برای آرام کردن کودک گریان چه باید کرد؟
اگر نمیدانید برای آرام کردن کودک گریان خود چه کاری باید بکنید.این مقاله به شما کمک میکند تا کودکی ارام تر و شادتر داشته باشید.
کودکان فرشتههایی هستند که پس از تولد و تا مدت نسبتا زیادی بعد از آن نمیتوانند ارتباط درست و عمیقی با دنیای اطراف خود برقرار کنند، از این جهت، گریستن را دستمایهای برای فهماندن نیاز خود به دیگران قرار میدهند. به عبارتی، تنها راهی که با استفاده از آن، امکان برقرار کردن ارتباط با دنیای اطراف را دارند، همین گریه کردن است. در برخی مواقع نیز کودک بدون دلیل شروع به گریه کردن میکند. بنابراین باید دلایل این گریه را شناخت و به سرعت برای آرام کردن او اقداماتی انجام داد. روشهای مختلفی برای آرام کردن کودک گریان در سنین مختلف وجود دارد. طبیعتا گریه نوزاد با کودک دو ساله متفاوت است و شاید کودک دو ساله حتی برای داشتن یک اسباب بازی ارزان نیز گریه کند که این در مورد نوزادان صادق نیست. از این جهت شیوههای آرام کردن کودکان باید با توجه به سن ایشان انتخاب شود.
چرا کودکان گریه می کنند؟
گریه کودکان یک امر طبیعی و فطری در آنها است. به عبارتی، نوزاد بعد از تولد به طریق گریه کردن نیازهای خود را از دیگران میطلبد و این موضوع امکان دارد تا دو یا سه سالگی نیز به طول بیانجامد. البته باید توجه داشت که دلیل گریه یک نوزاد تفاوت بسیار زیادی با کودک دو ساله دارد اما به صورت کلی کودکان در این سنین برای رسیدن به خواسته خود دست به گریه میزنند. توجه داشته باشید که ممکن است گریه آنها دلیل خاصی نداشته باشد! از آنجایی که در گریه یک کودک نیازی نهفته است، باید به این نیاز پاسخ داد و برای آرام کردن کودک گریان اقدام کرد. کودکان ذاتا بدون دلیل گریه نمیکنند و در بی اهمیتترین حالت، به توجه شما نیاز دارند!
دلایل گریه نوزاد
گریه نوزادان دلایل مختلفی از جمله، گرسنگی، ترس، خستگی و... دارد. لازم است بدانید که گریه اطفال تازه به دنیا آمده، در شب نشان دهنده خستگی آنها میباشد؛ چراکه هر آدمی پس از گذراندن یک روز طولانی خسته میشود و کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند، آنها این ضعف و خستگی را به شکل گریه از خود بروز میدهند.
چگونه کودک گریان را آرام کنیم؟
روشهای مختلفی برای آرام کردن کودک وجود دارد که با در نظر گرفتن شرایط او، میتوانید از این تکنیکها بهره ببرید. شیوههای آرام کردن کودک گریان عبارتاند از:
تغییر حالت دادن به نوزاد
ممکن است که نوزاد به دلایل مختلف از جمله خستگی، نفخ، دل درد و... شروع به گریه کند. در این مواقع باید حالت کودک را تغییر دهید تا احساس بهتری داشته باشد.
روش اول
نوزاد را به صورت دَمَر( بر روی شکم) روی دست خود قرار دهید. در این روش که صورت باید به سمت آرنج باشد و انگشتان از قسمت پایینتنه محافظت کنند؛ کمر کودک را به آرامی و در جهت عقربههای ساعت ماساژ دهید.
روش دوم
کودک را در آغوش بگیرید به صورتی که کمر نوزاد به سینه شما بچسبد و دستانتان از مقابل شکم او رد شود، با استفاده از کف دست قسمت پایینتنه نوزاد را نگه دارید تا بر روی ستون مهرهها فشاری وارد نشود.
روش سوم
کودک را بر روی شانه خود بگذارید به شکلی که شکم به شانه بچسبد و کمی فشرده شود و سر او در قسمت بالایی شانه قرار بگیرد. دقت کنید که سر نوزاد به سمت گردنتان نباشد.
روش چهارم
در این شیوه کودک را به صورتی که در گهواره قرار میگیرد، درون دستان خود نگه دارید و مانند گهواره تکان داده تا آرام کردن کودک گریان خود را به درستی انجام دهید.
برای کودک زمزمه کنید!
خواندن هر چیزی به صورت زمزمهوار برای آرام کردن کودک، بسیار موثر خواهد بود. اگر لالایی یا ترانهای آرام سراغ دارید، برای فرزندتان بخوانید تا آرامش خود را به دست آورد. در برخی مواقع، تنها چیزی که کودک به آن نیاز دارد، زمزمههای مادر است و با شنیدن صدای مادر آرام میگیرد. برای این کار نیازی نیست که حتما صدای خوبی داشته باشید، زیرا هدف این کار آواز خواندن و ترانهسرایی نیست و فقط کافی باید با زمزمههای خود قلب کودک را غرق در آرامش کنید.
