بروزرسانی شده در ۰۵ تیر ۱۴۰۱

چگونه با کودک لوس رفتار کنیم؟ +خصوصیات کودک لوس و ننر

چگونه با کودک لوس رفتار کنیم؟ +خصوصیات کودک لوس و ننر
زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه ۳۹۴۸ بازدید ۰ نظر

خصوصیات کودک لوس چیست و چطور باید با او رفتار کنید؟ امروز در این مقاله درباره بزرگترین اشتباهات والدین درباره کودک لوس و ننر صحبت می‌کنیم.

فرایند تربیت کودکان نقش چشمگیری در شکل‌گیری شخصیت آنها دارد. احتمالا شما که در حال مطالعه این مقاله هستید با کودکان لوس در اطراف خود مواجه شده‌اید. اما آیا به این موضوع فکر کرده‌اید که خصوصیات کودک لوس در اثر چه عواملی در او ایجاد می‌شود؟ حال که این‌گونه رفتارها از او سر می‌زند، برای حل این مشکل رفتاری چه کاری باید انجام داد؟ خوشبختانه کارشناسان روانشناسی و حوزه‌های تربیتی مطالعات زیادی روی ویژگی‌های کودک ننر کرده‌اند و راه‌حل‌های مناسبی را برای مواجهه صحیح با این مشکل ارائه داده‌اند. در ادامه قصد داریم به بحث و بررسی عمیق روی این موضوع بپردازیم. با ما همراه باشید.


مهم‌ترین خصوصیات کودک لوس


پافشاری دختر لوس برای خرید


خیلی از ما کودکان لوس را با چند رفتار خاص می‌شناسیم، معمولا کودکانی که خیلی زود گریه می‌کنند از نظر بسیاری از مردم لوس به شمار می‌روند. اما واقعیت این است که تمام ویژگی های کودک ننر به همین جا ختم نمی‌شود. چند مورد از مهم‌ترین خصوصیات کودک لوس عبارت‌اند از:


۱. کودک لوس به هر کاری متوسل می‌شود تا در برابر خواسته‌اش تسلیم شوید

بارزترین خصوصیت در بین ویژگی‌های کودک ننر این است که هیچ گونه مخالفتی را بر نمی‌تابد و سعی می‌کند به هر آن چیزی که می‌خواهد از هر راهی که به ذهنش می‌رسد دست پیدا کند. البته شدت این رفتار در همه کودکان یکسان نیست. برخی از آنها با گریه کردن سعی می‌کنند تا حس ترحم را در دیگران برانگیزند. اما گروهی دیگر از بچه‌ها نیز تلاش می‌کنند که با رفتار‌های پرخاشگرانه دیگران را مجاب کنند که در برابر خواسته آنها کوتاه بیایند.


بیشتر بخوانید: با کودک دروغگو چگونه رفتار کنیم؟

مو کشیدن برای رسیدن به خواسته‌اش


برای مواجهه با این مورد از خصوصیات کودک لوس باید توجه داشته باشید که کوتاه آمدن شما در برابر خواسته او تحت هر شرایطی بزرگ‌ترین اشتباه تربیتی است. شما در مقام مربی باید به او بیاموزید که نمی‌تواند از هر راهی به خواسته‌هایش دست پیدا کند. تمام قد در برابر خواسته کودک مقاومت کنید و برای او توضیح دهید که چرا نمی‌توانید یا نمی‌خواهید خواسته‌اش را برآورده کنید. شاید دفعات اول این مواجهه کمی چالش‌برانگیز باشد؛ اما مطمئن باشید که در بلندمدت مشکل برطرف خواهد شد.


۲. از خصوصیات کودک لوس حساب نبردن از والدین است

یکی از اشتباهات دیگری که ممکن است والدین در امر تربیت فرزندان خود مرتکب شوند، عمل نکردن به تنبیه‌هایی است که برای فرزندان‌شان در اثر رفتارهای اشتباه در نظر می‌گیرند. به عنوان مثال والدین به کودک خود می‌گویند که در اثر فلان رفتار اشتباه یک هفته خبری از پارک و تفریح نیست. اما به دلایل مختلف به این تنبیه پایبند نمی‌مانند. این‌گونه رفتارهای اشتباه نقش جدی در شکل‌گیری ویژگی های کودک ننر دارد. به زبان ساده کودک همان‌قدر که باید پدر و مادر را حامی و پشتیبان خود احساس کند، باید از آنها حساب هم ببرد. اگر این اتفاق رخ ندهد، پدر و مادر در تربیت او به بن‌بست می‌رسند.


