با کودک خجالتی خود چگونه رفتار کنیم؟
کودک شما خجالتی است؟ میدانید چگونه باید با کودک خجالتی خود رفتار کنید؟ اگر نمی دانید این مقاله مخصوص شماست. برای خواندن مطالب بیشتر کلیک کنید
با کودک خجالتی چگونه رفتار کنیم؟آیا تاکنون با یک فرد خجالتی برخورد داشتهاید؟ به رفتارهای او دقت کردهاید؟ آیا میدانید علل پیدایش حس خجالت در کودکان چیست؟ خجالت و درونگرایی چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟ روش صحیح برخورد با افراد خجالتی چیست؟ اگر نمیدانید چگونه با کودک خجالتی خود رفتار کنید، توصیه میکنیم این مطلب را تا پایان مطالعه کنید.
در این مطلب سعی داریم علائم و دلایل پیدایش حس خجالت را معرفی کرده و راهکارهای مناسبی برای از بین بردن آن ارائه دهیم. همچنین نکات مهمی برای تفاوت درونگرایی و حس خجالت بیان خواهیم کرد. به این ترتیب میتوانید راهکارهای مناسبی را برای کودک خود در نظر گرفته و کمرویی او را درمان کنید.
خجالت یعنی چه؟
خجالت احساسی طبیعی است که در همهی انسانها یافت میشود. چنانچه این احساس طبیعی به یک عادت همیشگی در فرد تبدیل شود، اختلالات روانی بسیاری را در وی ایجاد خواهد کرد. حس خجالت در واقع واکنش طبیعی ذهن به ترس است. محققان بر این باورند که هرچه میزان خجالتزدگی شخصی بیشتر باشد، احتمال وجود اختلالات عصبی در او بیشتر خواهد بود.
اما چه عواملی باعث تثبیت حس خجالت در فرد میشود؟ شیوه تربیت کودکان و تجربههای زندگی مهمترین عوامل شکلگیری احساس خجالت در فرد هستند. علاوه بر این، متخصصان بر این باورند که فرهنگ هر جامعه ارزشهای اجتماعی مشخصی را به کودکان تحمیل میکند. جامعهای را در نظر بگیرید که خجالتی بودن در آن به عنوان یک صفت مثبت در نظر گرفته میشود. به این ترتیب اکثر کودکان این جامعه نیز همراه با احساس خجالت و شرم تربیت میشوند. برای مثال میتوان دو کشور آمریکا و ژاپن را با یکدیگر مقایسه کرد. در کشور آمریکا حدود 40 الی 50 درصد بزرگسالان خود را خجالتی معرفی میکنند. این در صورتی است که در فرهنگ کشوری آسیایی همچون ژاپن، میزان افراد خجالتی تا 60 درصد نیز افزایش پیدا میکند.
نشانههای کودک خجالتی چیست؟
تشخیص درست علائم کودک خجالتی از مهمترین مراحل درمان این افراد است. در بسیاری از موارد والدین، علائم درونگرایی را با احساس خجالت اشتباه گرفته و بنابراین روش تربیتی اشتباهی را نیز انتخاب میکنند. به صورت کلی اگر علائم زیر را در کودک خود مشاهده کردید، میتوانید نسبت به خجالتی بودن او شک کنید:
دوری از اجتماع
مهمترین نشانهی خجالتی بودن کودک، دوری از اجتماع است. در این حالت کودک از برقراری ارتباط با دیگران امتناع کرده و دوستان زیادی ندارد. به صورت کلی کودک خجالتی علاقهای به انجام فعالیتهای گروهی نخواهد داشت.
احساس اضطراب همیشگی
کودک خجالتی تمام فعالیتهای خود را همراه با احساس اضطراب انجام میدهد. البته میزان این اضطراب میتواند خفیف یا شدید باشد.
