بروزرسانی شده در ۱۳ شهریور ۱۴۰۱

راهکارهای از شیر گرفتن کودک توسط روانشناسان

راهکارهای از شیر گرفتن کودک توسط روانشناسان
زمان مطالعه : ۹ دقیقه ۳۵۸۱ بازدید ۰ نظر

در این مقاله توصیه‌های روانشناسان برای از شیر گرفتن کودک بیان شده است، با مطالعه آن می‌توانید آسان ترین راه را انتخاب کنید.

از شیر گرفتن کودک یکی از مشکلات رایج در مادرانی است که نمی‌دانند چگونه و چه موقع باید کودک را از شیر بگیرند. به خصوص وقتی که با فشار خانواده و اطرافیان روبه‌رو می‌شوندکارشان سخت‌تر می‌شود. هیچ‌کس نمی‌داند زمان دقیق از شیر گرفتن کودک چه موقع است. زیرا زمان شروع از شیر گرفتن کودک یک تصمیم شخصی است. هنگامی که کودک شما این فرآیند را شروع می‌کند، اغلب ساده‌ترین کار برای شروع از شیر گرفتن است. تغییرات در الگوهای شیردهی که منجر به از شیر گرفتن نهایی می‌شود، اغلب به طور طبیعی از سن 6 ماهگی شروع می‌شود، زمانی که معمولاً غذاهای جامد به کودک معرفی می‌شوند. برخی از کودکان در حدود 1 سالگی، شروع به جستجوی دیگر اشکال تغذیه می‌کنند. در این سن، کودکان معمولاً میل به خوردن غذاهای جامد دارند. سایر کودکان ممکن است تا زمانی که به سنین نوپایی نرسیده‌اند، شیر مادر را به طور کامل ترک نکنند. در حالی که کمتر تمایل دارند در طول مدت شیرخوردن بی‌حرکت بنشینند. این نشان می‌دهد که این موضوع در هر کودک ممکن است متفاوت باشد.


بهترین راه برای شروع از شیر گرفتن کودک

هر زمان که شروع به جدا کردن نوزاد از سینه کردید، روی نیازهای فرزندتان و همچنین نیازهای خودتان تمرکز کنید. از مقایسه وضعیت خود با سایر خانواده‌ها خودداری کنید. ممکن است این مقایسه از لحاظ روانی به شما و کودکتان آسیب برساند. ممکن است بخواهید یا مجبور شوید در مورد ضرب‌الاجل‌هایی که احیاناً در زمان بارداری یا نوزادی برای از شیر گرفتن فرزندتان تعیین کرده‌اید، تجدیدنظر کنید. بهترین کار هنگام از شیر گرفتن کودک این است که مدت و تعداد دفعات شیردهی را در روز و در طی هفته‌ها و یا ماه‌ها، به طور تدریجی کاهش دهید. این کار به کودک شما کمک می‌کند تا به تدریج به خوردن غذاهای جامد به عنوان جایگزین، رو بیاورد. بنابراین این کاهش تعداد دفعات شیردهی وقتی نتیجه‌بخش خواهد بود که جایگزینی برای آن داشته باشید. به طوری که کودک به استفاده از آن ترغیب شود.


چند راهکار برای از شیر گرفتن کودک به توصیه روانشناسان

هیچ روش قطعی و صد در صدی برای از شیر گرفتن کودک وجود ندارد. اما چند راهکار طلایی می‌تواند این کار را به آرامی انجام دهد. صرف‌نظر از سن کودک شما، نکات و ترفندهایی وجود دارند که می‌توانند این روند را آسان‌تر کنند. در اینجا برخی از این نکات به منظور متوقف کردن شیردهی به کودک آورده شده است:


1.تشخیص دهید که چه زمانی کودک شما آماده توقف شیردهی است

کودک معمولاً نشانه‌هایی به شما می‌دهد که نشان می‌دهد آماده از شیر گرفتن هستند. به عنوان مثال، سر خود را در حالت عمودی نگه می‌دارند و یا به آنچه می‌خورید، ابراز علاقه می‌کنند. علاوه بر این، حتی ممکن است در طول جلسات معمول شیردهی، بی‌تفاوت یا بداخلاق عمل کنند. با دیدن چنین نشانه‌هایی می‌توان تا حدودی پی برد که زمان از شیر گرفتن کودک فرا رسیده است و دیگر لازم نیست که اقدام خاصی برای آن انجام دهید.


2.برنامه‌ای برای از شیر گرفتن کودک تنظیم کنید

یک ماه کامل به خود فرصت دهید تا با موفقیت شیردهی را متوقف کنید. این به مادر و کودک فضای بیشتری برای تنفس در برابر موانع و مشکلات ناشی از آن می‌دهد. همچنین، نباید از شیر گرفتن کودک را در طول یک تغییر عمده مانند دندان درآوردن، شروع مهدکودک و غیره آغاز کرد. کودکان زمانی که بیش از حد خسته یا گرسنه نیستند، می‌توانند به خوبی همکاری کنند. همچنین می‌توانید کودک را با اسباب‌بازی سرگرم کنید تا با مقاومت کمتری از سمت او مواجه شوید.


