیم شرح داد: 


تقویت مهارت حرکتی کودک با بازی


بیش از هر چیز، تقویت مهارت‌های حرکتی کودکان

اولین دلیلی که از «انواع بازی» در دوره‌ی مهدکودک و دبستان استفاده می‌شود، تقویت مهارت‌های حرکتی کودکان معرفی می‌شود. متخصصان رده‌ی سنی مناسب برای تقویت این مهارت‌ها را ۳ الی ۶ سالگی عنوان می‌کنند. در این بازه‌ی سنی کودک از نظر جسمی و حرکتی در حال تغییر بوده و توانایی‌های جدیدی در خود کشف می‌کنند. 


چنانچه در این بازه‌ی زمانی حرکات پایه و اساسی را به کودک آموزش ندهید، در سال‌های آینده با مشکل مواجه خواهید شد. زیرا در سنین خردسالی، کودک حرکات را به صورت تفکیکی انجام می‌دهد. برای مثال، در هنگام «بازی بچه گانه» با ماشین پلاستیکی خود، تنها یک دست خود را حرکت می‌دهد. اما با ورود به دوران مدرسه، کودک به صورت ناخودآگاه حرکات را به صورت ترکیبی انجام می‌دهد. بنابراین آموزش این مفاهیم به او سخت‌تر خواهد شد.


بنابراین اگر از آن دسته والدینی هستید که تصور می‌کنند، کودک به صورت خود به خود استفاده از دست و پاها را آموزش می‌بیند، در نظر خود تجدید نظر کنید. روانشناسان بزرگی همچون پیاژه باور دارند که محیط کودک می‌تواند نقش موثری در کیفیت رفتارهای حرکتی کودکان داشته باشد. برای درک بهتر تصور کنید که کودک خردسال خود را در طول هفته، چندین بار به محیط‌های متنوعی همچون مهدکودک، زمین «بازی»، استخر و... می‌برید. 


از «انواع بازی» برای سرگرم کردن او استفاده کرده و از این طریق، انجام حرکات پیچیده‌تر را برای او میسر می‌کنید. با این شرایط، فرزند شما با افراد مختلفی تعامل کرده و تجربه‌های موثر فراوانی را کسب می‌کند. در نتیجه، او در سال‌های آینده دچار مشکلات حرکتی، کندی دست‌خط و... نشده و درک بهتری از سازوکار بدن خود خواهد داشت. این عوامل، سلامت روان کودکان را نیز تضمین خواهد کرد. 


چه اسباب «بازی»‌هایی برای تقویت مهارت‌های حرکتی کودک مناسب است؟

برای تقویت مهارت‌های حرکتی کودک خود باید به دو نکته‌ی مهم توجه داشته باشید. اول آنکه آیا فرزند شما توانایی انجام فعالیت‌های نرمال را دارد؟ در واقع، آیا کودک در وضعیت نرمال جسمانی به سر می‌برد؟ برای یافتن پاسخ این سوال باید به نوع حرکت کودک در دوره‌‌های مختلف سنی توجه کنید. نرمال‌ترین فعالیت‌های حرکتی کودک در هر رده‌ی سنی به شرح زیر است:

  • تولد تا ۶ ماهگی: نوزادان از زمان تولد تا ۳ ماهگی، فعالیت‌های محدودی همچون مکیدن انگشت، چرخاندن سر و... را به راحتی انجام می‌دهند. از ۳ ماهگی به بعد نیز می‌توانند دست‌های خود را به هم رسانده و آن‌ها را لمس کنند. همچنین این کودکان قادر هستند اشیا و اسباب «بازی» را از یک دست به دست دیگر خود منتقل کنند.

‍اسباب بازی مناسب برای کودکان ۶ الی ۱۲ ماهگی


  • از ۶ تا ۱۲ ماهگی: در این رده‌ی سنی کودک می‌تواند انگشتان دست و پا خود را لمس کرده و آن‌ها را بگیرد. همچنین آن‌ها می‌توانند اسباب «بازی» را با هر دو دست بگیرند. نکته‌ی بانمک در کودکان زیر یکسال آن است که می‌توانند انگشت اشاره‌ی خود را از دیگر انگشتان جدا کرده و با آن به اشیا مختلف اشاره کنند. در بسیاری از موارد، صدای دست‌زدن آن‌ها را نیز خواهید شنید. علاقه‌ی به شنیدن صداهای بلند، آن‌ها را به کوبیدن اشیا به یکدیگر تشویق می‌کند.
  • از ۱ تا ۲ سالگی: در این رده‌ی سنی کودک امکان آن را می‌یابد که حرکات متنوعی را انجام دهد. غذا خوردن با قاشق، کشیدن خطوط مبهم بر روی کاغذ، برگه زدن دفتر و کتاب، در دست گرفتن قلم، چیدن اشیا به صورت مرتب، حرکت دادن اشیا ساده‌ای همچون ماشین اسباب «بازی» و... از حرکات عمده‌ی کودکان یک تا دو ساله است.
  • ۲ تا ۳ سالگی: ذهن کودک در این بازه‌ی سنی آماده‌ی کپی کردن از هر چیز و شخصی است. او در این بازه می‌تواند لباس، جوراب و کفش خود را با طمانینه در بیاورد. از دیگر توانایی‌های او می‌توان به شستن دست‌ها، چرخاندن در، غذا خوردن با قاشق و چنگال، باز و بسته‌کردن زیپ و... اشاره کرد.
  • ۳ الی ۴ سالگی: مهارت‌های حرکتی کودک در این بازه‌ی سنی رشد چشمگیری خواهد داشت. او می‌تواند در شرایط ایمن کاغذ را با قیچی ببرد. نقاشی بکشد، از اشکال چند قسمتی و پیچیده‌تر کپی برداری کند. 
  • ۴ الی ۵ سالگی: فرزند شما پیش از ورود به مهدکودک باید به راحتی بتواند از اشکال هندسی ساده همچون مربع کپی برداری کند. درون اشکال بدون بیرون‌زدگی رنگ‌آمیزی کند و دست‌های خود را به خوبی بشوید.

اکنون که با توانایی‌های کودکان در هر رده‌ی سنی آشنا شدیم. چنانچه کودک شما نیز قادر به انجام این فعالیت‌ها بوده و هست، می‌توانید از «انواع بازی» بهره برده و به شیوه‌ی موثر مهارت‌های حرکتی او را تقویت کنید. مناسب‌ترین اسباب «بازی»‌ها برای تقویت مهارت‌ کودکان به شرح زیر هستند:


خمیر «بازی»، عالی‌ترین وسیله برای تقویت مهارت‌های حرکتی

خمیر «بازی» یک ماده‌ی کشسانی و چسبناک است که در رنگ‌های شاد و متنوع تولید می‌شود. کودکان با استفاده از این محصول می‌‌توانند اشکال و احجام خلاقانه‌ای بسازند. این فعالیت‌ها به پرورش خلاقیت کودک کمک کرده و عضلات او را تقویت خواهد کرد. همچنین سیستم عصبی کودک در ناحیه‌ی دست‌ها نیز به خوبی تقویت خواهد شد. فواید این «بازی کودک» به تقویت مهارت‌های حرکتی محدود نشده و انواع مهارت‌های ذهنی نیز با استفاده از این اسباب‌ «بازی» پرورش می‌یابد. 


مزایای خمیر بازی


بسیاری از والدین، نگران سلامت فرزندان خود هستند و تصور می‌کنند مواد شیمیایی به کار رفته در خمیر «بازی» برای سلامت کودکان مضر است. این نگرانی تا حدودی صحیح است، اما محصولات بسیاری در بازار ایران وجود دارد که فاقد مواد شیمیایی و سمی هستند. استفاده از این محصولات هیچ خطری برای سلامت سیستم تنفسی و پوست کودکان نخواهد داشت. 

خمیرهای «بازی» آریا علاوه بر ویژگی‌ فوق، از مواد و رنگدانه‌های کاملا خوراکی تشکیل شده‌است. بنابراین شما می‌توانید به راحتی بسته‌های محبوب آریا همچون «بسته خمیر بازی لیا کوچولو» را در اختیار فرزند خردسال قرار داده و مهارت‌های حرکتی او را تقویت کنید.