علائم جسمانی
اکثر کودکان خجالتی، علایم جسمانی مشهودی را بروز میدهند. بارزترین علائم جسمانی نیز به شرح زیر هستند:
- لکنت زبان
- سر به زیری
- نگاههای گریزان
- اخمو بودن
- لبخند نزدن در اجتماع
- مکیدن انگشت (در سنین پایین)
تفاوت کودک خجالتی و درونگرا در چیست؟
به صورت کلی درونگرایی یک تیپ شخصیتی بوده و اختلال روانی محسوب نمیشود. در مقابل خجالتی بودن یک صفت اخلاقی نامناسب بوده و نیاز به درمان دارد. در بسیاری از موارد تیپ شخصیتی کودک درونگرا است، اما والدین به اشتباه او را به عنوان یک کودک خجالتی در نظر میگیرند. در این قسمت مهمترین تفاوت کودکان خجالتی و درونگرا را بیان خواهیم کرد. به این ترتیب میتوانید با علائم درونگرایی آشنا شده و رفتار کودک خود را با آن مقایسه کنید. سپس اگر از خجالتی بودن او مطمئن شدید، نسبت به شروع درمان اقدام کنید. تفاوت کودک خجالتی و درونگرا به شرح زیر است:
درونگراها در کارهای خود موفق میشوند.
افراد خجالتی هرگز نمیتوانند کاری را به تنهایی انجام داده و در آن موفق شوند. این افراد اعتماد به نفس و سطح تمرکز پایینی دارند. در مقابل افراد درونگرا به راحتی میتوانند در تنهایی تمرکز کرده و کارهای خود را به بهترین نحو به سرانجام برسانند. همچنین افراد درونگرا مهارتهای عملی بیشتری نسبت به افراد خجالتی دارند.
مهمترین خواسته افراد خجالتی حضور در اجتماع است!
اگرچه کودک خجالتی همیشه از حضور در اجتماع گریزان بوده و از مکانهای شلوغ میترسد، اما با این حال بزرگترین آرزوی او نیز حضور فعال در اجتماع است. در مقابل افراد درونگرا هیچگونه علاقهای به حضور در اجتماعات ندارند. توجه داشته باشید که افراد درونگرا مهارتهای اجتماعی لازم مانند هنر سخنوری و... را دارند، اما به خواستهی خود در فعالیتهای گروهی شرکت نمیکنند.
خجالتی بودن اکتسابی است!
همانطور که گفتیم درونگرایی یک تیپ شخصیتی بوده و صفت نیست. ویژگیهای درونگرایی به صورت ذاتی در فرد وجود دارد. حقیقتا چیزی در ذات این افراد، آنها را از بروز احساسات درونی خود منصرف میکند. در مقابل کودک خجالتی در اثر رفتار والدین و اطرافیان، صفت خجالتی بودن را کسب میکند. در بخشهای آینده، مهمترین علل خجالتی شدن کودک را توضیح خواهیم داد.
کودک درونگرا متفکر است!
کودک درونگرا پیش از شروع هر کاری به نحوهی انجامدادن آن فکر میکند. بنابراین او بدون ارائهی دلیل منطقی دست به انجام کاری نمیزند. به همین دلیل شما میتوانید به راحتی به این کودکان اعتماد کرده و بسیاری از کارها را به عهدهی آنها بگذارید. در مقابل کودک خجالتی، کارها را بدون فکر قبلی آغاز کرده و در نتیجه نمیتواند آنها را به پایان برساند. به همین دلیل والدین به این کودکان اعتماد نکرده و مسئولیتی به آنها نمیدهند.
کودک درونگرا از حق خود دفاع میکند!
کودک خجالتی اعتماد به نفس پایینی دارد و نمیتواند به درستی از حق خود دفاع کند. این کودکان مهارتهای لازم برای برقراری ارتباط را آموزش ندیدهاند. به این ترتیب در مقابل بیعدالتیها نیز خاموش میمانند. اما کودک درونگرا میتواند به راحتی از حق خود و حتی اطرافیانش دفاع کند. او تمامقد در مقابل بیعدالتیها ایستادگی میکند.
