بروزرسانی شده در ۱۳ شهریور ۱۴۰۱

آموزش کاردستی عروسک دستی | هم عروسک بساز هم بازی کن

آموزش کاردستی عروسک دستی | هم عروسک بساز هم بازی کن
زمان مطالعه : ۹ دقیقه ۵۳۳۱ بازدید ۰ نظر

اگر شما هم علاقه مند به ساخت عروسک های دستی هستید، در این مقاله با آموزش کاردستی عروسک دستی آشنا شوید. برای خواندن مقاله کلیک کنید.

«پسر سه ساله‌ی من هیچ مشکل شنوایی و جسمی ندارد، اما به درستی نمی‌تواند کلمات را تلفظ کند. او حتی در هنگام بیان نیازهای خود نیز از انتخاب کلمات مناسب عاجز می‌ماند. از چه روش گفتار درمانی برای بهبود شرایط کودکم استفاده کنم؟» بسیاری از والدین در سنین خردسالی فرزند خود با این مشکل مواجه می‌شوند. معمولا کودکان در سن سه سالگی، دایره‌ی لغات خود را گسترش می‌دهند و مهارت‌های کلامی خود را ارتقا می‌بخشند. با این حال، برخی از کودکان تا سن 5 سالگی نیز قادر به تلفظ صحیح کلمات نیستند. روش‌های گفتار درمانی متعددی برای رفع این اختلال وجود دارد که از جذاب‌ترین آن‌ها می‌توان به نمایش عروسکی اشاره کرد. بنابراین در این مطلب تصمیم داریم، به آموزش کاردستی عروسک دستی بپردازیم. در ادامه با فواید کاردستی عروسکی نیز آشنا خواهید شد. برای شنیدن صدای دلنشین فرزند خود، با ما همراه باشید.



چگونه یک عروسک دستی جذاب بسازیم؟

شما برای آموزش کاردستی عروسک دستی به کودکان روش‌های متنوعی در پیش دارید. برای مثال عروسک‌های دستی می‌توانند کل دست را بپوشانند یا تنها در انگشتان دست جای بگیرند. همچنین برای انتخاب مواد اولیه‌ی کاردستی نیز ابتدا با فرزند خود مشورت کرده و این مرحله را طبق سلیقه‌ی او پیش ببرید. بسیاری از کودکان بافت زبر نمد را نمی‌پسندند. در این حالت، استفاده از کاغذ رنگی و مقوا بهترین راه حل خواهد بود. در ادامه یک نمونه آموزش کاردستی عروسک دستی را در قالب ویدیو مشاهده خواهید کرد. این کاردستی با طرح حیوانات ساخته شده و انگشتان کودک را می‌پوشاند. برای ساخت این حیوانات جذاب نیز به کاغذ رنگی، چسب و قیچی نیاز دارید. در انتخاب چسب و قیچی نیز دقت کنید. استفاده از چسب ماتیکی آریا برای کودکان خردسال، به دلیل سازوکار آسان آن توصیه می‌شود. علاوه بر این پیشنهاد می‌شود، چندین نمونه از این حیوانات را ساخته و سپس به همراه فرزندان خود، یک نمایش عروسکی اجرا کنید. برای مشاهده‌ی ویدیوی آموزشی بر روی لینک زیر کلیک کنید.