بیشتر بخوانید: ۱۰ نکته برای تربیت کودکان مسئولیت پذیر


نکته‌ای که باید برای کنترل خصوصیات کودک لوسی که حرف‌شنوی ندارد در نظر داشته باشید، این است که اولا در هنگام عصبانیت حرف‌هایی را نزنید که نمی‌توانید به آنها عمل کنید. در ثانی کاملا توجه داشته باشید که باید حتما تنبیه‌هایی را در نظر بگیرید که در صورت ارتکاب اشتباه تحت هیچ شرایطی از آنها صرف نظر نکنید. در غیر این صورت نمی‌توانید اقتدار لازم در تربیت فرزند خود را اعمال کنید.


۳. از خصوصیات کودک لوس مواجه نشدن با مشکلات روزمره است


کمک مادر به پسر بچه


از خصوصیات کودک لوس این است که در مواجهه با مشکلات فرار را بر قرار ترجیح می‌دهد. طبیعی است که همه ما انسان‌ها ذاتا تمایل نداریم با دشواری‌ها یا سختی‌ها دست‌وپنجه نرم کنیم. اما از طرفی زندگی با انبوهی از مشکلات عجین است و پر بیراه نیست اگر بگوییم که انسان‌ها در مواجهه با این مشکلات است که می‌توانند رشد کنند. متأسفانه یکی از اشتباهات رایجی که بین والدین شایع است، ممانعت از مواجهه فرزندان‌شان با کوچک‌ترین مشکلات و سختی‌های زندگی روزمره است. البته والدین با هدف مراقبت از فرزندان خود و با نیت خیر این کار را انجام می‌دهند. اما باید توجه داشته باشید که کودک شما دیر یا زود باید در برابر این سختی‌ها در زندگی قرار بگیرد.


بیشتر بخوانید: شما چه پدر و مادری هستید؟ این موضوع چگونه بر فرزندان شما تاثیر می‌گذارد؟


شما به‌عنوان والدین باید اجازه دهید که فرزندان‌تان با مشکلات روزمره مواجه شوند. اما در مقابل باید کنار آنها باشید و نحوه مواجهه با مشکلات را به آنها بیاموزید. این کار باعث می‌شود فرزندان شما آب‌دیده شوند و به جای فرار از مشکلات به دنبال راه‌حلی برای آنها بگردند. والدین در این مسیر بار سنگینی را به دوش می‌کشند.


۴. رفاه مادی بیش از حد باعث لوس شدن کودک می‌شود


گردش و سفر با بچه‌ها


فراهم آوردن آسایش و راحتی برای فرزندان آرزوی قلبی هر پدر و مادری است. اما نباید فراموش کرد که کودک نباید با انتظارات مادی خارج از حد عرف تربیت شود. این کار باعث تشدید خصوصیات کودک لوس در او می‌شود. کودک شما باید یاد بگیرد که قدر چیزی که در اختیار دارد را با تمام وجود بداند. این اتفاق تنها در صورتی رخ می‌دهد که او امکانات به اندازه‌ای در اختیار داشته باشد.

به‌خاطر داشته باشید که نیاز واقعی فرزند شما بیش از آنکه معطوف به سرگرم شدن با وسایل و اسباب بازی باشد، ناظر به دل‌خوشی‌های طبیعی و بیرونی است که در کنار خانواده رخ می‌دهد. در واقع توصیه ما این است که به جای آنکه برای او ده‌ها و صدها اسباب‌بازی بخرید، بهتر است که به مسافرت خانوادگی بروید و تفریح‌های واقعی برای او رقم بزنید.


