بروزرسانی شده در ۱۳ شهریور ۱۴۰۱

5 ایده برای رفع خواب آلودگی در مدرسه

5 ایده برای رفع خواب آلودگی در مدرسه
زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه ۲۳۵۷۲ بازدید ۰ نظر

اگر فرزند شما با مشکل خواب آلودگی در مدرسه رو به رو هستش . این مقاله برای رفع خواب آلودگی در مدرسه به شما کمک میکند.

چکار کنیم که چرت نزنیم؟ چرا صبح‌ها خواب‌آلود هستم؟ چیکار کنم که سر کلاس خواب از سرم بپره؟ این عبارات، از پرتکرارترین سوالات دانش‌آموزان در ایام مدرسه هستند. احساس خواب‌آلودگی دانش‌آموزان در کلاس درس موجب ناراحتی آن‌ها شده و معلمان را نیز عصبانی می‌کند. عوامل متعددی موجب خواب ‌آلودگی شخص در کلا‌س‌های درس می‌شود. چنانچه شما این عوامل را به درستی در خود تشخیص دهید، می‌توانید آن‌ها را از میان برده و با حضور ذهن در مدرسه حاضر شوید. در این مطلب شما را با دلایل خواب آلودگی آشنا خواهیم کرد. همچنین چند ایده‌ برای درمان خواب آلودگی نیز ارائه می‌دهیم. در پایان نیز در مورد روش‌های پیشگیری از خواب آلودگی نیز صحبت می‌کنیم. به این ترتیب می‌توانید با تمام توانایی‌های خود در مدرسه حاضر شوید. با ما همراه باشید.


چرا سر کلاس خواب‌آلود می‌شویم؟

خواب آلودگی یک احساس نیاز به خوابیدن است که به صورت ناگهانی در فرد ظاهر می‌شود. بنابراین شخص ترجیح می‌دهد به جای انجام وظایف خود، در هر شرایطی چشم‌ها را بسته و برای مدت زمان کمی بخوابد. کودکان نیز مانند بزرگسالان به این عارضه دچار شده و در ساعاتی از روز خواب‌‌آلود می‌شوند. اگر در طول روز به دانش‌آموزان یک کلاس توجه کنید، احتمالا چند نفری از آن‌ها را در حال چرت زدن پیدا می‌کنید. از عوامل مهم خواب‌آلودگی در کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


1. آیا کودک شما به اندازه‌ی کافی می‌خوابد؟

کودکان در سنین مدرسه به 8 الی 9 ساعت خواب شبانه نیاز دارند. چنانچه دانش‌آموز به اندازه‌ی کافی نخوابد، روز بعد دچار افت انرژی شده و تمرکز خود را از دست می‌دهد. این شرایط تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که کودک به صورت کامل خالی از انرژی شده و به خواب فرو می‌رود. توجه داشته باشید که استفاده از لوازم الکترونیکی همچون تلویزیون و گوشی همراه در ساعات پایانی شب نیز به این شرایط دامن می‌زند.


2. آیا بر رژیم غذایی فرزندتان نظارت دارید؟

سوء تغذیه یک اختلال گوارشی است که در پی آن، شخص یک یا چند ماده‌ی غذایی را از رژیم خود حذف کرده یا بیش از حد مصرف می‌کند. چنانچه کودک از رژیم غذایی مناسبی استفاده نکند، به سوء تغذیه دچار می‌شود. در نتیجه انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های روزانه را نداشته و با کمبود انرژی مواجه می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود، کودک در طول روز از تمام خانواده‌های غذایی به مقدار مناسب استفاده کرده و انرژی مورد نیاز خود را تامین کند. برای آشنایی بیشتر با راهکارهای افزایش اشتهای کودک می‌توانید به سایت آریالند مراجعه کنید.


رژیم غذایی فرزندتان


3. آیا میزان ذخیره‌ی آهن کودک مناسب است؟

یکی از موثرترین روش‌ها برای رفع خواب ‌آلودگی در مدرسه انجام آزمایش‌های خونی است. تفسیر آزمایش‌ها نیز بر عهده‌ی پزشک معالج خواهد بود. به صورت کلی کمبود ویتامین‌های لازم و کاهش گلبول‌های قرمز خون از مهم‌ترین دلایل بروز کم‌خونی در کودکان است. این مواد مغذی وظیفه‌ی ارسال اکسیژن به ارگان‌های بدن را بر عهده‌ دارند. چنانچه اکسیژن لازم به بدن نرسد، کودک احساس خواب‌آلودگی کرده و تمرکز خود را از دست می‌دهد.