چرا بچه ها خجالتی می شوند؟
پس از آن که علائم کودک خجالتی را در فرزند خود تشخیص دادید، با یک سوال اساسی مواجه میشوید. چرا کودک من خجالتی شدهاست؟ آیا فرزند من خجالتی به دنیا آمده یا این صفت را از کسی به ارث بردهاست؟ یا نه، شیوهی تربیتی من منجر به خجالتیشدن او شدهاست؟ در این بخش مهمترین دلایل خجالتیشدن کودک را شرح میدهیم.
خانوادهی خجالتی
بدون شک والدین خجالتی، کودک را خجالتی پرورش میدهند. اگر شما به عنوان یک بزرگسال از حضور در جامعه و ملاقات با آشنایان خود امتناع میکنید، چگونه انتظار دارید فرزند شما حضور فعالی در مدرسه داشته و فعالیتهای گروهی متعددی انجام دهد؟! کودکان مانند آینه رفتارهای شما را تکرار میکنند.
مقایسه
مقایسه کردن از مخربترین آفتهای تربیتی به شمار میرود. والدینی که فرزند خود را مدام با دوستان و آشنایان مقایسه کنند، احساس خجالت کودک را تقویت خواهند کرد. این وضعیت زمانی بدتر میشود که کودک توان رقابت با دیگری را نداشته باشد. توصیه میشود هرگز کودک را با کسی مقایسه نکنید، حتی با خواهر و برادرهای او.
توقع بیجا
شیوههای تربیتی سختگیرانه، برای تربیت فرزندانی ایدهآل طراحی شدهاند. به همین دلیل میتوان گفت در این شیوههای تربیتی، تواناییهای واقعی کودک نادیده گرفته میشود. به این ترتیب توقعات بیجای والدین از فرزندانشان نیز گسترش مییابد. در ادامه این توقعات موجب کاهش اعتماد به نفس در کودکان میشود. در این حالت کودک تصور میکند در زیر ذرهبین قرار گرفته و تمام حرکاتش توسط والدین قضاوت میشوند.
ترس
همانطور که گفتیم والدین سختگیر دانههای خجالت را در ذهن کودک خود میکارند. به همین ترتیب والدین حمایتگر نیز با رفتارهای افراطی خود، کودکان خود را خجالتی تربیت میکنند. این والدین کودک خود را از حضور در موقعیتهای جدید و ناشناخته میترسانند. آنها با حمایتهای بیجا، کمرویی کودک خود را تشدید میکنند. کودک در این شرایط احساسات زیر را تجربه میکند:
- از شکست خوردن میترسند.
- از مورد قضاوت قرار گرفتن میترسند.
- در فعالیتهای خود استرس و اضطراب شدیدی را تجربه میکنند.
کودک خجالتی با چه مشکلاتی مواجه میشود؟
بدون شک خجالتی بودن کودک، تاثیرات منفی بر کیفیت زندگی او میگذارد. اگر این عارضه در زمان مناسب درمان نشود، به یک اختلال روانی عمیق تبدیل خواهد شد. از مشکلات یک کودک خجالتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امتناع از شرکت کردن در فعالیتهای شاد و کودکانه: کودکان عاشق بازی هستند. همچنین انجام بازیها و فعالیتهای گروهی لذت بسیاری برای آنها فراهم میکند. متاسفانه کودک خجالتی به دلیل ترس و اضطراب از این لذت محروم خواهد ماند.
- عدم برقراری ارتباط: کودک خجالتی فرصت کمی برای ایجاد روابط اجتماعی پیدا میکند. این عارضه در آینده سبب ناکارآمدی او در اجتماع خواهد شد.
