سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودک چه زمانی است؟
سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودک چه زمانی است؟ تصمیم درباره خرید موبایل و تبلت برای کودک در هر خانواده، برای کودکان با هم متفاوت است.
چند سالی است که با ورود گوشیهای هوشمند به بازار، رفته رفته زندگی همه ما به فضای مجازی و این وسایل گره خورده است. با پیشرفت هرچه بیشتر تکنولوژی، این درگیری بیشتر شده تا جایی که کودکان را درگیر خود ساخته است. این روزها اکثر کودکان به موبایل و تبلت دسترسی داشته یا میخواهند داشته باشند. شاید دلیل این مسئله، بیشتر شدن درگیری کاری والدین و کمحوصلگی برای ارتباط با کودک است. انگار میخواهند در زندگیهای آپارتمانی امروزی، تنها با سرگرم کردن کودک به وسیله موبایل و تبلت، او را آرام کنند. حال به نقطهای رسیدهایم که برخی از والدین که برای تربیت کودک خود اهمیت بیشتری قائلاند. آنها سعی دارند سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودک را پیدا کنند. در ادامه بیشتر به این موضوع حساس میپردازیم.
برای کودک گوشی موبایل ساده بخریم یا اسمارتفون؟
همانطور که در دنیای امروز همه به گوشیهای هوشمند یا همان اسمارتفونها نیاز دارند و نمیتوان سطح کارایی آنها را منکر شد، اما باید دقت کنیم که دسترسی راحت کودکان به این گوشیها، میتواند مضر باشد. گوشیهای ساده از لحاظ دسترسی به فضاهای نامناسب برای کودکان بسیار ایمنتر بوده و انتخاب مناسبتری هستند. با این وجود گوشیهای هوشمند برای کودکان فایدههایی هم دارند. افزایش سطح هوشمندی و البته بیدار کردن ذهن خیالپرداز کودک، جزئی از این فواید است. بر این اساس باید در خرید تبلت و موبایلهای هوشمند برای کودکان بسیار دقیق عمل کرده و سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودک را در نظر داشته باشیم.
تربیت و پرورش کودکان بسیار مهم است
یکی از مهمترین عوامل در تعیین سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودک، تربیت صحیح و مناسب از سوی والدین است. اصلیترین مشکلی که فضای مجازی برای کودکان پدید میآورد، اختلال در تربیت جنسی کودکان است. از این جهت میتوان گفت تربیت صحیح پدر و مادر و آموزش درست استفاده از اینترنت و فضای مجازی، تأثیر بسیاری بر کاهش آسیبهای ناشی از آن دارد. استفاده بیرویه از اینترنت نیز بسیار آسیبزا خواهد بود؛ همانطور که مصرف بیش از حد هر چیزی میتواند مضر باشد. محیط زندگی، فرهنگ و خانواده به همراه آموزش و تربیت صحیح برای استفاده از فضای مجازی، دو عامل اصلی برای تربیت جنسی کودکان است والدین باید به این دو مورد بسیار توجه داشته باشند.
بیشتر بخوانید: در برابر فحش دادن و بد دهنی کودکان چگونه رفتار کنیم؟
آیا این صحیح است که کودکان نیز باید موبایل داشته باشند؟
یکی از مسائلی که این روزها همه خانوادهها را به خود درگیر کرده، این است که آیا باید برای کودک هم موبایل تهیه کنند و اگر پاسخ مثبت است، سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودک چه زمانی است؟ واضح است که برای این سؤال نمیتوان پاسخ قطعی و کلی ارائه داد. همانطور که در هر خانواده، فرهنگ، تربیت و سطح درک کودکان با هم متفاوت است، تصمیم درست درباره این مسئله نیز متفاوت خواهد بود. البته امروزه عصر تکنولوژی است و استفاده از موبایل و تبلت و … اهمیت زیادی پیدا کرده است. والدین باید به طور جدی جوانب امر را بررسی کرده و تصمیم مناسبی بگیرند.
سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودک چه زمانی است؟
برای ارائه یک سن خاص برای خرید تبلت و موبایل کودکان، دستمان بسته است. نمیتوان یک خط کشید و گفت کودکان بعد از این سن میتوانند گوشی موبایل داشته باشند و پیش از آن نمیتوانند. همانطور که میدانید، سطح درک و آگاهی کودکان با یکدیگر تفاوت دارد و همچنین آموزشها و محیط خانوادهها نیز متفاوت است. توصیه متخصصان این است که تا قبل از حدود ۱۳ سالگی، تبلت، موبایل و … را در اختیار کودکان قرار ندهید؛ اما امروزه کودکان بهمحض اینکه بتوانند راه بروند، گوشی موبایل بزرگترها را برمیدارند. توجه کنید که برای آرامکردن کودکان خردسال به آنها تبلت یا موبایلتان را ندهید. با این کار دیگر اختیار وسیله خود را نخواهید داشت. به این نکته دقت کنید که پیش از حدود ۲ – ۳ سالگی کودک، موبایل و تبلت به او ندهید. در این سن کودکان باید حرکت کنند، با دنیای اطراف ارتباط برقرار کنند و آگاهیها و فهم اولیه خود از محیط را کامل کنند.
بازی کودک با موبایل و تبلت و دردسرهای آن
یکی از مواردی که این روزها خانوادهها و والدین را کلافه کرده، بازیهایی است که کودکان با تبلت و موبایل انجام میدهند و به آنها اعتیاد پیدا میکنند. امروز کودکان با دسترسی به اینترنت به راحتی میتوانند بازیهای مختلفی را روی تبلت یا موبایل نصب کرده و در همهجا با آن بازی کنند. این روند میتواند، تأثیرات منفی و جبرانناپذیری داشته باشد. کودکانی که در سن رشد، مدام مشغول این بازیها هستند، گوشهگیر و منزوی شده و در برقراری روابط اجتماعی به مشکلات اساسی برمیخورند. مهارت برقراری ارتباط با دیگران و همسالان، مهارتی است که باید در این دوره به دست آید. در مورد تعیین سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودکان، والدین باید این مورد را لحاظ کنند.
بیشتر بخوانید: چرا آموزش مهارتهای زندگی به کودکان را باید جدی بگیریم؟
اعتیاد کودکان به استفاده از موبایل و تبلت
اعتیاد و وابستگی شدید کودکان به موبایل، تبلت و بازیهای آنها، کودکان را از زندگی واقعی دور میکند. زمانی که کودکان غرق در فضای مجازی میشوند، از دنیای واقعی فاصله گرفته و خود را میان دنیایی که در رؤیای خود ساختهاند، میبینند. در این حالت کودکان از فعالیتهای ورزشی و مثبت مانند فوتبال، والیبال، دوچرخهسواری و … فاصله گرفته و تبدیل به افرادی منفعل و منزوی میشوند. تفریحات کودکی آنها به بازی محدود شده و تفریح و گردش را از دست میدهند. این کودکان حتی زمانی که با خانواده به سفر میروند نیز، درگیر بازی هستند. کار به جایی میرسد که آنها از جهان واقعی و اتفاقاتش، به دنیای مجازی خود پناه میبرند. در اغلب موارد این کودکان به دلیل کاهش چشمگیر فعالیتهای فیزیکی، مشکل اضافه وزن پیدا میکنند. البته توجه کنید که نباید هرگونه بازی با موبایل و تبلت و استفاده از فضای مجازی را اعتیاد به آن تلقی کنید. احتمال وقوع این مورد در صورت عدم توجه به سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودک، شدت میگیرد.
حتماً بر استفاده کودک از موبایل نظارت دائمی داشته باشید
جهت درک سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودک باید دقت کنید. اگر زمانهایی در روز هست که کودکتان تنهاست و یا با افراد دیگری مثل پرستار و پدربزرگ و مادربزرگ زندگی میکند، هرگز پیش از ۱۳ سالگی، اجازه استفاده از تبلت و موبایل را بدون نظارت خود به او ندهید. بهتر است کودکان پس از این سن هم، برای استفاده از فضای مجازی و وسایل ارتباطی مورد نظارت کلی قرار داشته باشند. کودکان کوچکتر از حدود این سنوسال نیز در صورت استفاده از این قبیل وسایل، باید زیر نظر والدین و البته در زمان محدود فعالیت کنند. شاید گمان کنید که این محدودیت بیش از حد بوده و نیازی به آن نیست؛ اما این سختگیریها برای تربیت صحیح کودک لازم است.
