چگونه حمام کردن کودک در زمستان را لذّتبخش کنیم؟
آیا میدانید در زمان حمام کردن کودک باید به چه نکاتی توجه کنید؟ یکی از مهمترین دغدغه والدین، آموزش حمام کردن کودک است.
حمام کردن کودکان همیشه باید با ملاحظاتی همراه باشد تا مانع از آسیب رسیدن به آنها یا اذیت شدنشان شود. خیلی از والدین برای حمام کردن فرزندان کوچک خود استرس زیادی را تحمل میکنند. به همین دلیل سعی میکنند تا تعداد دفعاتی که فرزندان خود را حمام میدهند، کاهش دهند. اما واقعیت این است که نیاز کودکان به حمام کردن کمتر از بزرگسالان نیست. در همین راستا برای آموزش حمام کردن کودک در فصل زمستان مجموعه نکاتی را در این مقاله آماده کردهایم که دعوت میکنیم برای مطالعه این نکات تا انتها با ما همراه باشید.
راهنمای حمام کردن بچهها در زمستان
کودکان معمولا با آب میانه خوبی دارند. گاهی اوقات فقط کافی است که آنها را در یک تشت پر از آب قرار دهید تا با عشق و علاقه زیاد سرگرم آب بازی شوند. آموزش حمام کردن کودک به خصوص در فصل زمستان ملاحظاتی را به همراه دارد که در حین حمام و بعد از آن حتما باید از سوی والدین رعایت شود.
۱. استفاده از آب گرم (نه داغ) برای شستن کودک
اولین و مهمترین نکتهای که در زمینه آموزش حمام کردن کودک در فصل زمستان باید مد نظر قرار دهید، این است که تحت هیچ شرایطی نباید از آب داغ استفاده کنید. متأسفانه بسیاری از والدین گمان میکنند که به دلیل سرد بودن هوا در زمستان باید از آب داغ برای شستن بچهها استفاده کرد. این در حالی است که آب داغ به مرور زمان باعث میشود که پوست بچهها رطوبت خود را از دست بدهد و خشک شود. در نتیجه مشکلات پوستی جدی را برای آنها ایجاد میکند.
بنابراین در راهنمای حمام کردن بچه ها در زمستان لازم است به این نکته اشاره کنیم که باید حتما از آب گرم برای شستن بچهها استفاده کنید تا احتمال خشک شدن پوست آنها به حداقل مقدار ممکن کاهش پیدا کند.
۲. شستن مرحله به مرحله بدن کودک نکته مهم در آموزش حمام کردن کودک
سعی کنید کودک خود را به یکباره وارد آب گرم نکنید تا به بدن او شوک وارد نشود. معمولا وقتی کودک را یکباره داخل تشت یا وان آب گرم قرار میدهید، او گریه میکند. در چنین شرایطی بهتر است که بعد از بیرون آوردن لباس کودک کم کم آب روی پاهای او بریزید. بعد از آن میتوانید او را داخل آب قرار دهید.
بیشتر بخوانید: ۱۰ روش آموزش دستشویی رفتن به کودک
سعی کنید در طول مدتی که کودک در حمام است، به طور مداوم روی بدن او آب گرم بریزید تا احساس سرما نکند. برای شستن او هم حتما از صابون یا شامپوی مناسب کودکان استفاده کنید. وسایل شستشوی اختصاصی کودک را نیز تهیه کنید. اما به خاطر داشته باشید که شستشوی آرام او با دستان مهربانتان بهترین گزینه است.
۳. تعبیه گرمکن در محیط حمام برای کودک
در ادامه آموزش حمام کردن کودک باید به اهمیت استفاده از گرمکن در حمام نیز اشاره کنیم. واقعیت این است که بخشهایی از بدن کودک در حمام بیرون از آب است. برای جلوگیری از احساس سرما بهتر است که چند دقیقه قبل از حضور در حمام گرمکن را روشن کنید تا محیط حمام به خوبی گرم شود. این کار باعث میشود که کودک به هیچ وجه در محیط حمام احساس سرما نکند.
۴. تهیه اسباب بازیهای مناسب بازی در حمام
اگر میخواهید در طول مدتی که مشغول شستشوی کودک هستید، او با شما همراهی کند، بهتر است که ابتدا شما با او همکاری کنید! تهیه چند اسباب بازی مناسب برای بازی در حمام که آب به آنها آسیب نمیزند، بهترین گزینه برای سرگرم کردن بچهها در حمام است. حتما این موضوع را در نظر داشته باشید. خیلی به دردتان خواهد خورد.