- القای احساس تنهایی و کاهش عزت نفس: کودک خجالتی همواره خود را به عنوان یک انسان کم اهمیت تصور کرده و در روابط اجتماعی خود این تصور را به دیگران نیز منتقل میکند. این عوامل سبب میشود عزت نفس کودک کاهش پیدا کند.
- شکوفا نشدن استعدادها: کودک خجالتی از قضاوت دیگران میترسد. به همین دلیل هیچگاه موقعیت مناسبی برای پرورش استعدادهای خود پیدا نمیکند.
- اضطراب، تپش قلب و تنش در عضلات
- صدای ضعیف، قرمز شدن صورت و لکنت زبان
راهکارهای درمان کودک خجالتی
تا اینجا با دلایل کمرویی کودک خود آشنا شدید. همچنین دریافتید که کودک خجالتی با چه مشکلاتی مواجه خواهد شد. اکنون زمان آن است که به کودک خود کمک کرده و خجالتزدگی او را درمان کنید. اما چگونه میتوانید به کودک خجالتی خود کمک کنید؟ در این بخش ابتداییترین روشهای درمان خجالت را بیان میکنیم. توجه داشته باشید که اساس درمان خجالتزدگی کودک بر موارد زیر بنا شدهاست:
- شیوهی تربیتی اشتباه را متوقف کنید.
- پیوند عاطفی بین خود و فرزندانتان را اصلاح و تقویت کنید.
- اعتماد به نفس کودک خود را تقویت کنید.
- مهارتهای اجتماعی، روشهای حل مساله و نحوهی صحیح برخورد با مشکلات را به فرزندان خود آموزش دهید.
بر اساس این چهار اصل میتوانید روشهای زیر را برای درمان کودک خجالتی خود در پیش بگیرید:
درمان خجالت را از خودتان شروع کنید.
همانطور که بیان کردیم کودکان از والدین خود الگوبرداری میکنند. به همین دلیل ابتدا نشانههای خجالت را در خود از بین ببرید. روابط خانوادگی و اجتماعی خود را تقویت کنید. این مرحله موثرترین قدم برای درمان کودک خجالتی است.
به کودک خود برچسب خجالتی بودن نزنید.
همانطور که گفتیم خجالتی بودن یک صفت اکتسابی است. این صفت اگرچه دردسرساز است، اما جزوی از شخصیت کودک شماست. کودک نباید تصور کند که رفتاری عجیب و غیرطبیعی از خود نشان میدهد. از استفادهی صفت خجالتی و هرگونه واژهی مترادف کودک خجالتی امتناع کنید. برای مثال پدری را تصور کنید که در حضور کودک خود میگوید: «فرزند مرا ببخشید، کمی خجالتی است.» این گونه جملات از نوع قضاوتهای منفی هستند. کودک خجالتی از شنیدن این عبارات متنفر است. فرزند شما به قضاوتهای مثبت بیشتر احتیاج دارد، عبارات مثبت را از او دریغ نکنید.
از خجالتی بودن فرزندتان حمایت نکنید.
احتمالا کودک خجالتی شما نیز در هنگام سلام کردن به غریبهها، در پشت شما پنهان میشود. در این مواقع او را به ادامهدادن مکالمه دعوت کنید. از امکانات خود استفاده کرده و روابط اجتماعی او را تقویت کنید. هرگز به خود نگویید: «کودک من خجالتی است، ثبتنام کردن او در کلاس ورزشی، تلف کردن وقت و هزینه است.» در مقابل به او مسئولیتهای مناسب اجتماعی محول کنید تا شیوهی صحیح برقراری ارتباط را بیاموزد.
با کودک خود صحبت کنید.
کودکان معمولا درک درستی از احساسات خود ندارند. به همین دلیل آنها دوست دارند، حالات رفتاری خود را با کلمات بیان کنند. به عنوان والدین شنوندهی خوبی برای کودک خود باشید. در طول روز کودک را برای بیان احساسات خود تشویق کنید. این مکالمات سبب میشود کودک شما احساسات، شرایط و امکانات خود را به خوبی شناسایی کرده و از آنها در موقعیتهای جدید استفاده کند.