رنگ انگشتی، دردسرساز مفید

بسیاری از والدین رنگ انگشتی را به عنوان عامل دردسر ساز خانه می‌شناسند. کودکان خردسال عاشق کشیدن نقاشی بر روی سطوح نامتعارف هستند. شیشه، دیوار، مبل، رختخواب و... از نظر کودکان هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. آیا دلیل واقعی این علاقه‌ی کودکان را می‌دانید؟ کودکان در سنین خردسالی از حواس پنجگانه‌ی خود برای شناسایی جهان پیرامون خود استفاده می‌کنند. حس لامسه نیز یکی از سرراست‌ترین حواس بشر محسوب می‌شود. بنابراین «بازی کودک» خود به یک فرصت مناسب برای لمس اشیا و بافت‌های مختلف تبدیل می‌شود. 


برخی از اسباب «بازی»‌‌های امکانات بیشتری برای لمس اشیا را در دسترس کودکان قرار می‌دهد. در واقع، تقویت مهارت‌های شناختی را نیز برای کودکان میسر می‌کند. در بالاترین نقطه از لیست این محصولات، رنگ انگشتی قرار دارد. این «بازی»، قلم را از فرآیند رنگ‌آمیزی حذف کرده و لذت رنگ‌آمیزی با انگشت را به کودکان هدیه می‌دهد. اگرچه کودک می‌تواند از محصولات رنگ‌آمیزی دیگری همچون آبرنگ و گواش نیز برای این کار استفاده کند، اما بافت چسبناک و غلیظ رنگ انگشتی در طول «آموزش بازی» به تقویت مهارت‌های کودک کمک بیشتری می‌کند. 


یکی از مرغوب‌ترین رنگ‌های انگشتی موجود در بازار، محصولات برند آریا معرفی می‌شوند. این محصولات از رنگدانه‌های کاملا خوراکی تهیه شده‌اند و فاقد مواد سمی هستند. بنابراین سلامت کودکان به خطر نخواهد افتاد. تمیزی محیط منزل نیز از درجه‌ی دوم اهمیت برخوردار است. «رنگ انگشتی آریا» از فناوری‌های روز دنیا بهره برده و به راحتی از سطوح مختلف پاک می‌شود. برای این کار تنها به یک دستمال حوله‌ای و آب احتیاج خواهید داشت. بنابراین دیگر نگران «بازی کودک» خود نبوده و مهارت‌های حرکتی او را با مفیدترین روش‌های تقویت کنید. 


لگوهای ساده و جذاب

کودکان مشتاق در دست گرفتن اشیا و «بازی» کردن با آن‌ها هستند. برای آن‌ها فرقی ندارد که این وسیله برای سرگرمی و «انواع بازی» طراحی شده‌است یا کاربردی دیگری دارد. یکی از بهترین و ساده‌ترین وسایلی که برای تقویت مهارت‌های حرکتی کودک مناسب است، بلوک‌های چوبی و پلاستیکی معرفی می‌شوند. کودکان ابتدا هر بلوک را به صورت جداگانه در دست گرفته و با ویژگی‌های ظاهری آن‌ها آشنا می‌شوند. بافت، رنگ، دما، شکل و... بلوک را زیر نظر گرفته و آن‌ها را به خاطر می‌سپارند. 


بازی های جذاب لگو


در مرحله‌ی بعدی با «آموزش «بازی» لگو آشنا می‌شوند. برای مثال، نحوه‌ی اتصال قطعات به واسطه‌ی برآمدگی را می‌آموزند. سپس شخصا لگوها را به یکدیگر متصل کرده و مسیر خلق آثار مبتکرانه را آغاز می‌کنند. اگرچه زمان پایان یافتن این سفر مشخص نیست، اما فواید «انواع بازی» لگو برای سلامت جسمانی و روانی کودک بسیار با ارزش هستند. تقویت مهارت‌های حرکتی کودک یکی از معدود مزایای لگوسازی محسوب می‌شود. کودک در طول ساختن اشیا لگویی از کل اجزای دست خود همچون انگشتان، کف و مچ دست، آرنج، شانه و... استفاده می‌کند. بنابراین کل عضلات دست در هنگام «بازی» درگیر شده و تقویت خواهد شد. 


در بسیاری از موارد، استفاده از انواع لگوی پلاستیکی برای کودکان پایین زیر سه سال توصیه نمی‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود، در هنگام استفاده از «انواع بازی» لگو در کنار کودک خردسال خود حضور داشته و مراقب بلعیدن قطعات توسط او باشید.


مهارت‌های درشت حرکتی چیست و چگونه تقویت می‌شود؟

استفاده از عضلات قوی‌تر و بزرگتر همچون پاها، بازوها و قسمت بالاتنه به مهارت‌های مشخصی نیاز دارند. کودکانی که قادر به سریع دویدن، شوت زدن صحیح و... نیستند، در برنامه‌ی تربیتی خود از «آموزش بازی»‌های حرکتی بهره‌ای نبرده‌اند. بسیاری از والدین تصور می‌کنند برای تقویت مهارت‌های درشت حرکتی به فضای بسیار بزرگ، وسایل مخصوص، مربی حرفه‌ای و... نیاز دارند. اما نگران نباشید. بسیاری از حرکات و ورزش‌های ساده نیز عضلات بزرگ کودکان را تقویت خواهد کرد. در ادامه این رفتارهای حرکتی و «بازی»‌ها را به تفکیک رده‌ی سنی کودکان شرح خواهیم داد:


  • رده سنی ۴ الی ۵ سال: پریدن با دوپا، طناب زدن، هدف‌گیری با توپ، پریدن به سمت عقب، دریافت توپ همزمان با راه رفتن، جلو و عقب رفتن متناوب، بالا و پایین رفتن از پله‌های سرسره.

  • رده‌ سنی ۳ الی ۴ سالگی: دویدن حول یک شی، راه رفتن بر روی یک خط، لی‌لی «بازی»، یک لنگه‌پا ایستادن، سه چرخه‌ سواری، جفت‌پا پریدن تناوبی، پله‌نوردی. 

  • رده‌ سنی ۲ الی ۳ سالگی: ایستادن بر روی یک لبه کم ارتفاع، گرفتن توپ‌های بزرگ، پله‌ نوردی، پریدن از آخرین پله، پریدن روی یک مانع کوتاه. 

  • رده‌ سنی ۱۸ تا ۲۴ ماهگی: «بازی کودک» با عروسک‌های بزرگ، دویدن به دنبال یک محرک، نشستن بر روی صندلی، پله نوردی به کمک بزرگسالان.

  • رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سالگی: چسباندن اشیا کوچک بر روی دیوار، یخچال و... . 

تقویت عزت نفس کودک، اوجب واجبات

هستند کودکانی که به اندازه‌ی همسن و سالان خود شاد و سرزنده نباشند. آن‌ها علاقه‌ای به «آموزش بازی» جدید و انجام وظایف مشخص نداشته و در مواجه با چالش‌های جدید فرار را به قرار ترجیح می‌دهند. اگر فرزند شما نیز علائم ذکر شده را از خود بروز می‌دهد، توصیه می‌کنیم هرچه سریع‌تر نسبت به تقویت عزت نفس او اقدام کنید. عزت نفس یکی از ارزشمندترین خصلت‌های انسانی است که احساساتی همچون دوست ‌داشته‌شدن، ارزشمند بودن و باور به خود را به شخص القا می‌کند. این ویژگی در کودکان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زیرا اعتماد به نفس آن‌ها را افزایش داده و کودکان را برای فعالیت‌های اجتماعی آینده آماده می‌کند.


نقش اسباب بازی در تقویت عزت نفس کودکان


اعتماد به نفس زیاد نیز انگیزه‌ی مواجه شدن با موقعیت‌ها و چالش‌های جدید را در اختیار کودکان قرار می‌دهد. به این ترتیبِ، آن‌ها می‌توانند به راحتی مفاهیم گوناگون را آموزش دیده و به بهترین نحو رشد می‌یابند. اگر به جمع دوستانه‌ی کودکان توجه کنید، اهمیت عزت نفس در آن‌ها را در می‌یابید. کودکان که عزت نفس بالایی دارند، در زمان «انواع بازی» با دوستان خود، رابطه گرم و محبت‌آمیزی برقرار می‌کنند. شما می‌توانید با استفاده از روش‌های زیر که بر اساس محیط «بازی کودک» طراحی شده است، عزت نفس فرزند خود را تقویت کنید:


  • استفاده از انواع «بازی» فکری: اکثر «بازی»‌های فکری کارتی و رومیزی به صورت چند نفره و دورهمی طراحی و انجام می‌شود. کودکان در طول «آموزش بازی» فکری با دیگران تعامل بالایی برقرار کرده و با قوانین و چارچوب‌های رقابت آشنا می‌شوند. سپس باید از مهارت‌های ذهنی خود استفاده کرده و به موفقیت نزدیک شوند. با هر قدمی که کودکان به صورت برنده شدن بر می‌دارند، عزت نفس آن‌ها افزایش می‌یابد.