بیشتر بخوانید: ۶ نکته برای چگونه ضدعفونی کردن اسباببازیهای کودکان
۵. خشک کردن سریع بدن و موی کودک
به خاطر داشته باشید که در طول زمستان خیلی مدت زمان حمام کردن بچهها را طولانی نکنید. بعد از بیرون آوردن کودک از آب ابتدا در محیط گرم حمام اقدام به خشک کرد بدن او با استفاده از حوله خشک کنید. بعد از بیرون آوردن کودک هم اگر فرزند شما دختر است و موی بلند دارد، سعی کنید حتما موهای او را سریعا خشک کنید.
هیچ چیزی مانند پیچیدن حوله خشک و گرم به دور کسی در زمستان از حمام بیرون میآید، برای او لذت بخش نیست. سعی کنید حوله کودک را روی رادیاتور خانه قرار دهید تا کمی گرم شود و برای خشک کردن کودک از آن استفاده کنید. شک نکنید که کودکتان نیز از این کار لذت خواهد برد.
۶. استفاده از مرطوبکننده بدن بعد از حمام نکته مهم آموزش حمام کردن کودک
یکی دیگر از نکات مهم در زمینه آموزش حمام کردن کودک، توجه کردن به مسئله رطوبت پوست او است. توصیه میشود که از روغن بچه یا سایر مرطوب کنندههای مناسب برای مرطوب کردن پوست کودک بعد از حمام استفاده کنید تا به این ترتیب جلوی خشک شدن آن را بگیرید. انجام این کار برای سلامت بچهها و حفظ رطوبت پوستشان خیلی مهم است.
۷. بستن در و پنجرهها در خانه پس از حمام کودک
تمام منافذی که امکان دارد هوای سرد محیط بیرون از خانه را به درون خانه بکشاند را پس از حمام کردن کودک ببندید. باز بودن پنجرهها با توجه به ضعیف بودن بدن کودکان باعث میشود که خیلی زود سرما بخورند.
۸. پوشاندن جوراب به کودک بعد از حمام
موضوع دیگری که در آموزش حمام کردن کودک باید به آن اشاره کنیم، مربوط به لباس پوشیدن کودکان پس از حمام است. بعد از خشک کردن بدن آنها لباسهای مناسب به تنشان کنید. لباسها نه باید خیلی گرم باشند که باعث عرق کردن بچهها شوند و نه باید خیلی آزاد باشند که موجب سرما خوردن آنها شوند. نکته مهمی که وجود دارد این است که سعی کنید تا چند ساعت بعد از حمام حتما جوراب به پای کودک خود کنید. واقعیت این است که سرما خیلی راحت میتواند از پا به تمام نقاط بدن منتقل شود.
بیشتر بخوانید: در برابر فحش دادن و بد دهنی کودکان چگونه رفتار کنیم؟
۹. پختن سوپ برای تغذیه کودک بعد از حمام
مقداری سوپ گرم میتواند بعد از حمام کودک شما را سر کیف بیاورد. سعی کنید همواره مقداری سوپ برای بعد از حمام کردن کودک آماده کنید. بهترین تغذیه کودک بعد از حمام یک سوپ گرم است.
در طول زمستان چند بار در هفته کودک را حمام کنیم؟
واقعیت این است که درباره تعداد دفعاتی که کودکان نیاز به حمام دارند، نمیتوان اظهار نظر خاصی کرد. اما در فصل زمستان با توجه به ملاحظاتی که برای سرمای هوا وجود دارد، توصیه میشود که حداقل یکبار و حداکثر سه بار در هفته فرزند خود را به حمام ببرید. حمام کردن هر روزه کودکان در فصل زمستان به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
کلام پایانی
در این مقاله مهمترین نکاتی که برای آموزش حمام کردن کودک در زمستان باید مد نظر قرار بگیرد را بررسی کردیم. همان طور که در طول راهنمای حمام کردن بچه ها در زمستان مطالعه کردید، با رعایت چند نکته ساده میتوانید بدون دغدغه و نگرانی از بابت سلامت فرزندان خود آنها را به حمام ببرید.