به نوزاد خود شیر بدهید!
زمانی که نوزاد را به منظور شیردادن در آغوش میگیرید، او خود را در بهترین و امنترین نقطه جهان احساس میکند. بنابراین اگر کودک به هر طریقی آرام نگرفت به او شیر دهید تا علاوه بر رفع گرسنگی، تلاطم روحاش را نیز التیام ببخشید. برای دریافت نتایج بهتر، میتوانید در گوش کودک به آرامی زمزمه کرده و این حس امنیت را بیش از پیش به او خاطر نشان کنید.
⇐ بیشتر بخوانید : 3 روش برای خواباندن نوزاد
کودک را به محیط آرام و کم نور ببرید.
کودکان نیز از سر و صدای زیاد خسته میشوند و به محیط آرام، ساکت و تاریک نیاز دارند تا بتوانند آرامش خود را به دست آورند. به این منظور بهتر است که فرزندتان را به یک چنین محیطی انتقال دهید. با بهره بردن از این روش، به آرام کردن کودک گریان سرعت میبخشید و دلبندتان راحت و آسوده به خواب میرود.
از سایر افراد کمک بخواهید و در این راه صبوری به خرج دهید.
گاهی اوقات تشویش والدین، به گریه نوزاد دامن میزند. از این جهت بهتر است که از دیگران کمک بخواهید و کودک را به آنها بسپارید. این امکان وجود دارد که به دلیل استرس زیاد متوجه خواسته نوزاد نشوید و از نیاز او غافل بمانید. در این صورت گریه فرزندتان شدت پیدا کرده و در طلب نیاز خود، سر و صدای زیادی به پا میکند. در چنین مواقعی، فرد دیگری که درگیر تنش عصبی نشده میتواند به شما کمک کند و علت گریه کودک را بیابد.
صبور باشید
لازم است بدانید که داشتن صبر، برای آرام کردن نوزاد بسیار مهم است. به این دلیل که شما به راحتی میتوانید صدای کودک را درک کنید و با توجه به مدل گریه کردن او، نیازش را بیابید. گریه نوزاد برای همیشه طول نخواهد کشید و با کمی صبر و حوصله شما، به آرامش خواهد رسید. بنابراین با تنش ایجاد کردن در خودتان و از دست دادن صبر و حوصله، فقط موجب آزار خود و فرزند دلبندتان میشوید. همچنین نوع گریه کردن نوزاد در شرایط مختلف، متفاوت است و با کمی صبوری و دقت میتوان دلیل آزرده بودن او را تشخیص دهید.
از جمله اقداماتی که برای آرام کردن نوزاد باید انجام دهید به شرح زیر است:
- تغییر دادن حالت نوزاد
- زمزمه کردن
- شیر دادن به نوزاد
- انتقال کودک به محیط تاریک و ساکت
- کمک گرفتن از دیگران
- بازی کردن با او و... .
با کودک خود بازی کنید.
یکی از نیازهای کودکان تا دو سالگی، بازی کردن با پدر و مادر است. آنها ترجیح میدهند تا زمان خود را با والدین خود بگذرانند. میتوانید با یک سطل شن بازی، تفریحات متفاوتی با دلبند خود تجربه کنید و یا با تهیه رنگ انگشتی برای کودکان علاوه بر آرام کردن کودک گریان، خلاقیت او را نیز افزایش دهید.
علت را دریابید و به گریه کودک پایان دهید!
کودکان از بدو تولد تا مدتی بعد از آن یعنی حدود دو سالگی، برای درخواست نیاز خود، گریه میکنند. گویی با این شیوه از دیگران کمک میخواهند. به این منظور، والدین باید نیازهای او را تشخیص دهند و روشی درست را برای آرام کردن کودک گریان خود برگزینند. اغلب اوقات دلیل اشک ریختن نوزادان نفخ، خستگی، دل درد، ترس و... است؛ که به تشویش و از دست دادن صبر والدین میانجامد. در چنین شرایطی، ابتدا باید افکار خود را جمع کنید.
راه حل نهایی
شما میتوانید با راهکارهای پیشنهاد شده در این مقاله گریه کودک خود را آرام کنید. به یاد داشته باشید در مرحله اول باید تنش وارد شده به خودتان را رفع کنید و استرس نگیرید تا قادر به آرام کردن کودک باشید. اگر از گریه عصبی شدهاید، نفس عمیقی بکشید و سپس اقدام به عمل کنید. قطعا والدین دلسوزی چون شما میتوانند مشکل به وجود آمده را رفع کنند.
بیشتر بخوانید:
مهارت اجتماعی فرزند وظیفه ای بر دوش والدین