بغل کردن کودکان چه تاثیری روی رشد و شخصیت آنها دارد؟
در آغوش گرفتن فرزندان به قدری بر سلامت روان و جسم آنها تاثیر دارد که در تقویم جهانی، یک روز به این رابطه احساسی اختصاص داده شدهاست. در این روز بر اهمیت ابراز علاقه به فرزندان صحبت شده و تاثیرات آن بر کودک بازگو میشود. نکات کلی در مورد این موضوع را در آریالند بخوانید.
«بچهام رو بغل کنم یا نه؟»، «اگر عادت کند، چه کار کنم؟»، «همه اصرار دارند، بچهام را بغل نکنم، آیا «بغل کردن کودکان» کار درستی است؟» شما تقصیری ندارید! نظریات متضادی در مورد در آغوش گرفتن نوزاد و کودک وجود دارد. اما تاکنون از خود پرسیدهاید که چرا نوزادان به صورت غریزی دوست دارند در بغل والدین خود آرام بگیرند؟ مطمئنا «بغل کردن کودکان» فوایدی برای سلامت روان و جسم آنها دارد، زیرا روانشناسان و متخصصان نیز توصیه میکنند، والدین در آغوش گرفتن فرزند خود را به یک عادت روزانه تبدیل کنند.
«بغل کردن کودکان» یک روش ایدهآل برای ابراز علاقه به آنهاست. به همین دلیل، سومین دوشنبه از ماه جولای یک روز ویژه و خاص برای والدین و کودکانشان است. در تقویم جهانی این روز با عنوان «فرزندت را در آغوش بگیر!» نشانهگذاری شده تا بر اهمیت «بغل کردن کودکان» تاکید شود. در واقع، این روز سعی دارد رابطهی والد و فرزندی را بهبود بخشیده و عواطف بین آنها را نمایان کند. این روز جهانی در سال 1403 مصادف با 25 تیرماه برگزار میشود.
در این مقاله، اهمیت «بغل کردن کودکان» و مزایای بیشماری آن شرح داده میشود. همچنین نکات عملی برای اینکه چگونه در آغوش گرفتن را به یک عادت روزمره تبدیل کنید، ارائه میشود. برای یافتن پاسخهای کوچک ولی اساسی خود، همراه آریالند باشید.
چرا باید «بغل کردن کودکان» را به یک عادت روزمره تبدیل کرد؟
«بغل کردن کودکان» یک فعل ساده است که میتواند تاثیرات بزرگ و مهمی بر رشد و توسعهی مهارتهای آنها داشته باشد. به صورت کلی، مهمترین و کلیدیترین مزایای «بغل کردن کودکان» به شرح زیر است:
تقویت رابطهی عاطفی والد و فرزندی
یکی از مزایای اصلی «بغل کردن کودکان» افزایش ارتباط و عواطف بین والدین و فرزندان است. هنگامی که والدین کودک خود را در آغوش میکشند، احساس امنیت و اطمینان بسیاری را در خود تجربه میکنند. بنابراین شما میتوانید نه تنها فقط در روز جهانی «بغل کردن کودکان»؛ بلکه هر روز فرزند خود را در آغوش کشیده و رابطهی نزدیکتری با او بسازید.
تضمین بهداشت روانی کودکان
شاید «بغل کردن کودکان» یک عمل ساده به نظر برسد؛ اما اثرات بسیار مثبتی روی بهداشت روان آنها دارد. زیرا در آغوش گرفتن کودکان یک راه بسیار موثر برای ایجاد احساس امنیت و آرامش در آنها محسوب میشود. زمانی که والدین فرزند خود را بغل میکنند، هورمون اکسیتوسین در بدن او آزاد میشود. وجود این هورمون در بدن کودک منجر به کاهش استرس و اضطراب شده و احساس شادابی بیشتری به او القا میکند. همچنین والدین با «بغل کردن کودکان» خود، به آنها نشان میدهند که وجود کودکان برای آنها مهم بوده و همیشه در کنار آنها خواهند ماند.
تقویت اعتماد به نفس
«بغل کردن کودکان» باعث افزایش اعتماد به نفس در آنها میشود. زمانی که کودک متوجه میشود که والدین و دیگران علاقه و احترام زیادی برای او قائل هستند و او را در آغوش میگیرند، خودباوری را در خود تقویت کرده و برای افزایش قدرت و یادگیری مهارتهای جدید ترغیب میشود.