  • رقابت خانه‌داری: به همراه فرزند خود یک نبرد خانه‌داری اجرا کنید. در این «بازی بچه گانه» از انواع فعالیت‌های درون خانه همچون شستن لباس، ظروف، جارو کشیدن استفاده کرده و رقابت هیجان‌انگیز را بین خود و فرزندتان برگزار کنید. زمانی که شما کارهای مهمی همچون چیدن سفره را به فرزند خود می‌سپارید، او احساس اعتماد را از جانب شما دریافت می‌کند. بنابراین مسئولیت‌پذیری را در خود تقویت کرده و احساس خوبی نسبت به خود پیدا خواهد کرد.

  • به علایق فرزندتان احترام بگذارید: کودکان اشیا و اسباب «بازی» خود را همتراز شخصیت شان قلمداد می‌کنند. به عبارت دیگر، کودکان همواره خود را وسایل محبوب خود یکسان می‌دانند. بنابراین بهترین روش تقویت عزت نفس کودکان به وسیله‌ی «آموزش بازی» می‌تواند احترام به وسایل او باشد. برای برداشتن وسایل فرزندتان از او اجازه بگیرید. با عروسک و وسایل فرزندتان با احترام رفتار کنید. در کنار این‌ها به فعالیت‌های محبوب فرزند خود نیز توجه کنید. برای مثال، رفتن به کتابخانه برای یک کودک کتابخوان بهترین جایزه خواهد بود.

مهارت‌های اجتماعی کودک تقویت می‌شود.

آیا تاکنون کارتون «بچه رئیس» را تماشا کرده‌اید؟ یک کودک دیپلمات که به تمام قواعد ارتباطی مسلط است. همین ویژگی سبب شده تا این موجود بانمک و در عین خبیث، تمام خواسته‌های خود را صرفا با کلام و زبان بدن محقق می‌کند. اگرچه در واقعیت این سطح تعامل برای کودکان ناممکن و عجیب است، اما «انواع بازی» به تقویت مهارت‌های اجتماعی کودکان کمک شایانی می‌کند.


تقویت مهارت اجتماعی با اسباب بازی


 این ویژگی در گروه‌های «بازی» دوستانه و مهد کودک‌ها به بالاترین حد خود می‌رسد. زیرا کودکان راحت‌تر می‌توانند با همسن و سالان خود ارتباط برقرار کنند. در بسیاری از موارد این نوع از ارتباطات به درجه دیپلماتیک و سازمان‌یافته نیز می‌رود. به همین دلیل، توصیه می‌شود والدین و مربیان در «بازی کودک» دخالت نکرده و شاگردان خود را از دور زیر نظر بگیرند. در این حالت، احساس همکاری بین کودکان به بالاترین حد ممکن رسیده و مهارت‌های اجتماعی به شیوه‌ی موثری تقویت خواهد شد.


پس از چند ساعت می‌توانید با چشمان خود مشاهده کنید که برخی از کودکان در حال میانجی‌گری و آشتی دادن دو طرف دعوا هستند. دقیقا این افراد پتانسیل بچه رئیس شدن را در خود دارند. مراقب آن‌ها باشید.


چه کسی کودک باهوش می‌خواهد؟ 

در واقع، کیست که کودک باهوش نخواهد؟ اکثر والدین سعی دارند با انواع کلاس‌های فشرده و آموزشی، هوش کودکان خود را دوچندان کرده و در عرض دوماه، نابغه‌ای اعجاب‌انگیز دریافت کنند. غافل از اینکه در دنیای امروزی «آموزش بازی» به کودکان یکی از بهترین روش‌های تقویت هوش کودکان محسوب می‌شود. اگر در مورد دلایل این ادعا کنجکاو هستید، کافی است به «انواع بازی» فکر کنید. بسیاری از «بازی»‌های بر اساس تفکر منطقی طراحی شده‌اند و قوه‌ی استدلال کودکان را فعال می‌کنند. به این ترتیب، کودکان در خلال انجام یک سرگرمی ساده با وجود رابطه‌ای مهم به نام «علت و معلول» آشنا می‌شوند. فهمیدن این رابطه‌ی ساده به درک مفاهیم پیچیده‌ی ریاضی کمک شایانی کرده و مهارت‌های محاسباتی آن‌ها را ارتقا می‌بخشند. بنابراین والدین گرامی، قبول کنید که «آموزش بازی» و شاد بودن خود یک روش موثر برای تقویت هوش است. اهمیت این فعالیت‌ها چیزی از درس خواندن کمتر ندارد. تا حد امکان، شانس «بازی» کردن و سرگرمی داشتن را برای فرزند خود مهیا کنید.


آموزش فرهنگ و تاریخ به کودکان ایران‌زمین

در سیستم آموزشی کشور ما بیشترین زمان کودکان صرف آموزش ریاضی و علوم می‌شود. بنابراین مباحث مهم دیگری همچون هنر، تاریخ، جغرافیا، فرهنگ‌های باستانی و... در درجه بعدی اهمیت قرار گرفته و به خوبی به آن‌ها پرداخته نمی‌شود. به همین دلیل، کودکانی که در زمینه‌های فرهنگی، هنری و تاریخی استعداد دارند، باید به واسطه‌ی روش‌های دیگر با این مفاهیم آشنا شوند. 


«آموزش بازی»‌های مرتبط می‌تواند بهترین شیوه‌ی یادگیری برای کودکان باشد. این روش زبان پیچیده‌ی این موضوعات را برای کودکان ساده‌سازی می‌کند. بنابراین کودک اطلاعات پایه‌ی تاریخی و جغرافیایی را آموزش دیده و در آینده می‌تواند مفاهیم پیچیده‌تری را نیز درک کند. جالب است بدانید، «بازی» معروف پازل با هدف آموزش نقشه‌ی جغرافیا به کودکان خاندان سلطنتی طراحی شده و سپس به محبوب‌ترین «بازی» سرگرمی جهان تبدیل شد. 


روش تربیتی کودک مسئولیت پذیر


پرورش کودکی مدیر و مدبر

در چه موقعیتی می‌توانید تعداد بی‌شماری کودک را کنار هم جمع‌ کرده و مهارت‌های اجتماعی آن‌ها را تقویت کنید؟ احتمالا اولین جواب شما «بازی» خواهد بود. البته گزینه‌ی دوم و سوم شما نیز به «بازی کودک» محدود خواهد شد. زمانی که کودکان به صورت گروهی یک هدف را دنبال می‌کنند، به صورت ناخودآگاه به دنبال یک الگو و مدیر می‌گردند. در این مواقع، کودکی که بهترین و مناسب‌ترین مهارت‌ها را در خود داشته باشد، به عنوان رهبر گروهی ظهور می‌کند. به این ترتیب، هر اقدامی که این کودک در طول «بازی» انجام دهد، سرمشق دیگران قرار می‌گیرد. کودکی که مسئول رهبری کردن گروه می‌شود، اعتماد به نفس کسب کرده و احساسات مثبتی را تجربه خواهد کرد. از دیگر فواید «بازی»های گروهی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کسب انگیزه‌ی لازم برای به پایان رساندن «بازی»
  • آشنایی با شیوه‌های متقاعد کردن دیگران
  • آموزش روش‌های مذاکره کردن و حل اختلاف بین چند نفر

این مزیت برای بزرگسالان نیز مشابه است و مختص «بازی بچه‌گانه» نیست. شما نیز می‌توانید وارد یک رقابت گروهی شده و مهارت‌های رهبری خود را به بهترین نحو تقویت کنید.