3.سهولت روتین شیردهی

سهولت در روال از شیر گرفتن به شما و کودکتان این امکان را می‌دهد که خود را با این تغییر وفق دهید. به عنوان مثال، ممکن است یک جلسه شیردهی در هفته را حذف کنید، سپس به تدریج شیردهی را تا زمانی که کودک فقط از طریق شیشه شیر، شیر بخورد و به غذاهای جامد عادت کند، کنار بگذارید. (توجه: اگر کودک شما 9 ماهه یا بزرگ‌تر است، بهتر است مستقیماً با فنجان به او شیر بدهید تا مجبور نباشید چند ماه دیگر او را از شیشه شیر جدا کنید). به طور کلی، با شروع آهسته، فرایند از شیر گرفتن کودک آنچنان دشوار و سخت نخواهد بود، زیرا کودک به تدریج با شرایط جدید سازگار می‌شود.


4.آرامش عاطفی ایجاد کنید

نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، عاشق تماس فیزیکی نزدیک با مادرشان هستند. بنابراین وقتی که کودک را از شیر می‌گیرید، مهم است که از راه‌های دیگر، آرامش را برای او فراهم کنید. برای مثال، می‌توانید فعالیتهای مشترکی انجام دهید که نیاز عاطفی آنها را تامین کند، مثلاً در آغوش گرفتن یکدیگر در حین خواندن کتاب یا خواندن لالایی یا نوازش کردن کودک.


آرامش عاطفی ایجاد کنید


5.روال تغذیه کودک را تغییر دهید

اگر کودک شما در برابر شیشه شیر مقاومت می‌کند، علت آن را شناسایی کنید. ممکن است کودک با محیطی که در آن شیر می‌خورد، مشکل داشته باشد. برای مثال، اگر در اتاق‌خواب خود به او شیشه شیر می‌دهید، سعی کنید موقعیت مکانی کودک را تغییر دهید. اگر تغییر روال مؤثر نبود، به روش قبلی خود برگردید، سپس چند هفته دیگر دوباره امتحان کنید.


6.با قطع شیردهی انتظار مقاومت داشته باشید

طبیعی است که نوزادان در مقابل از شیر گرفتن، مقاومت کنند. فقط بدانید که بعد از یک یا دو روز سوگواری برای از دست دادن سینه مادر، اکثر بچه‌های کوچک بدون مشکل، شروع به خوردن غذاهای جامد و نوشیدن مایعات از فنجان می‌کنند. نوزادان سالم معمولاً زمانی که به اندازه کافی گرسنه هستند، غذا می‌خورند و برای آن‌ها مهم نیست که چقدر دوست دارند شیر بخورند.


با قطع شیردهی انتظار مقاومت داشته باشید


7.احساسات خود را درک کنید

کودک شما تنها کسی نیست که باید خود را با از شیر گرفتن وفق دهد. شما باید با طوفانی از احساسات کنار بیایید، برای مثال، برخی از مادران می‌خواهند بدنشان برگردد، در حالی که برخی دیگر وقتی کودکشان از سینه‌شان جدا می‌ّشوند، احساس طردشدگی می‌کنند. اگرچه ممکن است از پایان دادن به شیردهی یک‌بار برای همیشه خوشحال باشید، اما این کاملاً طبیعی است که در مورد بزرگ شدن کودک خود احساس دلتنگی کنید. در مواقع دلتنگی او را در آغوش بگیرید. بدانید که از شیر گرفتن یک تجربه احساسی است و با مادران شیرده دیگری که در شرایط مشابه شما قرار دارند، صحبت کنید و تجربیات خود را با آنها به اشتراک بگذارید تا به خاطر از شیر گرفتن کودک کمتر دچار دلتنگی و احساسات بد شوید.


تغذیه مناسب دوران پس از شیردهی

اگر قبل از 1 سالگی، کودک خود را از شیر جدا می‌کنید از شیر دوشیده شده یا شیر خشک غنی‌شده با آهن استفاده کنید و از شیر گاو تا اولین تولد فرزندتان استفاده نکنید. می‌توانید ابتدا با یک لیوان شیر و سپس به کمک لیوان به کودک خود شیر دهید. 


تغذیه مناسب دوران پس از شیردهی


از شیر گرفتن کودک چقدر زمانبر است؟

از شیر گرفتن کودک ممکن است روزها، هفته‌ها و یا ماه‌ها طول بکشد. حتی پس از اینکه کودک خود را با موفقیت از شیر جدا کردید، ممکن است به شیر دادن به او در هنگام صبح و قبل از خواب ادامه دهید تا احساس نزدیکی با او را حفظ کنید. شیردهی یک تجربه عاطفی قوی است. ممکن است در مورد رها کردن این کار احساسات متفاوتی داشته باشید؛ اما با به‌ کارگیری یک رویکرد تدریجی برای از شیر گرفتن کودک و ابراز محبت به او، می‌توانید به کودک خود کمک کنید تا انتقال آرامی را از سینه به شیشه شیر یا فنجان داشته باشد.


جمع‌بندی

از شیر گرفتن کودک اگرچه می‌تواند برای مادران یک موضوع ناراحت‌کننده باشد، اما باید دانست که این کار تا زمانی که به اجبار و با اذیت شدن کودک همراه نباشد، مشکلی را برای او به وجود نخواهد آورد. با به کارگیری اصول گفته شده، می‌توان تا حد زیادی از فشار ناشی از این کار کم کرد، بدون آن که باعث ناراحتی کودک شود. رعایت نکاتی که ارائه شد، به شما کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری کودک را از شیر بگیرید. البته که باید توجه داشته باشید که این کار در برخی از کودکان کمی با دشواری همراه است و شما نباید کودک خود را با دیگر کودکان مقایسه کنید. این کار روند از شیر گرفتن کودک را با مشکل مواجه خواهد کرد.

دیدگاه شما
|
دیدگاهی ثبت نشده است، اولین نفری باشید که یک دیدگاه ثبت می کند.