تقویت سیستم ایمنی
در نهایت، «بغل کردن کودکان» میتواند به تقویت سیستم ایمنی آنها کمک کند. تحقیقات نشان داده است که بغل کردن کودکان موجب افزایش سطح هورمون اکسی توسین در بدن میشود. این هورمون تاثیر مستقیمی بر تقویت سیستم ایمنی بدن نیز دارد. بنابراین، این اقدام نه تنها به بهبود وضعیت فیزیکی کودکان کمک میکند؛ بلکه میتواند آنها را در مقابل بیماریها و عفونتهای مختلف محافظت کند.
با توجه به نکاتی که گفته شد، «بغل کردن کودکان» از اهمیت بسیاری برخوردار است و به عنوان یک راهکار ساده و موثر برای تقویت امنیت روانی کودکان و افزایش حالت خوشی و آرامش آنها پیشنهاد میشود. بنابراین، والدین و مراقبین باید این نکته را به خوبی در نظر داشته باشند و «بغل کردن کودکان» توجه کافی نشان داده و آن را به یک عادت روزانه تبدیل کنند.
«کودکان روزانه به چه تعداد آغوش نیاز دارند؟» از اینجا و در سایت بهشتیان بخوانید.
راهنمایی برای «بغل کردن کودکان»
متاسفانه والدین امروزی به بهانههای ناچیز، فرصت و زمان کافی برای «بغل کردن کودکان» ندارند. شاید دور از ذهن به نظر برسد، اما مشغلههای روزمره مانع آن میشود که والدین احساسات واقعی خود را به فرزندانشان بروز دهند. در ادامه، چند راهنمایی کوچک ولی کاربردی ارائه میدهیم تا «بغل کردن کودکان» را به یک سنت خانوادگی تبدیل کرده و حتی در روزهای شلوغ و سخت نیز رابطهی قوی با فرزند خود داشته باشید. این نکات به شرح زیر هستند:
- در برنامهی روزانه خود «تایم آغوش» در نظر بگیرید:
دنیای پرسرعت امروزی اهمیت داشتن یک برنامهی منسجم و روزانه را برای افراد جامعه دو چندان کردهاست. برای آنکه بتوانید «بغل کردن کودکان» را به یک عادت روزمره تبدیل کنید، کافیست در برنامهی روزمرهی خود چند دقیقه را به در آغوش گرفتن فرزندتان اختصاص دهید. بهتر است، هر روز در زمانی مشخصی فرزند خود را بغل کنید. به این ترتیب، «بغل کردن کودکان» برای شما یک عادت و روتین روزمره شده و تاثیر بهتری بر روی سلامت روان و جسم فرزند شما باقی خواهد گذاشت. رابطهی عاطفی بین شما و فرزندتان نیز به صورت چشمگیری تقویت خواهد شد.
با تماشای ویدیوی «مهارت با ریحان: منظم بودن» این مفهوم را به فرزند خردسال خود آموزش دهید.
- «بغل کردن کودکان» را به یک جایزهی هیجانانگیز برای آنها تبدیل کنید:
برای این منظور کافیست، هر بار فرزند دلبندتان یک رفتار خوب یا عمل پسندیدهای را انجام میدهد، او را به عنوان جایزه محکم بغل کنید. خرید اسباببازی یا کتاب به عنوان جایزه برای کودکان مناسب است، ولی حتی این جایزهها نیز باید همراه آغوش والدین باشند. این رفتار باعث میشود، علاوه بر بهرهمندی از مزایای «بغل کردن کودکان»، فرزند خود را برای انجام کارهای خوب تشویق کنید. به این ترتیب، خصلتها و رفتارهای خوب در او بیش از پیش تقویت خواهد شد.
- «بغل کردن کودکان» را به عادت خواب آنها تبدیل کنید:
کودکان نیز مانند ما بزرگسالان در طول روز خسته و مضطرب میشوند. بد نیست، پیش از آنکه آنها را به تخت خواب بفرستید، با «بغل کردن کودکان» احساس امنیت و آرامش را به آنها القا کنید. به این ترتیب، آنها خواب راحتتری داشته و در طول روز بعد عملکرد بهتری دارند. بنابراین «بغل کردن کودکان» را به یک عادت خواب جذاب برای فرزند خود تبدیل کنید.
- از بغل کردنهای ناگهانی و هیجانی خجالت نکشید:
بسیاری از ما برای بغل کردن عزیزان خود احساس خجالت و شرمندگی میکنیم. اما روانشناسان باور دارند، در هر شرایط و موقعیتی میتوان با «بغل کردن کودکان» احساسات خود را بروز داد. تماس فیزیکی با کودک و انجام ژستهای کوچکی مانند بغل کردن تاثیر به سزایی بر روی بهداشت روانی آنها دارد و انسانهای بهتری از آنها میسازد.
