معرفی رشته های هنر و ویژگی های مربوط به هر رشته
در این مقاله میخواهیم شما را با برترین رشته های هنر آشنا کنیم و نکات لازم دربارهی هر رشته را هم با یکدیگر بررسی کنیم. با ما همراه باشید
تحصیل در رشته های هنر بهعنوان یکی از محبوبترین رشتهها در بین دانشجویان٬ به دلایل مختلفی محبوب است. در این مقاله میخواهیم شما را با برترین رشته های هنر آشنا کنیم و نکات لازم دربارهی هر رشته را هم با یکدیگر بررسی کنیم. به یاد داشته باشید که برای موفقیت در رشته های هنر٬ داشتن استعداد هنری و همچنین تجربه در این رشته اهمیت بسیار بالایی دارد. بنابراین اگر میخواهید در دانشگاه یکی از رشته های هنر را انتخاب کنید، این مقاله میتواند بسیار برای شما مفید باشد.
محبوب ترین رشته های هنر
رشته هنر شاخههای گوناگونی مانند طراحی لباس، طراحی صنعتی، عکاسی، کاردانی باستان شناسی، هنرهای تجسمی، کارشناسی فرش و ... دارد که افراد میتوانند با توجه به دو عامل مهم علاقه و مهارت یکی از آنها را برگزینند. در میان طیف وسیعی از شاخه های رشته هنر، برخی بازار کار بهتری را به خود اختصاص دادهاند که سبب علاقه و افزایش متقاضیان به آن رشتهها شده است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
رشته نقاشی
در بین رشته های هنر٬ رشتهی نقاشی به دلیل آنکه ارتباط تنگانگی با علاقه و استعداد دانشجویان دارد، طرفداران بسیاری داشته و در بهترین دانشگاههای کشور هم تدریس میشود. اگر دوست دارید درباره تاریخ نقاشی در ایران و جهان اطلاعات کسب کنید یا استعداد خود در کشیدن مناظر مختلف را بهصورت تخصصیتر دنبال کنید، رشتهی نقاشی میتواند انتخابی مناسب برای شما باشد.
در واحدهای درسی٬ رشته نقاشی که یکی از اصلیترین رشتهها در میان رشته های هنر است. در این رشته هم به تاریخچهی نقاشی در ایران پرداخته میشود و هم تاریخچهی نقاشی در سطح جهانی مورد بحث قرار میگیرد.
همچنین در رشتهی نقاشی به شما تکنیکهای مختلف نقاشیکشیدن آموزش داده میشود و ضمن این کار با انواع سبکهای نقاشی در سراسر دنیا آشنا خواهید شد. آشنایی با نقاشان و تصویرگران مطرح ایران و جهان هم بخش دیگری از آموزشهایی است که در رشتهی نقاشی دریافت خواهید کرد.
برای کسانی که در رشتهی نقاشی تحصیل میکنند، لوازم تحریر باکیفیت مانند گواش پازلی، پاستل حرفه ای آرتیست آریا و مدادرنگی آرتیست آریا میتوانند بسیار پرکاربرد باشد. بنابراین اگر به مناسبت روز دانشجو یا روز تولد دوستانتان قصد خرید هدیه داشتید، تهیه این محصولات از فروشگاه اینترنتی آریالند میتوانند گزینه خوبی باشند.
بیشتر بدانید: 3 تکنیک طراحی سیاه قلم با زغال
رشته مجسمهسازی
یکی دیگر از رشته های هنر که به دلیل جذابیت آن طرفداران زیادی دارد رشتهی مجسمهسازی است. در رشتهی مجسمهسازی شما به دلیل طراحی و اجرای پروژههای درسی یا استفاده از احجام مختلف، مهارتهای زیادی را خواهید آموخت.
کارکردن با حجمهای گِلی، حجمهای سنگی و فلزی و همچنین طراحی فیگورهای مختلف فقط بخشی از مهارتهایی است که در رشتهی مجسمهسازی بهعنوان یکی از برترین رشته های هنر خواهید آموخت.
این رشته ترکیبی از سفالگری، طراحی و نقاشی و مجسمهسازی است. شما در طول دوران تحصیلی از خواندن و آموختن آموزههای هنری لذت خواهید برد.
رشته ارتباط تصویری یا گرافیک
نیاز امروز جوامع به گرافیک یک امر انکار نشدنی است. طراحی گرافیک امروزه بخش زیادی از بازارهای تبلیغاتی شهری و بازارهای تبلیغاتی در شبکههای اجتماعی را بر عهده دارد و به همین دلیل نه تنها یک رشتهی جذاب و کاربردی است بلکه در آینده بازار کار بسیار خوبی هم برای شما خواهد داشت.
شما با استفاده از طراحی پوستر، طراحی بیلبورد، طراحی کاورهای آلبوم موسیقی و جلد مجلات و کتابها میتوانید در یکی از برترین رشته های هنر به تبحر فوقالعادهای برسید و علاوه بر این درآمد قابل ملاحظهای هم داشته باشید.
رشتهی گرافیک بهعنوان یکی از اصلیترین رشته های هنر کاملا نیازمند ایده و اجرا است. اگر ذهن خلاقی داشته باشید و سعی در ارتباط موضوعات مختلف کنید، میتوانید در این رشته موفق باشید و درآمد قابل قبولی هم کسب کنید.