دیگه از ما گذشته آقاااا، چرا باید «بازی» کنیم!؟

همانطور که تعهدات خانوادگی، دغدغه‌های شغلی، استرس زندگی روزمره و... سهم هر بزرگسالی است، تجربه‌ کردن احساسات مثبتی همچون خندیدن، شاد بودن، سرگرم شدن و تفریح کردن نیز از حق مسلم آن‌ها خواهد بود. بنابراین هر دلیلی که برای انجام ندادن «انواع بازی»، ورزش و سرگرمی ارائه کنید، بهانه‌ای بیش نیست. بزرگسالان نیز می‌توانند ساعت تماشای تلویزیون و کار با گوشی هوشمند را مقداری کاهش داده و از فواید جسمانی و روانی «بازی» بهره‌مند شوند. از مهم‌ترین مزایای «بازی» برای نوجوانان و بزرگسالان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


خلاص شدن از شر استرس

انجام هر فعالیت سرگرم‌کننده و جذابی می‌تواند هورمون‌های اندورفین را در بدن فعال کند. این هورمون وظیفه‌ی ایجاد احساس رضایت و تسکین دردهای خفیف را برعهده دارد. اکنون تصور کنید که پس از یک روز شلوغ و پر مشغله به خانه بازگشته‌اید و خود را مشغول انجام یک «بازی» سرگرم‌کننده می‌کنید. اگرچه سلول‌های بدن شما خسته و کسل هستند، اما به ناگهان وارد یک کنسرت بزرگ می‌شوند که هورمون‌های اندورفین برای آن‌ها تدارک دیده‌است. در طول این کنسرت، استرس و غم همه‌ی سلول‌های به در می‌شود. علاوه بر این، «انواع بازی» وسیله‌ی فراموشی نیز محسوب می‌شوند. 


به عبارت دیگر، زمانی که مشغول دنبال کردن هدف «بازی» هستید، تمام تعهدات، مشغله‌ها، اتفاقات ناگوار کوچک و بزرگ را به دست فراموشی می‌سپارید. همچنین «بازی»‌های گروهی امکان هم‌نشینی با عزیزان را برای شما فراهم می‌کند که خود منبع انرژی هر شخصی محسوب می‌شود.


مزایای انواع بازی برای بزرگسالان


چارت مغزت رو بازسازی کن!

«انواع بازی» دارای گره‌های ساده و پیچیده‌ای هستند که باید توسط شما باز شوند. این گره در دنیای سرگرمی اصطلاحا «استراتژی» نامیده می‌شود. هر نوع استراتژی یک روش تفکر را به شما عرضه می‌کند. برای مثال، در «بازی» مافیا که بر اساس استراتژی نقش مخفی طراحی شده، شما باید از قوه‌ی استدلال و پیش‌بینی خود استفاده کرده و شخص نفوذی را شناسایی کنید. گره‌گشایی از روند «بازی» به شما کمک می‌کند تا عملکرد مغز خود را بهبود بخشیده و داده‌های ذهن خود را به چالش بکشید. این فرآیند از ابتلا به بیماری آلزایمر نیز جلوگیری می‌کند.


دوست جدید پیدا کنید!

بسیاری از ما اعتقاد داریم، با ورود به دوره‌ی بزرگسالی باید به ارتباط با یک الی دو دوست قدیمی اکتفا کنیم. با توجه به مشغله‌هایی که برای هر بزرگسالی پیش می‌آید، این عقیده فقط شما را تنهاتر می‌کند. «آموزش بازی»‌های گوناگون به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی خود را تقویت کرده و راحت‌تر با افراد جدید آشنا شوید. همچنین شما می‌توانید به انواع کلوب‌های «بازی» ملحق شده و فضایی شاد و نشاط‌آور را تجربه کنید. حضور در این جمع‌ها، نحوه‌ی تعامل با دیگران را به شما آموزش می‌دهد. «انواع بازی» دوستان جدیدی برای شما به ارمغان می‌آورد و حتی روابط تجاری شما را نیز بهبود می‌بخشد.


«بازی» کن، پیر نشو!

نگویید که تا کنون به زندگی جاودانه فکر نکرده‌اید؟ اگر منصفانه جواب بدهیم، اکثر ما از دیدن روند پیر شدن خود ناراحت می‌شویم. اما آیا می‌دانید مفهومی به نام «پیری زودرس» نیز وجود دارد؟ آیا با عوامل و ویژگی‌های آن آشنا هستید؟ بزرگسالانی که برای مدت مدیدی از حافظه‌ی خود استفاده نمی‌کنند، فعالیت بدنی ویژه‌ای ندارند و به خانه‌نشینی گرایش دارند، دچار این اختلال خواهند شد. 


اگر شما نیز مشغول مرور روزمره‌های خود هستید و زمانی برای تمرین دادن مغز خود ندارید، در خطر ابتلا به پیری زودرس هستید. احتمال ابتلا به آلزایمر در این حالت نیز بیشتر است. «آموزش بازی» یکی از مهم‌ترین سنگرهای بزرگسالان برای مقابله با پیری زودرس است. بر اساس تحقیقات علمی که انجام شده‌است، انجام تنها ۱۰ ساعت «بازی» در هفته، عملکرد شناختی بزرگسالان بالای ۵۰ سال را به صورت چشمگیری افزایش می‌دهد. 


این بار «بازی» کن، چاق نشو!

در دوره‌ی بزرگسالی، عادت‌های نه چندان مناسبی به زندگی روزمره‌ی ما اضافه می‌شود که اتفاقا ترک همین‌ها موجب مرض است! اشتهای بیش‌ از حد، خوردن‌های عصبی، کشیدن سیگار، مصرف بیش از حد کافئین و... چند نمونه از مهم‌ترین عادت‌های بد بزرگسالی است. این عادت‌های منفی خود عامل نامناسبی را برای بزرگسالان پدید می‌آورد که چاقی نام دارد. در ادامه این روند مانند قطعات دومینو، خطر ابتلا به فشار خون بالا، سکته‌ی قلبی و... نیز افزایش خواهد یافت. با این احتساب، خانه‌ی آخر عادت‌های مضر را حدس بزنید! 


کاهش وزن با انواع بازی


مطمئنا «بازی» کردن برای این شرایط معجزه نمی‌کند، اما نقش موثری در کاهش این عادت‌ها ایفا خواهد کرد. این مزیت یکی از اعجاب‌انگیزترین فواید «آموزش بازی»، سرگرمی و گیم‌بورد است که مختص بزرگسالان می‌شود. زمانی که سرگرم انجام «انواع بازی» هستید و هدف مشخصی را دنبال می‌کنید، دیرتر گرسنه شده و اشتهای عصبی شما کنترل خواهد شد. یکی از دلایل محبوبیت پازل‌های ۱۰۰۰ تکه همین امر است. بزرگسالانی که سرگرم تکمیل کردن تصویر پازل هستند، در کمال آرامش «بازی» کرده و لاغر می‌شوند!


انواع «بازی»‌های موجود در بازار کدام است؟

همانطور که در بخش‌های پیشین اشاره کردیم، «بازی»‌ و اسباب‌ «بازی» از متنوع‌ترین محصولات موجود در بازار محسوب می‌‌شوند. بخش اعظمی از مخاطبان این محصولات را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند. به همین دلیل، طراحان «انواع بازی» به گونه‌ای محصول خود را خلق می‌کنند که جنبه‌ی آموزشی آن، مزایای فراوانی برای این افراد به همراه داشته باشد. به عبارت دیگر، اسباب‌ «بازی»‌های کودکان و نوجوانان اهداف آموزشی بیشتری را دنبال می‌کنند. این اهداف آموزشی بر اساس نیاز مصرف‌کنندگان در هر رده‌ی سنی مشخص می‌شوند. به همین دلیل است که متخصصان توصیه می‌کنند از «انواع بازی» برای فرزند خود بهره‌مند شده و به تمام نیازهای فرزند خود توجه داشته باشید. برای درک بهتر این مسئله به مثال زیر توجه کنید:


تصور کنید برای فرزند خود گران‌ترین و محبوب‌ترین اسباب‌ «بازی» لاکچری را خریداری کرده‌ و در این مسیر نسبت به علایق فرزند خود بی‌توجه بوده‌اید. مطمئنا انتظار دارید، فرزند شما برای مدت طولانی از این وسیله استفاده کرده و سرگرم‌ شود. بنابراین در دفعات متوالی کودک را با اسباب‌«بازی» جدید خود تنها می‌گذارید. با این شرایط به احتمال زیاد با صحنه‌ی متضادی روبرو خواهید شد. کودک پس از چند روز، از «آموزش بازی» دلسرد شده و سرگرمی محبوب خود را رها می‌کند. آیا دلایل دلزدگی فرزند خود را می‌دانید؟ عدم برآورده کردن نیازهای جسمی و روانی کودک، مهم‌ترین بهانه‌ی کودک برای تن ندادن به «بازی» است. کودکان و نوجوانان در هر رده‌ی سنی، نیازهای متفاوتی دارند. بسیاری از کودکان زیر سه سال به تقویت مهارت‌های حرکتی نیاز دارند. اکنون تصور کنید، شما یک «بازی» فکری برای او خریداری کرده‌اید. در این حالت، کودکی که مشتاق دویدن، بازیگوشی و فعالیت است را از اهداف خود دور خواهید کرد. 