بیشتر بخوانید: سوالات جنسی بچهها را چگونه و چه زمانی پاسخ دهیم؟
تأثیر فضای مجازی بر بلوغ زودرس کودکان
همواره یکی از موضوعاتی که در رابطه با سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودک مطرح میشود، مسئله اطلاعات نابسامان و عدم رعایت گروه سنی در فضای مجازی است. بسیاری از پدرها و مادرها نگرانیهایی در رابطه با تأثیر استفاده کودک از فضای مجازی و بلوغ زودرس کودکان دارند که البته بهجا است. در اینباره باید گفت که دیدن تصاویر جنسی و دستیابی به برخی اطلاعات جنسی، به خودی خود نمیتوانند باعث بلوغ زودرس کودک شوند. چیزی که بلوغ کودکان را جلو میاندازد، فکرها و تصوراتی است که پس از به دست آوردن اطلاعات جنسی به آن میرسند. از این رو هرگز اجازه ندهید که کودکان پیش از زمان مناسب، به اطلاعات و تصاویر جنسی دست یابند و ذهنشان درگیر این مسائل شود. در این موارد، کودکان خود را در آن شرایط تصور میکنند و کمکم به سمت موضوعاتی که باعث بلوغ زودرس میشود، حرکت میکند. بلوغ زودرس میتواند تأثیرات منفی بسیار زیادی بر روح و روان و رشد ذهنی و جسمی کودک داشته باشد. والدین دلسوز همواره باید فعالیت مجازی کودک خود را تحت کنترل داشته باشند.
در برابر سؤالات کودک چه کنیم؟
در این میان زمانهایی پیش میآید که کودکان خواسته یا ناخواسته به تصاویر و اطلاعاتی دست پیدا میکنند. در این حالت ممکن است به دلیل عدم درک کافی، سؤالاتی برای کودک پیش بیاید که آنها را با والدین مطرح کند. اگر چنین شرایطی پیش بیاید حتماً به سؤالات او پاسخ درست داده و در حد فهمش منطقی برخورد کنید. نگفتن حقیقت و یا جواب سربالا دادن، میتواند تأثیر بدتری داشته باشد و کودک را برای یافتن پاسخ به جایی دیگر بکشاند. اگر احساس میکنید که نمیتوانید پاسخ مناسبی به کودک بدهید، از روانشناس کودک و مشاور کمک بخواهید.
بیشتر بخوانید: دلیل برداشتن بدون اجازه وسایل دیگران توسط کودک چیست؟
حد و حدود را به کودک بیاموزید
یکی از مواردی که شاید این روزها عادی باشد، عمومی شدن موبایل و وسایل والدین است. پدرها و مادرها باید به این مسئله دقت کنند که کودک نباید هر زمان که خواست، موبایل آنها را برداشته و از آن استفاده کند. حتماً به کودک بیاموزید که پیش از برداشتن وسایل ارتباطی شما، از خودتان اجازه بگیرد. با این کار کودک بهتر معنای حریم خصوصی را درک کرده و همچنین متوجه میشود، برای استفاده از وسایلی مانند موبایل باید اجازه بگیرد.
سخن پایانی
همین که این مطلب را تا اینجا دنبال کردهاید، نشان میدهد که به تربیت و پرورش کودک خود اهمیت زیادی میدهید. این روزها که وسایل ارتباطی مانند موبایل و تبلت و … زندگیها را تحت تأثیر قرار داده است، باید مراقب بود که از تأثیرات منفی فضای مجازی و اینترنت بر کودکان غافل نشویم. گستردگی فضای سایبری نه تنها از کنترل افراد خارج شده ، بلکه کنترل برخی افراد جامعه را نیز به دست گرفته است. معمولاً والدینی که از اهمیت سنین کودکی و تأثیر آن بر آینده کودک اطلاع دارند، سعی بر کنترل و تربیت مناسب کودک در برابر این فضا دارند. گرچه فضای مجازی بسیاری از کارها را آسان و بسیاری مشکلات را حل کرده است؛ اما باید به آسیبها احتمالی آن نیز پرداخته شود. امید است این مطالب توانسته باشند شما را برای یافتن سن مناسب خرید تبلت و موبایل برای کودک، کمک کند.
چیزی که مسلمه اینه که نمیشه بچه ها رو به واسطه حضور تو دنیای تکنولوژی از فضای مجازی و استفاده از موبایل منع کرد .ولی میشه با استفاده از نرم افزارها دسترسی به محتواهای نا مناسب رو محدود کرد که لیست این برنامه ها معمولا تو سایت هایی مثل وال استریت ژورنال و دانشگاه کسب و کار و... هستش