4. آیا اختلالات و بیماری‌های روانی موجب خواب‌آلودگی کودک می‌شود؟

اگرچه سطح فعالیت‌های بدنی در کودکان افسرده بسیار پایین است، اما آن‌ها انرژی بسیاری را صرف مقابله با این بیماری می‌کنند. به این ترتیب آن‌ها در طول روز احساس خستگی مزمن کرده و خواب‌آلوده هستند. وجود افسردگی در کودکان موجب کاهش سطح یادگیری در آن‌ها نیز می‌شود.


وقتی خوابمان می‌آید، چه کار کنیم؟

مطمئنا وقتی سر کلاس خواب‌آلوده شده و مباحث درسی را از دست می‌دهیم، عصبانی و ناامید می‌شویم. بهترین روش برای رفع خواب آلودگی در مدرسه، کنار گذاشتن عادت‌های اشتباهی است که انرژی ما را در طول روز کاهش می‌دهند. با حذف عوامل خواب‌الودگی می‌توانیم سطح انرژی خود را در طول روز مدیریت می‌کنیم. به این ترتیب برای پیشگیری از بروز احساس کسالت و خستگی در خود نیز موفق خواهیم بود. اما در صورت چرت زدن در کلاس درس چه کار کنیم؟ چگونه سطح انرژی خود را بالا برده و تا زنگ آخر بیدار بمانیم؟ در ادامه 5 روش برای رفع خواب آلودگی در مدرسه را معرفی می‌کنیم.


1. چگونه سر کلاس می‌نشینید؟

تاکنون به نحوه‌ی نشستن خود در کلاس توجه کرده‌اید؟ آیا شما هم لم دادن را به صاف نشستن ترجیح می‌دهید؟ به صورت کلی صحیح نشستن موجب بهبود عملکرد خون‌رسانی در بدن شده و سطح اکسیژن آن را افزایش می‌دهد. پس اگر در مدرسه خود را روی صندلی انداخته و لم می‌دهید، نحوه‌ی نشستن خود را اصلاح کنید. در این صورت احتمال به خواب رفتن شما نیز کاهش یافته و سلامت ستون فقراتتان نیز تضمین خواهد شد. بهترین شیوه‌ی نشستن به گونه‌ای است که کمر صاف بوده و کف پاها بر روی زمین قرار دارد.


2. آیا مطالب درسی را با دقت یادداشت می‌کنید؟

شما می‌توانید به راحتی از انواع دفتر و قلم استفاده کرده و تمرکز خود را در کلاس افزایش دهید. به عبارت دیگر هرچه سطح فعالیت شما در کلاس درس بیشتر باشد، احتمال خوابیدن شما نیز کاهش می‌یابد. توجه داشته باشید که لازم نیست یادداشت‌های کلاسی شما کامل و بی‌نقص باشد، تنها کافی است نکات مهم هر درس را یادداشته کرده و به آن‌ها فکر کنید. شما می‌توانید سوالات ذهنی خود را نیز یادداشت کرده و در زمان مناسب از معلم بپرسید.


یادداشت مطالب درسی


3. آیا از مباحث درسی لذت می‌برید؟

در کلاس‌های درسی یک عبارت جادویی وجود دارد که به محض بیان کردن آن به خواب می‌روید. کافی است بگویید: «این بحث کسل‌کننده است.» برای رفع خواب آلودگی در مدرسه لازم است که احساس خود نسبت به مباحث درسی را تغییر دهید. چنانچه در مدرسه احساس کسالت کردید، به خود ثابت کنید که این مبحث حوصله‌ سربر نیست. برای این کار کافی است با دقت به صحبت‌های معلم گوش کرده و از نکات کلیدی آن لذت ببرید.

 

بیشتر بخوانید: 4 روش موفقیت در کنکور


4. از تکنیک ماساژ دردناک چه می‌دانید؟

از موثرترین روش‌های رفع خواب آلودگی در مدرسه می‌توان به ماساژ دست‌ها اشاره کرد. توجه داشته باشید که منظور ما از ماساژ، انجام حرکات آرامش‌بخش نیست. بلکه برای فرار از خواب‌آلودگی لازم است که نواحی استراتژیک دست و پا را فشار دهید. از مهم‌ترین نواحی استراتژیک می‌توان به قسمت‌های توخالی بازو، استخوان‌ انگشتان و پشت گردن اشاره کرد. با این کار احساس خوشایندی در شما پدید آمده و سرحال می‌شوید.