استثنائاتی برای «بغل کردن کودکان»
اگرچه «بغل کردن کودکان» مزایای بسیاری برای آنها دارد و آرامش را به آنها هدیه میدهد؛ اما هستند کودکانی که علاقهی چندانی به برقراری تماس فیزیکی با دیگران ندارند؛ حتی والدین خود. در این حالت، والدین میتوانند از راههای جایگزین استفاده کرده و مهر و محبت خود را به فرزندشان نشان دهند. به صورت کلی، برخی از کودکان به دلایل زیر علاقهای به بغل کردن دیگران ندارند:
- داشتن حس گیر افتادن: وقتی سخن از «بغل کردن کودکان» میشود، همهی ما انتظار داریم با در آغوش گرفتن کودک و فشار دادن او، نهایت مهر و محبت خود را به کودک منتقل کنیم. اما در این شرایط، کودکان احساس گیر افتادن کرده و از بین دستان شما فرار میکنند. در این زمانها توصیه میکنیم، از «بغل کردن کودکان» با اجبار پرهیز کرده و جلوی رفتن او را نگیرید. در عوض میتوانید مهر و محبت خود را با بیان کلمات مناسب و برقراری ارتباط چشمی با کودک، رابطهی عاطفی خود را با او تقویت کنید.
- ابتلا به اختلال اوتیسم: برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم از برقراری تماس چشمی و فیزیکی امتناع میکنند. علاوه بر این، کودکان اوتیستیک توانایی درک احساسات را نیز ندارند. در این شرایط «بغل کردن کودکان» اوتیستیک نه تنها حس آرامش به آنها القا نمیکند، بلکه خلقوخوی آنها را نیز دگرگون میکند. در این حالت، والدین باید این واقعیت را قبول کرده و بدانند چگونه شرایط را کنترل کنند. همچنین به دنبال روشهای جایگزین «بغل کردن کودکان» باشند تا حس امنیت و آرامش خیال را به فرزند خود القا کنند.
- اجبار والدین به «بغل کردن کودکان»: اگر والدین برای «بغل کردن کودکان» خود از زور و اجبار استفاده کنند، اثرات سوئی بر روی سلامت روان فرزند خود باقی میگذارند. مهمترین معایب این کار آن است که فرزند شما تفاوت آغوش امن و لمس بد را درک نکرده و در معرض سوءاستفادهی دیگران قرار خواهد گرفت. همچنین آنها را برای اعتماد کردن یا نکردن به دیگران سردرگم میکند.
به همین دلیل، توصیه میکنیم از «بغل کردن کودکان»ی که از این کار امتناع میکنند، اجتناب کرده و به دنبال روش جایگزینی برای آن باشید.
شما هنگام «بغل کردن کودکان» خود به چه نکاتی توجه میکنید؟
همانطور که در این مطلب بیان شد، «بغل کردن کودکان» مزایای بسیاری برای آنها به همراه دارد. جامعهی جهانی نیز روزی را به این عمل احساسی اختصاص داده تا بر اهمیت تقویت رابطهی والد و فرزندی از طریق «بغل کردن کودکان» تاکید کند. در این مطلب مزایای «بغل کردن کودکان» را شرح دادیم. در گام بعدی، پیشنهاداتی ارائه کردیم تا «بغل کردن کودکان» خود را به یک عادت روزانه تبدیل کرده و مزایای در آغوش گرفتن فرزند را برای او دو چندان کنید.
در پایان نیز مواردی را معرفی کردیم که در آن کودک علاقهای به بغل کردن دیگران و حتی والدین خود ندارد. با یافتن ریشهی این رفتار کودک خود میتوانید بهترین روش جایگزین «بغل کردن کودکان» را برای فرزند خود انتخاب کرده و رابطهی عاطفی قوی با او برقرار کنید.
اکنون شما برای ما بنویسید. شما چگونه به فرزند خود ابراز علاقه میکنید؟ آیا برای «بغل کردن کودکان» خود روش مشخصی دارید؟ برای این منظور به چه نکاتی توجه میکنید؟ با ارسال نظرات و پیشنهادات خود میتوانید دیگر والدین آریالندی را برای تربیت و پرورش کودکی سالم و بانشاط راهنمایی کنید. پیشاپیش از همکاری شما عزیزان سپاسگزاریم. به امید دیدار!