بنابراین در هنگام خرید محصولات مهمی همچون انواع اسباب‌ «بازی» باید به رده‌ی سنی و نیازهای فرزند خود توجه داشته باشید. در ادامه، «انواع بازی» را معرفی کرده و مهم‌ترین ویژگی آن‌ها را شرح می‌دهیم. 


اسباب بازی چیست؟


1. اسباب «بازی» چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

اسباب ‌«بازی» مناسب‌ترین وسیله برای «بازی» و سرگرمی معرفی می شود. این وسایل به خصوص برای کودکان و نوجوان مورد مصرف قرار می‌گیرد، زیرا این افراد نیاز شدیدی به سرگرمی و آموزش دارند. همچنین «انواع بازی» برای شکوفایی استعداد کودکان خردسال نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته فراموش نکنید که بزرگسالان نیز به اندازه‌ی کودکان و نوجوانان نیاز به سرگرمی و «بازی» دارند. البته اکثر «بازی»‌های بزرگسالان به صورت فکری و ورزشی طراحی و اجرا می‌شوند. این محصولات سبک‌های مختلفی را شامل می‌شوند. شما می‌توانید آن‌ها را در مقاله‌ی آریالند با عنوان «کودک من به کدام سبک از بازی فکری علاقمند است؟» مطالعه کنید. در ادامه انواع اسباب‌ «بازی»‌های موجود در بازار را معرفی خواهیم کرد.


ماشین‌های کوچک و بزرگ


این اسباب «بازی» یکی از مناسب‌ترین محصولات برای تقویت مهارت‌‌های حرکتی کودکان خردسال محسوب می‌شود. متخصصان باور دارند، هرچه توانایی حرکت ماشین اسباب «بازی» بیشتر باشد، مهارت‌های حرکتی کودک نیز به میزان بیشتری تقویت خواهد شد. علاوه بر این، هرچه کودکان رشد می‌کنند به محصولاتی علاقه‌مند می‌شوند که دامنه‌ی حرکتی بیشتری داشته باشند. از «انواع بازی» ماشین نیز می‌توان به دستی، شارژی و کنترلی اشاره کرد. استفاده از محصولات ساده و دستی برای کودکان خردسال مناسب خواهد بود. کودکان با رده‌ی سنی بالاتر از سه سال نیز می‌توانند سوار بر ماشین‌های شارژی از دیدن مناظر طبیعی لذت ببرند. و اما ماشین‌های کنترلی که سرگرمی بی‌رقیب نوجوانان و بزرگسالان محسوب می‌شوند. 


آشپزی به سبک آلیس در سرزمین عجایب


«بازی» تقلیدی به انواع فعالیت‌هایی گفته می‌شود که فرد طی آن باید نقش یک کاراکتر مشخص را ایفا کرده و از رفتار او تقلید کند. کودکان طرفداران دو آتشه‌ی این نوع «بازی بچه گانه» هستند. آن‌ها از ابتدای یکسالگی می‌توانند رفتار والدین خود را تحت بررسی قرار داده و آن‌ها را تقلید کنند. به همین دلیل است که در این رده‌ی سنی فرزند خود را مشغول انجام کارهای روزمره‌ی خود می‌بینید. حضور در آشپزخانه و «بازی» با وسایل آن از متداول‌ترین سرگرمی‌های کودکان محسوب می‌شود. البته تعداد خطراتی که سلامت کودکان را در محیط آشپزخانه تهدید می‌کند، از تعداد انگشتان دست بیشتر خواهد شد. اسباب «بازی» آشپزخانه و خانه کودک، امکان انجام «انواع بازی» تقلیدی را در شرایطی امن و بی‌خطر فراهم خواهد کرد. اغلب این محصولات از پلاستیک سبک و بهداشتی تهیه شده و فاقد لبه‌های تیز هستند. بنابراین نگران بریدگی دستان کودک نبوده لذت آشپزی را به او هدیه دهید. در حال حاضر، برند زرین تویز محصولات استاندارد خود را در بسته‌بندی‌های متنوع به بازار عرضه می‌کند. یکی از کامل‌ترین ست‌های آشپزخانه‌ی زرین تویز «آشپزخانه کلبه 45 پارچه زرین تویز مدل M10» نام دارد. این محصول وسایل با کیفیتی همچون اجاق گاز، فر، قابلمه و ظروف پذیرایی را شامل می‌شود.


کامیون اسباب بازی


لذت رانندگی با بزرگترین کامیون‌های جهان

هرچه «بازی کودک» به دنیای واقعی نزدیک‌تر باشد، قدرت تخیل آن‌ها بیشتر فعال شده و خوشنودتر خواهند شد. سایز بزرگ، مانورهای حرکتی و استفاده چند منظوره نیز از عوامل کیفی «بازی» برای کودکان به شمار می‌رود. کامیون اسباب‌ «بازی» با دارا بودن این ویژگی‌ها کودک را برای ساعت‌های طولانی سرگرم کرده و مهارت‌های حرکتی او را تقویت خواهد کرد. اکثر محصولات دارای قابلیت حمل بار نیز هستند. به این ترتیب، کودک می‌تواند از راندن یک کامیون قوی هیکل لذت برده و با شغل مهندسی ساختمان آشنا شود. علاوه بر این، از دیگر فواید این محصول می‌توان به درک قوانین زندگی، تقویت مهارت‌های مهمی همچون اجتماعی، شناختی و حرکتی اشاره کرد. اگر قصد دارید، یک کامیون اسباب‌ «بازی» جذاب و کاربردی را برای فرزند خود خریدرای کنید، توصیه می‌کنیم محصولات برند زرین تویز را امتحان کنید. این محصولات از مواد پلاستیکی و بهداشتی تهیه شده که از سلامت تنفسی و پوستی فرزند شما به خوبی محافظت خواهد کرد. همچنین رنگ‌های به کار رفته در قطعات این محصولات، مهارت‌های دیداری او را تقویت کرده و اشتیاق کودک برای «آموزش بازی» را دو چندان خواهد کرد. پرفروش‌ترین کامیون‌های برند تویز نیز به «کامیون سوپر معدن زرین تویز مدل F2» اشاره دارد. این محصول از قطعات متعددی همچون بیلچه و شن کش تشکیل شده و کودک را با مفهوم رانندگی و حمل بار آشنا خواهد کرد.


لوازم شن «بازی»

اگر از دیدن سرگرم‌شدن فرزند خود در تپه‌ای از شن و خاک هراس دارید، در باور خود تجدید نظر کنید. کودکان عاشق خاک و شن‌«بازی» هستند و از انجام این کار بسیار لذت می‌برند. علاوه بر این، این سرگرمی فواید بسیاری برای روان و جسم کودک به همراه دارد. البته به شرط آنکه از شن و خاک بهداشتی برای «بازی کودک» استفاده کنید. از مهم‌ترین فواید شن‌«بازی» می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت مهارت‌های حرکتی
  • تقویت دستگاه ایمنی بدن
  • ارتقا تمرکز کودک
  • تقویت مهارت‌های اجتماعی
  • تقویت مهارت‌های کلامی
  • بهبود سلامت روان 
  • آموزش مفاهیم ابتدایی