5. آیا در حاشیه‌ی دفتر و کتاب خود تصاویر رویایی و خیالی ترسیم می‌کنید؟

برای یادگیری بهتر مطالب درسی باید تمام تمرکز خود را به صحبت‌های معلم معطوف کنید. خط خطی کردن جزوه و ترسیم تصاویر خیالی، ذهن شما را از جریان کلاس منحرف می‌کند. پس از مدتی نیز مباحث برای شما کسل‌کننده شده و در نتیجه احساس خواب‌آلودگی خواهید کرد. بنابراین خلق آثار هنری با انواع لوازم التحریر را به زمان دیگری موکول کرده و در کلاس تنها بر روی درس تمرکز کنید.


چگونه از خواب‌‌آلودگی سر کلاس پیشگیری کنیم؟

علاوه بر راهکارهایی که در بخش قبلی بیان شد، شما می‌توانید با انجام اقدامات مناسب از چرت زدن در مدرسه جلوگیری کنید. بنابراین توصیه می‌شود پیش از رفتن به مدرسه کارهای زیر را انجام دهید:


1. برنامه‌ی غذایی خود را تنظیم کنید.

خوردن یک وعده‌ی غذایی سنگین پیش از مدرسه، احتمال چرت زدن ار افزایش می‌دهد. بنابراین توصیه می‌شود در هر وعده‌، مقدار مناسبی غذا بخورید. همچنین از منابع غذایی سالم و طبیعی مانند غلات و میوه‌ها استفاده کرده و سطح انرژی خود را افزایش دهید. انجام ورزش‌های سبک پیش از مدرسه نیز به رفع خواب آلودگی در طول روز کمک خواهد کرد. همچنین انجام حرکت‌های کششی و دویدن سطح اکسیژن خون را افزایش داده و شما را سر حال می‌کند.


2. به اندازه‌ی کافی بخوابید.

کم‌خوابی از عوامل مهم خواب‌آلودگی در مدرسه به شمار می‌رود. بنابرین شب‌های قبل از مدرسه به مدت 8 الی 9 ساعت بخوابید. در غیر این صورت شرایط ساکت و آرام کلاس، شما را به یک خواب عمیق و طولانی دعوت خواهد کرد.


داشتن خواب کافی


3. شستن صورت با آب سرد را فراموش نکنید.

توصیه می‌شود بلافاصله پس از بیدار شدن به سمت روشویی رفته و صورت خود را با آب سرد بشویید. راه‌رفتن و احساس سرما، شما را در عرض 15 دقیقه هوشیار کرده و آمادگی ذهنی شما را برای یادگیری افزایش می‌دهد. شما می‌توانید برای رفع خواب آلودگی در مدرسه نیز از معلم اجازه گرفته و صورت خود را با آب سرد بشویید.


4. آیا تکالیف خود را طبق برنامه انجام می‌دهید؟

به نظر شما انجام ندادن تکالیف مدرسه چه نقشی در خواب‌آلودگی دانش‌آموزان دارد؟ چنانچه شما تکالیف خود را در زمان مقرر انجام دهید، می‌توانید میزان مشارکت خود در کلاس را افزایش دهید. این امر از بروز احساس کسالت و خستگی جلوگیری کرده و خواب را از سر شما می‌پراند. همچنین توصیه می‌شود روز قبل، مباحث پیش رو را مطالعه کرده و با آمادگی قبلی در مدرسه حاضر شوید.


شما از چه روشی برای رفع خواب‌ آلودگی در مدرسه استفاده می‌کنید؟

در این مطلب، در مورد علل خواب‌آلودگی دانش‌آموزان صحبت کرده و روش‌هایی برای رفع آن شرح دادیم. همچنین اقدامات لازم برای پیشگیری از احساس خواب آلودگی را نیز ارائه کردیم. اکنون شما برای ما بنویسید. از چه روشی برای رفع خواب آلودگی در مدرسه استفاده می‌کنید؟ به نظر شما چرت زدن در کلاس چه مضراتی برای دانش آموزان دارد؟ شما چه روش‌هایی برای رفع کسالت و خستگی پیشنهاد می‌دهید؟

 

همچنین بخوانید:

برای آرام کردن کودک گریان چه باید کرد؟

مهارت اجتماعی فرزند وظیفه ای بر دوش والدین


دیدگاه شما
|
دیدگاهی ثبت نشده است، اولین نفری باشید که یک دیدگاه ثبت می کند.