مهارتهای فردی کودک خود را پرورش دهید.
بهترین شیوه تربیت کودکان روشی است که اعتماد به نفس کودک شما را تقویت میکند. شما میتوانید با استفاده از امکاناتی که در اختیار دارید، مهارتهای فردی کودک خود را تقویت کنید. به این ترتیب روحیه و اعتماد به نفس او افزایش پیدا کرده و برای انجام کارهای گروهی تشویق میشود.
به کودک خود جایزه بدهید.
هر موفقیتی که کودک شما به دست میآورد، ارزشمند و با اهمیت است. بنابراین برای تلاش او ارزش قائل شده و پس از هر پیشرفت کوچک نیز به او پاداش بدهید. به این ترتیب کودک خجالتی خود را تحسین کرده و برای انجام فعالیتهای بعدی تشویق خواهید کرد.
کودک خجالتی خود را با محیطهای جدید آشنا کنید.
کودک خجالتی در مواجه با موقعیتها و محیطهای جدید مضطرب میشود. به همین دلیل توصیه میکنیم پیش از رفتن به اجتماعات جدید، شرایط را برای او توضیح دهید. همچنین در جمع از کودک خود حمایت کنید. سعی کنید در شرایط جدید، حامی و پشتیبان کودک خود باشید. به این ترتیب میتوانید اضطراب کودک را به حداقل رسانده و او را برای برقراری ارتباطات جدید آماده کنید.
با کودک خود بازی کنید.
کودک خجالتی بازی کردن را دوست دارد. شما میتوانید در هنگام انجام بازی به کودک خود ملحق شده و انواع مهارتها را به او آموزش دهید. همچنین بازی کردن با کودک به تقویت رابطهی عاطفی میان والدین و کودک کمک شایانی کرده و اعتماد به نفس او را افزایش میدهد.
شرایط بازیهای گروهی را برای فرزندتان مهیا کنید.
همانطور که در بخشهای قبلی بیان کردیم، کودکان خجالتی رویای حضور در اجتماع را در سر میپرورانند. این کودکان در لحظات آغازین ورود به اجتماع، مضطرب و نگران به نظر میرسند، اما با گذشت زمان احساس بهتری خواهند داشت. یکی از مفیدترین شرایطی که کودک را برای ورود به اجتماع آماده میکند، بازیهای گروهی خواهد بود. بنابراین توصیه میشود ابزار لازم برای این بازیها را خریداری کرده و آنها را در اختیار کودک و دوستانش قرار دهید. پس از آن نیز ادامهی کار را به کودکان بسپارید. آنها از تخیلات خود استفاده کرده و کودک خجالتی شما را برای همکاری و همبازی شدن ترغیب میکنند. خاله بازی از موثرترین بازیهای گروهی است که میتوانید شرایط آن را برای فرزند خود مهیا کنید. به این ترتیب خرید محصولاتی همچون عروسک، اسباب بازی آشپزخانه کودک و انواع اسباب بازیهای ورزشی بسیار مناسب خواهد بود. شرکت زرین تویز یکی از معتبرترین نامها در تولید این محصولات به شمار میرود. برای مثال «اسباب بازی آشپزخانه زرین تویز مدل M3» تمام لوازم مورد نیاز برای خاله بازی را در اختیار فرزند شما قرار میدهد. از تجهیزات موجود در این محصول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پارچ آب
- قوری
- قابلمه
- تابه
- کفگیر
- ملاقه
- قاشق آشپزی
- قاشق و چنگال
- کارد
- لیوان و فنجان
- بشقاب
- پیش دستی
- نمکدان
- گاز
- گلدان
از فواید بازیهای فکری گروهی نیز غافل نشوید. این بازیها علاوه بر پرورش مهارتهای اجتماعی کودک، روحیه رقابت طلبی را نیز در فرزند خجالتی شما تقویت کرده و روشهای حل مساله را نیز به او آموزش میدهد. یکی از موثرترین بازیهای فکری گروهی، «بازی فکری رئیس مزرعه Barnyard» نام دارد. این بازی مفرح بر اساس انیمیشن محبوب رئیس مزرعه طراحی شده و استراتژی آن، هوش اجتماعی کودک را به صورت موثری تقویت میکند. از دیگر فواید این محصول میتوان به تقویت حافظه دیداری، افزایش اعتماد به نفس و تمرکز کودک اشاره کرد. این محصول برای کودکان بالای سه سال مناسب بوده و به 2 الی 6 بازیکن نیاز دارد. از تجهیزات این بازی فکری کارتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دفترچه راهنما
- دی وی دی انیمیشن رئیس مزرعه
- 5 عدد تاس
- حدود 36 کارت تصویری
با کودک خود نمایش اجرا کنید.