برای آموزش کاردستی عروسک دستی به چه وسایلی نیاز داریم؟

شما برای انتخاب جنس عروسک‌ دستی خود هیچ محدودیتی نخواهید داشت. کافی است، خلاقیت خود را به کار انداخته و از پیش‌پا افتاده‌ترین متریال نیز برای آموزش کاردستی عروسک دستی استفاده کنید. مواد بازیافتی و بهداشتی همچون کاغذ باطله، کارتون، شیشه‌های پلاستیکی و... از بهترین وسایل برای ساخت عروسک دستی به شمار می‌روند. برای متصل کردن قطعات کاردستی نیز روش‌های متنوعی در پیش دارید. شما می‌توانید از دوختن، چسباندن، بافتن و... برای ساخت عروسک دستی خود استفاده کنید. هر کدام از روش‌ها نیز وسایل مورد نیاز خود را طلب می‌کند. البته بسیاری از تجهیزات ساخت کاردستی همچون سوزن و قیچی، دارای لبه‌های تیز و خطرناک هستند. بنابراین قرار دادن این وسایل در اختیار کودکان می‌تواند به سلامت آن‌ها آسیب وارد کند. اما نگران نباشید. برند خیاط کوچولو نسبت به تولید انواع پک‌های کاردستی اقدام کرده‌است. این شرکت تمام تجهیزات لازم را با استفاده از مواد اولیه‌ی بهداشتی و به صورت کاملا ایمن به بازار عرضه می‌کند. به این ترتیب، کاردستی عروسک دستکشی خیاط کوچولو بهترین گزینه برای آموزش کاردستی عروسک دستی به شمار می‌رود. این عروسک‌ها با انواع طرح‌های حیوانات همچون شیر، ببر، خرگوش و روباه طراحی شده‌اند و لوازم زیر را در اختیار کودکان قرار می‌دهند:

●      الگوی برش خورده نمدی

●      چسب مایع

●      نخ رنگی

●      سوزن پلاستیکی و بی‌خطر

به این ترتیب، کودک می‌تواند به راحتی با مهارت‌های دوخت‌ودوز و چسباندن آشنا شده و عروسک دستی خود را خلق کند.


undefined


خرید کاردستی عروسک دستکشی خیاط کوچولو طرح خرگوش


چگونه چشم متحرک عروسک دستی را در خانه درست کنیم؟

استفاده از چشم‌های متحرک برای آموزش کاردستی عروسک دستی بسیار هیجان‌انگیز خواهد بود. زیرا حرکت کردن چشمان عروسک، کودکان را شیفته‌ی این سرگرمی منحصر به فرد خواهد کرد. شما می‌توانید این قطعات جذاب را به صورت آماده تهیه کرده یا مطابق با روش زیر، آن را در منزل تهیه کنید. برای ساخت چشم‌های متحرک به وسایل زیر نیاز دارید:

●      مقوای یا کاغذ ضخیم سفید و مشکی

●      پوشش پلاستیکی قرص

●      چسب و قیچی

ابتدا با دقت پوشش آلومینیومی قرص‌ها را از سطح پلاستیکی آن جدا کنید. سپس با استفاده از قیچی دور تا دور محفظه قرص‌ها را برش بزنید. سپس دایره‌های پلاستیکی را بر روی مقوا قرار داده و اطراف آن را با استفاده از مداد مشکی خط‌کشی کنید. در ادامه دایره‌ها را برش بزنید. تعدادی دایره‌ی کوچک نیز از مقوای مشکی جدا کنید. در پایان دایره‌ی مشکی را درون محفظه پلاستیکی قرار داده و مقوای سفید را به آن بچسبانید. هرچه دقت شما در انجام این مراحل بیشتر باشد، کیفیت کاردستی نیز افزایش پیدا کرده و اشتیاق کودک برای اجرای نمایش عروسکی چندین برابر خواهد شد.


چرا آموزش کاردستی عروسک دستی به کودک مهم است؟

عروسک‌های دستی از ساده‌ترین و مهم‌ترین شخصیت‌های نمایش عروسکی به شمار می‌روند. این موجودات جادویی در رنگ‌ها و طرح‌های جذاب و دوست‌داشتنی خلق می‌شوند تا یار و همراه کودکان باشند. آموزش کاردستی عروسک دستی در مهد کودک و پیش‌دبستانی نیز مورد استقبال مربیان و کودکان قرار می‌گیرد. به عقیده‌ی مسئولین آموزش و پرورش، ساخت کاردستی‌های نمایشی مهارت‌های اجتماعی کودکان را ارتقا بخشیده و خلاقیت‌ آن‌ها را به صورت موثری گسترش می‌دهد. علاوه بر این، روانشناسان نیز از این ابزار بی‌نظیر برای درمان اختلالات روانی خردسالان نیز استفاده می‌کنند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین فواید آموزش کاردستی عروسک دستی به کودکان اشاره خواهیم کرد.