با مشاهده‌ی فواید این سرگرمی درمی‌یابید که عطای شن‌«بازی» به لقای آن بخشیده می‌شود. در واقع، اگرچه این اسباب‌ «بازی بچه گانه» و محبوب دردسرساز بوده و به تصور برخی والدین، تنها به کثیفی منزل کمک می‌کند، اما کودکی شاد، توانا و سالم را نیز پرورش خواهد داد. بنابراین اگر شما نیز به سلامت فرزند خود اهمیت می‌دهید، می‌توانید از محصولات استانداردی برای او استفاده کنید که از مواد اولیه‌ی بهداشتی تهیه شده و قابلیت شستشوی آسان را همراه خود به منزل می‌آورند. از خرید لوازم شن‌ «بازی» نیز غافل نشوید. این ابزار بخش اعظمی از تقویت مهارت‌های حرکتی کودک را بر عهده دارند. از محبوب‌ترین شن‌های بهداشتی و لوازم آن می‌توان به محصولات شرکت آریا اشاره کرد. این محصولات از فرمولاسیون استاندارد و کاملا بهداشتی تشکیل‌ شده‌اند. رنگ‌های درخشان و زیبایی را در اختیار کودک قرار می‌دهند و مجموعه‌ی کاملی از ابزار شن‌ «بازی» را در یک بسته‌بندی عرضه می‌کنند. این محصولات به فکر رضایت والدین نیز هستند. شما می‌توانید تنها با یک دستمال مرطوب، تمام دانه‌های شن را از سطوح مختلف تمیز کنید. برای شروع شن‌ «بازی» کودک، «خمیر شنی 1500 گرمی با میز بادی آریا» را توصیه می‌کنیم. با خرید این محصول، تمام ابزار شن‌ «بازی» همچون قالب قلعه‌سازی، ابزار، بیلچه، چنگک و میز بادی را در اختیار خواهید داشت. بنابراین در دفعات بعدی تنها کافی است خمیر شنی آریا را به صورت تکی خریداری کرده و در اختیار فرزند خود قرار دهید. 


انواع بازی ورزشی


اسباب «بازی» ورزشی

ما بزرگترها، حلقه‌های بسکتبالی که در حیاط و پارکینگ نصب بودند و تابستانی لذت‌بخش را برای ما به ارمغان می‌آوردند را به یاد داریم. اما آیا کودکان آپارتمان‌نشین امروزی نیز می‌توانند از این امکانات لذت برده و رقابت‌های ورزشی کوچک را با دوستان خود برپا کنند؟ بله. از آنجایی که شادی و «انواع بازی» حق مسلم هر کودکی است، تولیدکنندگان اسباب‌«بازی» نسبت به تولید انواع اسباب‌«بازی» ورزشی اقدام کرده‌اند. محصولات ورزشی نمونه‌های استاندارد و کوچکی از ابزار واقعی هستند و متناسب با توانایی‌های حرکتی کودکان طراحی شده‌اند. همچنین با استفاده از این محصولات، قوانین ورزشی در محیط کوچک منزل قابل اجرا خواهد بود. همچنین این محصولات مزایای ورزش کردن را نیز برای کودک فراهم می‌کنند. از این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت عضلات بزرگ و کوچک کودک
  • تقویت توانایی‌های جسمی
  • تقویت مهارت‌های اجتماعی همچون اعتماد به نفس
  • کاهش استرس‌ و اضطراب‌های مضر 
  • جلوگیری از ابتلای کودک به رفتارهای ناهنجار

علاوه بر این، تنوع این محصولات بسیار زیاد بوده و «انواع بازی»‌های پرتحرک و نشسته را در اختیار کودکان قرار می‌دهد. شما می‌توانید با توجه به سلیقه، توانایی و نیازهای فرزند خود یکی از محبوب‌ترین اسباب‌ «بازی»‌های ورزشی بازار همچون سبد بسکتبال، میز فوتبال دستی، ست بولینگ، ترامپولین، کیسه بوکس، مکعب هوش، مجموعه‌ی آموزش یوگا و... را برای فرزند خود خریداری کنید. یکی از پرفروش‌ترین محصولات ورزشی در سرزمین آریالند نیز ««بازی» آموزشی پله پله سنجاقک» است که برای کودکان خردسال کاربرد دارد. این محصول از قطعات رنگی و پلاستیکی تشیکل شده‌است که حرکت یک توپ پلاستیکی را به سمت پایین هدایت می‌کند. این محصول، علاوه بر تقویت مهارت‌های حرکتی، توانایی‌های دیداری و شناختی کودک را نیز ارتقا بخشیده و سرگرمی جذابی برای کودکان 2 الی 3 ساله محسوب می‌شود.


اسکوتر

اسکوتر یک وسیله‌ی ورزشی است که کودکان را شیفته‌ی خود می‌کند. التبه بسیاری از محصولات با توجه به نیاز بزرگسالان طراحی شده و حمل‌ونقل شهری را برای آن‌ها تسهیل می‌کند. اسکوترهای مخصوص کودکان به صورت کلی در دو حالت دوچرخ و سه چرخ طراحی و به بازار عرضه می‌شوند. متخصصان «بازی» و سرگرمی استفاده از اسکوترهای سه چرخ را برای کودکان 2 الی 4 سال توصیه می‌کنند. از آنجایی که کودک با ورود به سن 4 سالگی مهارت‌های حرکتی مهمی همچون تعادل را به خوبی در خود تقویت کرده‌است، استفاده از اسکوترهای دو چرخ برای این رده‌ی سنی، بی‌خطر خواهد بود. همانطور که تنوع این محصولات بسیار گسترده بوده، مزایای آن نیز به تقویت مهارت‌های حرکتی کودکان محدود نمی‌شود. از این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت احساس تعادل
  • تقویت عضلات بدن
  • افزایش اشتیاق کودک برای انجام فعالیت‌های بدنی بیشتر
  • بهبود عملکرد قلب 
  • تقویت مهارت‌های اجتماعی
  • افزایش هماهنگی حواس پنجگانه

اسکوتر برای کودکان


همانطور که بیان شد، برای شروع اسکوتر سواری کودکان بهتر است از اسکوترهای سه چرخ استفاده شود. این محصولات خود به دو گروه تقسیم می‌شوند، دو چرخ در جلو و یک چرخ در عقب، یا بالعکس. «اسباب «بازی» اسکوتر زرین تویز مدل L2» به دلیل رعایت استانداردهای جهانی و سادگی از پرفروش‌ترین اسکوترهای کودکانه‌ی بازار محسوب می‌شود. قطعات این محصول با رنگ‌های بسیار شاد و سرزنده طراحی شده و شوق به جلو رفتن را در کودک افزایش می‌دهد. همچنین شما چرخ‌های پلاستیکی این محصول به راحتی بر روی فرش، موکت و آسفالت حرکت کرده و امکان «آموزش بازی» در محیط‌های مختلف را برای کودک فراهم می‌کند. 


دوچرخه و سه چرخه

صدای قهقهه و شادی کودکان در بعد از ظهرهای گرم تابستانی، احساس سرزندگی و نشاط را در هر فردی بیدار می‌کند. کودکانی که فارغ از دغدغه‌های روزمره، فوتبال، لی‌لی و... «بازی» می‌کنند. اما از حق نگذریم، دلیل بخش اعظمی از شادی کودکان دوچرخه سواری است. این وسایل نقلیه‌ی دیروز، در حال حاضر به یک سرگرمی و اسباب‌ «بازی» ورزشی برای کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان تبدیل شده‌است. انواع دوچرخه و سه چرخه سهم بزرگی در کاهش میزان چربی‌های بدن بر عهده دارد. در واقع، این سواری گرفتن از این محصولات، کودکان را از ابتلا به چاقی مفرط و بیماری‌های قلبی و عروقی در امان می‌دارد. از دیگر فواید این محصولات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت توده‌های عضلانی 
  • تخلیه استرس و فشارهای روزمره
  • تقویت اعتماد به نفس
  • تقویت مهارت‌های اجتماعی
  • کنترل وزن کودک

البته بسیاری از والدین به دلیل خطرات احتمالی دوچرخه سواری، فرزند خود را از نعمت شادی و تفریح با آن محروم می‌کنند. اما این نگرانی‌ها به خرید لوازم ایمنی تا حدی زیادی بی‌مورد خواهد شد. برای خرید دوچرخه و سه چرخه مناسب می‌توانید به رده‌ی سنی و توانایی‌های حرکتی فرزند خود توجه کرده و مناسب‌ترین ارتفاع زین و ساز چرخ‌ها را برای او انتخاب کنید. توجه به این موارد به منظور خرید دوچرخه و سه چرخه برای کودکان پایین‌تر از سه سال مناسب است. کودکان 18 ماهه تا 3 سال نیز می‌توانند از محصول استانداری همچون «اسباب «بازی» سه چرخه زرین تویز مدل L1» استفاده کنند. این محصول با افزودن عوامل سرگرم‌کننده، مهارت‌های ابتدایی رانندگی را به کودک آموزش داده و او را برای مراحل آینده‌ی دوچرخه‌سواری آماده می‌کند.