تئاتر و نمایش مهمترین فعالیت اجتماعی بشر است. این فعالیت بر پایهی گفتمان بنا شده و امکانات زیادی را در اختیار شما قرار میدهد. شما میتوانید در حین اجرای نمایش، از کودک خود بخواهید که احساسات خود را با صدای بلند بیان کند. یا کارهایی را انجام بدهد که در شرایط عادی از انجام آنها شرمسار میشود. در مرحلهی بعد نیز میتوانید نمایش خود را برای دوستان، اعضای خانواده و فامیل اجرا کرده و کودک خود را با اجتماع آشتی دهید. البته هرگز کودک خجالتی خود را مجبور به انجام دادن کاری نکنید.
شما میتوانید برای خرید انواع لوازم تحریر با کیفیت و ارزان به فروشگاه اینترنتی آریا مراجعه کنید. آریالند تمام ابزارهای مناسب برای پرورش مهارتهای کودک را در اختیار شما قرار داده و امکان خرید غیر حضوری این لوازم را برای شما فراهم کرده است. همچنین فروشگاه آریا انواع اسباب بازیهای جذاب و سرگرم کننده را نیز در اختیار شما قرار خواهد داد.
علت گوشه گیری کودکان
در بسیاری از موارد کودک خجالتی نیست. احتمالا وقایع ناگواری برای او اتفاق افتاده و قادر نیست احساسات منفی خود را به زبان بیاورد. در پی این موارد نیز انزوا و گوشهنشینی را انتخاب کردهاست. علائم گوشهگیری با احساس خجالت متفاوت بوده و شامل موارد زیر میشود:
- سکوت کودک مهمترین نشانهی گوشهگیری است.
- کودک منزوی همواره حالتی تدافعی و رفتاری پرخاشگرانه دارد.
- کودک منزوی از بیان احساسات خود امتناع میکند.
چنانچه این علائم را در کودک خود مشاهده کردید، باید دلیل گوشه گیری کودک خود را نیز تشخیص داده و سپس نسبت به درمان آن اقدام کنید. مهمترین دلایل انزواطلبی در کودکان به شرح زیر است:
تجربیات منفی
چنانچه کودک انواع فعالیتها را آغاز کرده اما با شکست مواجه شود، طبیعتا انفعال و گوشهگیری را انتخاب خواهد کرد. احساس شکست با قضاوت و تمسخر اطرافیان بیشتر شده و احساس خجالت را در آنها نهادینه میکند.
کودک آزاری
متاسفانه برخی از والدین کودک خود را مورد آزار فیزیکی یا عاطفی قرار میدهند. تصور نکنید که این بدرفتاریها به ضربوشتم و سوءاستفادهی جنسی محدود میشود. کودک آزاری شامل تمام بدرفتاریهای مخفی همچون محروم کردن از غذا، حبس کردن، تنبیه عاطفی و... شده و آثار منفی بر روان کودک میگذارد. گوشه گیری نیز یکی از پیامدهای کودک آزاری است.