1. آیا عروسک‌های دستی قوه‌ی تجسم کودکان را تقویت می‌کند؟

مطمئنا شما نیز شاهد داستان‌پردازی‌های بی‌پایان فرزند خود بوده‌اید. در واقع خردسالان در طول استفاده از انواع اسباب بازی کودک یک داستان تخیلی را در ذهن خود پرورش می‌دهند و مدت‌ها با آن سرگرم می‌شوند. به همین طریق، کودکان در طول آموزش کاردستی عروسک دستی نیز شخصیت‌های تخیلی خود را شکل می‌دهند. سپس داستان ویژه‌ای برای او در نظر گرفته و سعی دارند آن را به نمایش بگذارند. به این ترتیب، تفکر و تجسم کودکان به صورت مداوم تقویت خواهد شد.


آموزش کاردستی


2. آیا فرزند من، احساسات واقعی خود را با عروسک دستی به نمایش می‌گذارد؟

کودکان درک صحیحی از احساسات و عواطف خود و دیگران ندارند. به همین دلیل، در بیان احساسات واقعی خود نیز عاجز هستند. عروسک‌های نمایشی به ‌‌آن‌ها کمک می‌کند تا عواطف مختلف انسانی را شناسایی کرده و ویژگی‌ها هر کدام از آن‌ها را درک کنند. همچنین متخصصان باور دارند، کودکان در طول بازی با عروسک‌های دستی احساسات واقعی خود را به نمایش می‌گذارند و در ادامه بازی، با نحوه‌ی صحیح بروز عواطف نیز آشنا می‌شوند. به این ترتیب، کودک از ابتلا به اختلالات روانی همچون روان‌پریشی، افسردگی، دو قطبی و اختلالات شخصیتی دیگر در امان خواهد ماند. به دلایل مشابه، آموزش کاردستی عروسک دستی به کودکان اوتیسم نیز توصیه می‌شود.


3. آیا آموزش کاردستی عروسک دستی موجب تقویت مهارت‌های کلامی کودکان می‌شود؟

در ابتدا یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدین را شرح دادیم. کودکانی که تا سن سه سالگی مهارت‌های کلامی ضعیفی دارند، در معرض آسیب‌های روانی فراوانی قرار می‌گیرند. عروسک‌های نمایشی، روش‌های خارق‌العاده‌ای برای کمک به این کودکان پیشنهاد می‌دهند. آموزش کاردستی عروسک دستی با ایده‌پردازی آغاز می‌شود. سپس کودک با استفاده از انواع لوازم التحریر یک کاردستی شگفت‌انگیز خلق می‌کند. او در طول ساخت عروسک دستی نیز ارتباط عاطفی قوی با عروسک برقرار می‌کند. در پایان، دست خود را درون عروسک فرو برده و به آن جان می‌بخشد. در واقع کودک با شخصیت‌پردازی منحصر به فرد خود، اشتیاق فراوانی برای بیان احساسات و صحبت کردن پیدا می‌کند. با تداوم این شرایط نیز شیوایی و رسایی کلام کودک نیز تقویت شده و مهارت‌های کلامی او نیز تقویت خواهد شد. شما می‌توانید در ابتدا از دیالوگ‌های تمرین شده برای کودک استفاده کنید. پس از مدتی شاهد خواهید بود که کودک از دیالوگ‌های فی‌البداهه نیز در نمایش خود استفاده خواهد کرد.


عروسک‌های مبتکرانه‌ی خود را با ما به اشتراک بگذارید.

در این مطلب با آموزش کاردستی عروسک دستی آشنا شده و مزایای آن را معرفی کردیم. اکنون مشتاق شنیدن تجربیات و دیدگاه‌های شما در مورد عروسک‌های نمایشی هستیم. کودک شما چه موضوعی را برای عروسک‌های دستی خود ترجیح می‌دهد؟ آیا به روش مبتکرانه‌ای برای ساخت کاردستی دست پیدا کرده‌اید؟ آن را با ما و دیگران دوستان آریالندی به اشتراک بگذارید. به این ترتیب، می‌توانیم مجموعه‌ی کاملی از آموزش کاردستی را جمع‌آوری کرده و یک نمایش بزرگ عروسکی برپا کنیم. از اینکه با ما همراه بودید، متشکریم!

دیدگاه شما
|
دیدگاهی ثبت نشده است، اولین نفری باشید که یک دیدگاه ثبت می کند.