«بازی» ساختنی

«بازی» ساختنی معمولا به صورت فعالیت‌های تک‌نفره اجرا می‌شود و بر روی تقویت مهارت‌های فردی تمرکز دارد. این محصولات برای تقویت مهارت‌های حرکتی، شناختی و اجتماعی کودکان مناسب هستند و استرس روزمره‌ی نوجوانان و بزرگسالان را به صورت گسترده‌ای کاهش می‌دهند. مخاطبان «بازی بچه گانه» و ساختنی با در دست داشتن قطعات کوچک یک سازه‌ی بزرگتر و خلاقانه را پدید می‌آورند که در اکثر مواقع، کاربرد مشخصی را دنبال می‌کند. لگو، پازل، کاردستی و... از این موارد به شمار می‌رود که در ادامه هرکدام را به صورت مختصر معرفی خواهیم کرد.


انواع بازی ساختنی


  • پازل: جورچین یا پازل یکی از محبوب‌ترین «بازی»‌های معمایی است که به صورت دو بعدی و سه بعدی به بازار عرضه می‌شوند. حل کردن معماهای پازلی می‌تواند سلامت مغز را تضمین کرده و روش‌های حل مساله را به کودکان و بزرگسالان بیاموزد. از محبوب‌ترین محصولات موجود در بازار برای کودکان می‌توان به «پازل 24 قطعه فومی شهر«بازی» پیرامون» اشاره کرد. بزرگسالان نیز به راحتی با «پازل‌های 1000 تکه جیوانی» سرگرم خواهند شد.

  • لگو: اکثر ما حداقل یکبار آجرهای پلاستیکی را در دست گرفته و آن‌ها را به یکدیگر متصل کرده‌ایم. سازه‌های عجیب و غریبی که با استفاده از این آجرها ساخته‌ایم، احساس شعف و اعتماد به نفس را در ما زنده کرده‌است. «بازی» لگو با سازوکار ساده و خارق‌العاده‌ی خود یکی از محبوب‌ترین سرگرمی‌های جهان محسوب می‌شود. شما می‌توانید با خرید محصولی همچون «پکیج جینگو حرفه‌ای Orbot» از مزایای این سرگرمی برای فرزند خود بهره‌مند شوید. 

  • کاردستی: هنر به تمام فعالیت‌های خلاقانه‌ و کاربردی اشاره دارد که توسط ذهن خلاق بشر پدید می‌آیند. کاردستی نیز یکی از ارزشمندترین هنرهای خلاقانه محسوب می‌شود که فواید بسیاری را برای ذهن و جسم کودکان به همراه دارد. «آموزش بازی» کاردستی، فرهنگ کار تعاملی را به کودک آموزش داده و مهارت‌های حرکتی ظریف را در او تقویت می‌کند. در شیوه‌ی سنتی از کاغذ، چسب و ... برای ساخت کاردستی استفاده می‌شد. امروزه پک‌های کاردستی موجود در بازار شیوه‌های جذاب و مدرنی برای انجام این سرگرمی در اختیار شما قرار می‌دهد. از این موارد می‌توان به «ست فانی بافت» اشاره کرد که ساخت انواع زیورآلات را برای کودکان و نوجوانان میسر می‌کند. 

  • «بازی» ربات: تکنولوژی و فناوری‌های مدرن عضو جدایی ناپذیری زندگی در قرن 21 محسوب می‌شوند. به همین دلیل، دنیای «بازی» و سرگرمی نیز از قافله عقب نمانده و انواع ساخت ربات و «بازی» با آن را به نوجوانان پیشنهاد می‌دهد. این «بازی» ساختنی جدید، ذهن خلاق کودکان را پرورش داده و چارچوب‌های سنتی را از ذهن او دور می‌کنند. یکی از موثرترین این محصولات نیز «اسباب «بازی» ربات انبار دار اوینا» معرفی می‌شود که برای کودکان بالای 7 سال مناسب خواهد بود.

  • «بازی» چوبی: در عصر حاضر، تربیت کودکی دوستدار محیط‌زیست امری ضروری و حیاتی محسوب می‌شود. نسل بعد باید توانایی مقابله با فجایع زیست‌محیطی که ما پدید آورده‌ایم را داشته باشند. انواع «بازی» چوبی با هدف آشتی دادن کودکان با طبیعت طراحی و به بازار عرضه می‌شوند. این محصولات معایب مواد اولیه‌ی پلاستیکی و نامرغوب را به حداقل رسانده و دسترسی به بافت‌های طبیعی را برای کودکان میسر می‌کنند. برند پیکاردو یکی از موفق‌ترین تولیدکنندگان محصولات چوبی محسوب می‌شود. از پرفروش‌ترین اسباب‌«بازی»‌های چوبی پیکاردو نیز می‌توان به «سازه‌های چوبی 51 قطعه پیکاردو» اشاره کرد.

  • «بازی» الفبا: در سالیان اخیر استفاده از دنیای «بازی» و سرگرمی برای آموزش مفاهیم ابتدایی به کودکان مورد استقبال قرار گرفته است. الفبای فارسی و انگلیسی نیز یکی از مهم‌ترین مباحث است که کودکان را قادر به خواندن و نوشتن می‌کند. علاوه بر والدین، مربیان مهد و معلمان دوره‌ی ابتدایی نیز می‌توانند از مزایای آموزشی «بازی» الفبا بهره‌مند شده و کلاس درس خود را به زمین «بازی بچه گانه»، شاد و پرنشاطی تبدیل کنند. «حروف الفبا انگلیسی ریبو «بازی» تا» یکی از پرفروش‌ترین محصولات موجود در بازار است که شما را یک گام به هدف خود نزدیکتر خواهد کرد.

 بازی آموزشی چیست؟


  • «بازی» آموزشی: زنگ ریاضی، علوم، نقاشی، جغرافیا و... بدون «بازی» و سرگرمی معنا ندارد. کودکان در محیط‌های شاد که فعالیتی سرگرم‌کننده در آن انجام می‌شود، تمرکز بیشتری دارند. به همین دلیل توصیه می‌شود، از انواع «بازی» آموزشی استفاده کرده و کلاس درس خود را به یک زمین «بازی» آموزنده تبدیل کنید. برای مثال، ««بازی» آموزشی چیدمان علی کوچولو» برای کودکان بالای سه سال طراحی شده و مفاهیمی همچون شمارش، رنگ‌ها و اندازه را به آن‌ها آموزش می‌دهد.

  • خمیر: نمی‌توان از «انواع بازی» ساختنی صحبت کرد و از خمیر غافل شد. سال‌هاست که خرید خمیر «بازی» در اولین لیست مهد کودک‌ها قرار دارد، زیرا مزایای آن تنها به سرگرم شدن کودکان محدود نمی‌شود. این ماده‌ی شکل‌پذیر و چسبناک، موقعیت مناسبی برای تخلیه‌ی استرس کودکان فراهم می‌کند. بنابراین تمرکز آن‌ها افزایش یافته و می‌توان انواع مفاهیم ابتدایی را در قالب «انواع بازی» به کودکان آموزش داد. معروف‌ترین و مرغوب‌ترین خمیرهای «بازی» نیز متعلق به برند آریا خواهد بود. آریا انواع مجموعه‌های تخصصی خود را برای آموزش مفاهیم گوناگون به کودکان طراحی و به بازار عرضه می‌کند. برای مثال، «سطل خمیر «بازی» آریا مدل آدمکی» اعضای بدن انسان و کاربرد آن‌ها را به کودکان آموزش خواهد داد.

«بازی» دورهمی

به نظر شما بهترین راه برای آب کردن یخ جمع چیست؟ مطمئنا شما نیز تجربه‌ی حضور در میان افراد جدید را داشته‌اید. در لحظات اولیه، افراد تلاش می‌کنند تا با خندیدن و جوک گفتن به یکدیگر نزدیک شده و فضای راحت‌تری برای خود فراهم کنند. چنانچه از افراد خوش‌سابقه بپرسید، آن‌ها انجام انواع «بازی» دورهمی را به شما پیشنهاد خواهند داد. این سرگرمی برای «بازی» دو نفر به بالا طراحی شده و اعضای خانواده را به یکدیگر نزدیک‌تر می‌کند. این «بازی»‌ها معمولا به صورت کارتی، رومیزی و معمایی طراحی شده و استراتژی‌های خفنی را دنبال می‌کنند. در ادامه دو گروه اصلی «بازی»‌های دورهمی را معرفی خواهیم کرد.