بیشتر بخوانید: دلیل برداشتن بدون اجازه وسایل دیگران توسط کودک چیست؟


۵. کودک لوس به رشوه گرفتن از والدین عادت دارد


رشوه دادن پدر به دختر بچه


در زندگی موقعیت‌های مختلفی وجود دارد که باید به صورت خانوادگی در آنجا حضور پیدا کنید. مثلا تصور کنید که قرار است به همراه خانواده به مهمانی خاصی بروید. از خصوصیات کودک لوس این است که سعی می‌کند در این‌گونه موقعیت‌ها با لجبازی از پدر و مادر باج بگیرد. والدین نیز در این‌گونه موقعیت‌ها به جای اینکه با بچه‌ها سر و کله بزنند، سعی می‌کنند به سراغ رشوه دادن بروند. به عنوان مثال به او می‌گویند که اگر زود آماده شود فلان خوراکی که دوست دارد را برای او می‌گیرند.

کودک شما اگر چند بار این موقعیت‌ها را تجربه کند، به خوبی متوجه می‌شود که می‌تواند در بزنگاه‌ها به خواسته‌هایش دست پیدا کند. شما به عنوان پدر و مادر او باید تلاش کنید از اقتدار خود در این گونه مواقع بهره ببرید تا اجازه ندهید که فرزندان از شما ابزاری برای دستیابی به خواسته‌هایشان بسازند.


۶. از خصوصیات کودک لوس رفتارهای دور از ادب است


رفتار بی ادبانه دختر بچه


یکی از خصوصیات کودک لوس که علاوه بر والدین، معمولا دوستان و آشنایان دیگر را نیز آزار می‌دهد، رفتارهای بی‌ادبانه است. خیلی از مواقع این رفتارها در جمع‌های خانوادگی و دوستانه از کودکان سر می‌زند و موجب سرافکندگی پدر و مادر می‌شود. والدین باید خیلی سریع نسبت به اینگونه رفتارها واکنش نشان بدهند و برای علاج آن به دنبال راه چاره باشند.


بیشتر بخوانید: در برابر فحش دادن و بد دهنی کودکان چگونه رفتار کنیم؟


حتما باید درباره رفتارهای خارج از ادب کودک با او در فرصت مناسب حرف بزنند. علت اشتباه بودن این رفتارها را به او توضیح دهند. از او بخواهند که دیگر رفتارهای خارج از حیطه ادب را تکرار نکند و در صورت تکرار کردن حتما جریمه‌هایی را برای او در نظر بگیرند. خود والدین نیز باید نسبت به رفتارهایشان حساس باشند تا فرزندان تأثیرپذیری منفی از آنها نداشته باشند.


۷. بچه‌های لوس دوست دارند به جای دیگران هم تصمیم‌گیری کنند


بازی کردن مادر با دختر بچه


کودکان لوس مایل هستند که همیشه محور کارها و تصمیم‌گیری‌ها باشند. مشارکت دادن فرزندان در تصمیم‌گیری‌های خانواده کار درستی است اما نباید فراموش کنید که آزادی دادن بیش از حد به آنها گرفتاری‌هایی را به دنبال خواهد داشت. فرزند شما به هیچ وجه نباید در حضور شما جایگاه‌تان را تصاحب کند. تصمیم‌گیری نهایی در محیط خانواده تحت هر شرایطی به عهده والدین است و کودکان صرفا باید مشورت بدهند. البته خانواده می‌تواند به صورت کنترل شده در برخی موارد اجازه تصمیم‌گیری را به فرزندان بدهد.

کلام پایانی 

در این مقاله به طور مفصل به خصوصیات کودک لوس و راهکارهایی که برای جلوگیری از تداوم این مشکل وجود دارد، پرداختیم. به خاطر داشته باشید که ویژگی های کودک ننر از ابتدا در هیچ فردی وجود ندارد. این پدر و مادر هستند که در اثر اشتباهات تربیتی، باعث بروز این‌گونه مشکلات می‌شوند. با در نظر گرفتن هفت موردی که در این مقاله بررسی کردیم، می‌توانید جلوی لوس شدن فرزند خود را تا حد زیادی بگیرید.

دیدگاه شما
|
دیدگاهی ثبت نشده است، اولین نفری باشید که یک دیدگاه ثبت می کند.