روابط اجتماعی
هر چه روابط خانوادگی کودک محدودتر باشد، تمایل کمتری به حضور در اجتماع خواهد داشت. همچنین در بسیاری از موارد والدین شیوهی تربیتی را انتخاب میکنند که کودک را تحت حفاظت بیش از حد قرار میدهد. این حالت باعث میشود که کودک از لذت همبازی شدن با کودکان دیگر محروم شده و روابط اجتماعی اندکی داشته باشد. در نتیجه اگر کودک لحظهای احساس کند که در جامعه امنیت و آرامش ندارد، برای همیشه انزوا طلبی را انتخاب خواهد کرد.
کمبودها
به صورت کلی کمبودهای کودک در دو دستهی فردی و اجتماعی قرار میگیرد. کمبودهای فردی شامل انواع معلولیتها، کم توانیها و... میشود. اکثر کمبودهای اجتماعی کودک نیز شامل وقایع خانوادگی همچون طلاق، مرگ، اعتیاد، فقر و ناهنجاریهای خانوادگی میشود. تمام این کمبودها موجب انزواطلبی کودکان خواهد شد.
روشهای درمان گوشه گیری
به عنوان والدین کودک میتوانید اقدامات اولیهای برای درمان انزواطلبی کودک انجام دهید. مهمترین این اقدامات به شرح زیر هستند:
- به علایق فرزندتان توجه کرده و مشوق آنها باشید.
- با کودک خود صحبت کنید.
- از کودک خود بپرسید: «چه چیزی در زندگی او منصفانه نیست؟»
- به او اطمینان دهید که از ناامیدیها و سرخوردگیهای او مطلع هستید.
- تجربههای شخصی خود را برای او بازگو کنید.
- مسئولیت اشتباهات خود را بر عهده بگیرید.
- با استدلال و منصفانه از کودک خود انتقاد کنید.
- هر شب، دقیقه پیش از خواب دربارهی نگرانیهای کودک خود با او صحبت کنید.
- به کودک خود فرصت صحبت کردن بدهید تا حالت تدافعی آنها از بین برود.
- در حضور کودکان، خود و دیگران را قضاوت نکنید.
شما میتوانید با استفاده از شیوه پرورش کودک شاد، احساسات منفی فرزندتان را تخلیه کرده و شادی را به زندگی او باز گردانید.
چه زمانی برای درمان کودک خجالتی خود به پزشک مراجعه کنیم؟
در بسیاری از موارد خجالت کودکان با بزرگتر شدن و تلاش والدین درمان میشود. با این حال اگر کودک برای انجام فعالیتهای روزمرهی خود دچار اضطراب شدید شد، حتما به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کرده و از او برای درمان کودک خجالتی خود کمک بخواهید. توجه داشته باشید که اگر خجالتی بودن کودک به صورت صحیح درمان نشود، در آینده مشکلات متعددی گریبانگیر او خواهد شد.
جمعبندی
خجالتی بودن یک صفت اخلاقی است که به صورت اکتسابی در کودکان پدید میآید. در این مطلب شما را با دلایل خجالتی شدن کودکان آشنا کردیم. همچین راهکارهایی نیز برای درمان کودک خجالتی ارائه دادیم. در بسیاری از موارد، علائم درونگرایی با خجالتی بودن اشتباه گرفته میشود. در این مقاله تفاوت درونگرایی با خجالت را نیز بیان کردیم. همچنین علل گوشه گیری کودکان را نیز شرح دادیم. شما میتوانید با استفاده از شیوههای تربیتی صحیح از بروز این اختلالات در کودک خود جلوگیری کنید. همچنین شما میتوانید سوالات خود در مورد کودک خجالتی را در قسمت نظرات برای ما ارسال کنید. تلاش میکنیم به سوالات شما در اسرع وقت پاسخ دهیم. از اینکه با ما همراه بودید، سپاسگزاریم.