1. «بازی» فکری

همانطور که از نام این «بازی» برمی‌آید، برای پیروزی در این رقابت‌ها باید از توانایی‌های ذهنی استفاده کرده و هدف «بازی» را به خوبی پیش ببرید. «انواع بازی» فکری با توجه به رده‌ی سنی مخاطبان طراحی و به بازار عرضه می‌شود.بنابراین حتی بزرگسالان نیز می‌توانند از این محصولات بهره برده و مهارت‌های ذهنی خود را تقویت کنند. «بازی» فکری می‌تواند از ابتلای این افراد به بیماری‌های زوال عقل و آلزایمر جلوگیری کرده و شادی و نشاط را به افراد مسن بازگرداند. «انواع بازی» فکری موجود در بازار به شرح زیر است: 


  • فکری و رومیزی: «بازی» فکری و رومیزی یا بردگیم از محبوب‌ترین سرگرمی‌های دسته‌جمعی محسوب می‌شود. برای «آموزش بازی» به یک صفحه‌ی اصلی، تعدادی مهره، کارت و توکن نیاز خواهید داشت. هر محصول قوانین مشخص خود را دنبال کرده و استراتژی منحصر به فردی را به شما معرفی می‌کنند. «باشگاه ولخرج‌ها» یکی از محبوب‌ترین گیم‌بردهای سراسر جهان معرفی می‌شود که شما می‌توانید نسخه‌ی داخلی آن را از آریالند تهیه کرده و از فواید آن بهره‌مند شوید. 

انواع بازی فکری بزرگسال


  • «بازی» فکری بزرگسالان: بزرگسالان نیز همانند کودکان و نوجوانان به «بازی» و سرگرمی نیاز دارند. در بسیاری از موارد، انجام یک «بازی» فکری می‌تواند به بزرگسالان کمک بیشتری کند. در نظر بگیرید که زندگی پرتنش امروزی، نیازمند لحظاتی شاد و آرام خواهد بود. شما می‌توانید با استفاده از «بازی» فکری بزرگسالان، استرس و اضطراب خود و عزیزانتان را از بین برده و سلامت روان را به آن‌ها بازگردانید. چنانچه قصد دارید، این سرگرمی جذاب را شروع کنید، ««بازی» فکری تلاطم» را به شما پیشنهاد می‌دهیم. این محصول برای دورهمی‌های 4 نفره طراحی شده و دقت و تمرکز شما را افزایش می‌دهد. 

  • «بازی» فکری کودک و خردسال: «بازی» و تفریح مهم‌ترین فعالیت‌ روزمره‌ی کودکان محسوب می‌شود. اگر به حرکات کودک خردسال خود توجه کنید، هیچ دغدغه‌ای به جز «بازی» را در ذهن او پیدا نخواهید کرد. به دلیل نیازها‌ی گسترده‌ی کودکان در هر رده‌ی سنی، تنوع «بازی» فکری کودک و خردسال نیز بسیار وسیع است. در واقع هر «بازی» فکری کودک و خردسال یک مهارت مشخص را در کودک تقویت کرده و نیازهای او را برطرف خواهد کرد. برای مثال، ««بازی» فکری گارنت جونیور» از «انواع بازی» ساختنی است که برای افراد بالای سه سال طراحی شده‌است. در این سرگرمی، کودک باید از مهارت‌های ذهنی و حرکتی خود بهره برده و سازه‌های خارق‌العاده‌ای پدید بیاورد. 
  • «بازی» فکری نوجوانان: افراد با ورود به دوره‌ی بلوغ، حساسیت‌های منحصر به فردی از خود بروز می‌دهند. چنانچه والدین نحوه‌ی صحیح برخورد با نوجوانان را بلد باشند و به نیازهای فرزند نوجوان خود به بهترین نحو پاسخ دهند، سلامت روانی او در سال‌های آینده تضمین خواهد شد. یکی از بهترین روش‌ها برای آموزش و برطرف‌کردن نیازهای آن‌ها، «بازی» فکری نوجوانان محسوب می‌شود. این محصولات بر اساس نیازهای جسمانی و روانی نوجوانان طراحی شده و آن‌ها را برای ورود به دنیای جوانی آماده خواهد کرد. برای مثال، «بازی» فکری مجستی نبردی برای به تخت نشستن نوجوانان مهیا می‌کند. این استراتژی نیاز نوجوانان به احساس استقلال را برطرف کرده و عزت نفس آن‌ها را افزایش خواهد داد. 

2. «بازی» سرگرمی

همانطور که در بخش‌های ابتدایی این مطلب بیان کردیم، تفاوت‌های بنیادینی بین «بازی» و سرگرمی وجود دارد. «بازی» فکری جنبه‌های آموزشی بسیاری را دنبال می‌کند. در واقع در هر محصول یک مهارت ویژه تقویت شده و هدف مشخصی دنبال می‌شود. اما «بازی» سرگرمی اینگونه نیست. جنبه‌ی سرگرمی این محصولات بیشتر از وجه آموزش آن‌هاست. بنابراین انجام استراتژی این «بازی»‌ها نیاز به تمرکز و دقت زیادی نداشته و به راحتی قابل انجام خواهد بود. انجام «انواع بازی» و سرگرمی در لحظات خستگی و کسل بودن بسیار مناسب خواهد بود. 


  • «بازی» سرگرمی بزرگسالان: «بازی» سرگرمی بزرگسالان یک فعالیت گروهی و هیجان‌انگیز را به شما پیشنهاد می‌دهد. این فعالیت جنبه‌ی تفریح و سرگرمی داشته و به انرژی و دقت زیادی نیاز ندارد. شما می‌توانید برای مهمانی‌ و دورهمی‌های بزرگسالانه‌ی خود از محصولاتی همچون ««بازی» فکری پی شوم هوپا» استفاده کنید.

بازی سرگرمی


  • «بازی» سرگرمی نوجوانان: یکی از مهم‌ترین مشغله‌های ذهنی نوجوانان در یک عبارت ظاهر می‌شود: «من حوصله‌ام سر رفته!» اگر فرزند شما نیز به صورت مکرر از این عبارت استفاده می‌کند، با یک «بازی» سرگرمی نوجوانان او را خوشحال کنید. استراتژی‌های عجیب و غریب این محصولات به صورت فانتزی طراحی می‌شوند و برای لحظاتی نوجوان را به دنیایی تخیلی و جذاب دعوت می‌کند. برای مثال، «پک شعبده‌«بازی» D1 بالای 10 سال جامپی» نوجوان را در قالب یک شعبده‌باز حرفه‌ای قرار داده و او را برای ساعت‌ها سرگرم خواهد کرد. 
  • «بازی» سرگرمی کودک و خردسال: اگرچه «بازی» فکری و سرگرمی برای کودکان خردسال تفاوتی با یکدیگر ندارد، اما ذهن کودکان مانند بزرگسالان خسته و کسل می‌شود. بنابراین اگر کودک از «آموزش بازی»‌های پی درپی خسته شده‌است، شما می‌توانید با «بازی» سرگرمی کودک و خردسال، سرزندگی و نشاط را به او بازگردانید. این محصولات از استراتژی‌های بسیار ساده و جذاب بهره‌مند هستند و به تمرکز و دقت زیادی نیاز نخواهند داشت. برای مثال، ««بازی» دیسکی ریسکی» برای تقویت احساس تعادل کودکان طراحی شده و چشم‌های کوچک و زیبای آن‌ها را به خود خیره خواهد کرد. 

جمع‌بندی

در این مطلب سعی کردیم، ماهیت «بازی» را شرح داده و انواع آن را برای شما معرفی کنیم. بنابراین چنانچه در دنیای وسیع «بازی کودک» و سرگرمی سرگردان شوید، به راحتی می‌توانید راه خود را پیدا کرده و مناسب‌ترین اسباب‌«بازی»، «آموزش بازی» فکری و... را برای خود، فرزندان و عزیزانتان خریداری کنید. در پایان دسته‌بندی «انواع بازی» را معرفی کرده و محصولات مرتبطی را پیشنهاد دادیم. به این ترتیب، برای خریدی مطمئن می‌توانید به این لیست مراجعه کرده و از انجام مشهورترین «بازی»‌های جهان لذت ببرید. از اینکه تا پایان همراه ما بودید، متشکریم! 


مشاهده بیشتر