رشتهی گرافیک بهعنوان یکی از پرطرفدارترین رشته های هنر علم تصویر و ایده است و یک گرافیست اگر بتواند خوب محیط اطرافش را ببیند، در کارش هم موفق خواهد بود.
رشته سینما
یکی دیگر از رشته های هنر که معمولا در بین دانشآموزان بسیار محبوب است، رشتهی سینما است. شما با تحصیل در رشتهی سینما علاوه بر کسب مهارتهای کاربردی در فن بازیگری، با مفاهیمی این صنعت هم آشنا خواهید شد. دانشجویان سینما علاوه بر خواندن تاریخ سینمای ایران و جهان برای بازی در تئاترها، تله تئاترها، فیلمهای سینمایی وغیره آماده میشوند.
رشتهی سینما در بهترین دانشگاههای ایران تدریس میشود. معمولا اساتید شما مجموعهای از بازیگرانی هستند که سالها آنها را در سینما و تلوزیون دیدهاید.
رشته طراحی صحنه
یکی دیگر از رشته های هنر طراحی صحنه است. طراحی صحنه یک رشتهی بسیار کاربردی است که در سایر حوزههای هنر هم کاربرد دارد.
طراحی صحنه در سینما، طراحی صحنه برای عکاسی، طراحی صحنهی نمایشگاه و طراحی صنعتی کنسرتهای موسیقی همه از مواردی هستند که دانشآموختگان رشتهی طراحی صنعتی میتوانند در اجرای آنها نقش ایفا کنند.
رشتهی طراحی صحنه یکی از رشته های هنر است که بازار کار نسبتا خوبی هم دارد و درصورتی که کار شما توسط گروههای مختلف دیده شود، برای هر اجرا به سراغ شما خواهند آمد.
شما به عنوان یک متخصص طراحی صحنه در سینما پس از مطالعهی فیلمنامه یا نمایشنامهی کارگردان به سطحی از تبحر خواهید رسید که با استفاده از دانش و نرمافزارهای این حوزه، صحنهای منطبق بر فضای فیلمنامه رو تهیه کنید.
بنابراین طراحی صحنه نه تنها رشتهای جذاب است؛ بلکه اگر دانش کافی هم در این زمینه داشته باشید، میتوانید درآمد خوبی هم از این راه کسب کنید.
رشته موسیقی
رشته موسیقی یکی دیگر از رشته های هنر است که در حال حاضر در دو زیرشاخهی موسیقی ایرانی و موسیقی جهانی در دانشگاههای ایران تدریس میشود. رشتهی موسیقی معمولا توسط افرادی انتخاب میشود که پیش از ورود به دانشگاه مشغول یادگیری و نواختن یک ساز موسیقی بودهاند و حالا میخواهند علاوه بر کسب مهارت در این زمینه، به صورت تخصصی با تئوری و تاریخچهی موسیقی هم آشنا شوند. در ادامه به هر دو زیرشاخهی رشتهی موسیقی خواهیم پرداخت.
موسیقی ایرانی
زیرشاخهی موسیقی ایرانی بهعنوان یکی از رشته های هنر٬ طرفداران بسیاری دارد. در این رشته افرادی که پیش از ورود به دانشگاه مشغول نواختن یک ساز ایرانی بودهاند، در دانشگاه آن را بهصورت تخصصیتر دنبال خواهند کرد. در این رشته علاوه بر فراگیری ردیفهای موسیقی ایرانی، دانشجویان با مفاهیم تئوریک موسیقی ایرانی هم آشنا می شوند. آنها بهراحتی میتوانند یک نوازندهی حرفهای و یک کارشناس موسیقی خبره شوند.
موسیقی جهانی
در زیرشاخهی موسیقی جهان٬ افرادی که سازهایی مثل پیانو، فلوت، ویولنسل وغیره را انتخاب کردهاند، همزمان با فراگیری تاریخچهی موسیقی جهان با گامهای مختلف موسیقی جهان آشنا شده و به یک نوازندهی متخصص تبدیل خواهند شد.
نتیجه گیری
همانطور که دیدید معروفترین رشتههای هنر جا را برای پیشرفت دانشآموختگانشان باز میگذارند و پس از این فارغالتحصیلی میتوانید در بخشهای مختلف مشغول به کار شوید.
نکتهی مهمی که باید دربارهی رشته های هنر بدانید این است که شما علاوه بر شرکت در کنکور تئوری هنر، باید پس از قبولی در آزمون عملی هنر هم شرکت کنید. آزمون عملی رشته های هنر میزان تبحر شما را از لحاظ عملی هم میسنجد و پس از آن با جمع نمرهی عملی و نمرهی تئوری شما، نمرهی نهایی شما را تعیین خواهد شد.
در میان رشته های هنر رشتهی عکاسی، ادبیات نمایشی و... هم طرفداران خاص خود را دارند و در بسیاری از مواقع؛ بازار کار خوبی هم برای دانشآموختگانشان فراهم میکنند.
هه چه خوبه که تو آینده رشته هنر رو انتخاب میکنم🤗🤗
موفق باشی، ایشالا دانشگاه هنر تهران