آموزش سه چرخه سواری به کودک
سه چرخه یکی از سرگرمی های مورد علاقه کودکان است.در این مقاله بهترین راه آموزش سه چرخه سواری به کودکان را به شما آموزش می دهیم.
آیا کودک نوپای شما به خیلی زود از راهرفتن خسته میشود؟ آیا احساس میکنید کودک شما توانایی کامل برای حفظ تعادل بدنش را ندارد؟ آیا به دنبال راهی برای تقویت عضلات بدن فرزند خود هستید؟ آموزش سه چرخه سواری به کودکان، یک روش ایدهآل برای بهبود تعادل و تقویت عضلات آنها به شمار میرود. سه چرخه یک وسیلهی نقلیهی کوچک و امن است که نحوهی پدالزدن را به کودکان آموزش میدهد. به این ترتیب این وسیلهی سبک و کاربردی موجب تقویت عضلات کودک شده و مزایای فراوانی برای او به همراه دارد. در این مطلب نکات ایمنی و راهکارهای آموزش پدالزدن را شرح میدهیم. شما میتوانید با این روشها نحوهی سه چرخه سواری را به کودک خود آموزش داده و او را برای دوچرخه سواری نیز آماده کنید. با ما همراه باشید.
سه چرخه چیست؟
سه چرخهی کودک یک وسیلهی نقلیهی کوچک و سبک است که از یک محور مکانیکی ساده و سه عدد چرخ تشکیل شدهاست. به صورت کلی بدنهی سه چرخه به دو قسمت جلویی و پشتی تقسیم میشود. در قسمت جلویی سه چرخه اجزایی همچون فرمان، دستهها، ترمز، زنگ هشدار، پدالها و صندلی قرار دارد. قسمت پشتی آن نیز شامل زنجیر چرخها و دو چرخ عقبی میشود. از وسایل جانبی سه چرخه میتوان به سبد پلاستیکی، سایبان و اهرم هدایت اشاره کرد. استفاده از این محصول برای کودکان سه الی پنج سال مناسب است. البته کودکان یک الی شش ساله نیز میتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند.
مزایای سه چرخه سواری برای کودکان
شما به عنوان والدین کودک وظیفه دارید، صفاتی مانند شجاعت و شهامت را در فرزند خود تقویت کنید. برای این کار کافی است به کودک خود آموزش دهید که چگونه با ترسهای خود مقابله کند. مطمئنا برای این کار به ابزار و وسایل آموزشی نیز نیاز خواهید داشت. این محصولات آموزشی انواع بازیهای فکری رومیزی تا اسباب بازیهای ورزشی را شامل میشوند. سه چرخه نیز یک اسباب بازی ورزشی محسوب میشود و آموزش سوار شدن بر آن به تقویت فعالیتهای ذهنی کودک کمک میکند. این وسایل کودکان را با ترسهایی همچون سرعت، افتادن از ارتفاع و... مواجه کرده و عملکرد آنها را بهبود میبخشد. از دیگر مزایای سه چرخه سواری برای کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تقویت عضلات پاها
- بهبود هماهنگی اعضای بدن با یکدیگر
- ایجاد شادی و نشاط فراوان برای کودک
- تقویت سیستم ایمنی بدن کودک
- بهبود جریان خون در بدن
- پیشگیری از ابتلا به بیماریهای ستون فقرات همچون اختلالات زانو و لگن
- بهبود تعادل کودک در حین راه رفتن
- القای احساس استقلال به کودکان خردسال
- تقویت حس مسولیتپذیری در کودک
نکات ایمنی برای آموزش سه چرخه سواری به کودکان
آیا شما نیز به عنوان والدین کودک همیشه نگران ایمنی و سلامت فرزند خود هستید؟ احتمالا به همین دلیل پیش از خرید اسباب بازی نیز به خطرات احتمالی آن میاندیشید. به صورت کلی ایمنی سه چرخه بیشتر از وسایل نقلیهی دیگر همچون اسکوتر و دوچرخه است. با این حال در حین خرید و آموزش سه چرخهسواری به فرزند خود نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- مناسبترین بازهی زمانی برای آموزش سه چرخه سواری به کودک حدود 30 الی 45 دقیقه است. پیش از شروع بازی این محدودیت زمانی را برای کودک خود شرح دهید.
- پیش از شروع آموزش، ارتفاع صندلی سه چرخه را برای کودک خود تنظیم کنید. مناسبترین ارتفاع برای سه چرخه نیز میزانی است که کف پای کودک در زمان نشستن بر صندلی، به صورت کامل بر روی زمین قرار بگیرد.
- اکثر سه چرخههای موجود در بازار مجهز به کمربند ایمنی هستند. در زمان آموزش سه چرخه سواری به فرزندتان، حتما کمربند ایمنی را برای او ببندید. این کار علاوه بر حفظ کودک در مقابل خطرات احتمالی، سلامت ستون فقرات او را نیز تضمین خواهد کرد.
- از آموزش سه چرخه سواری در زمینآسفالتی و سخت بپرهیزید.
- توصیه میشود برای ایمنی بیشتر کودک برای او از تجهیزات جانبی همچون کلاه ایمنی، زانوبند و آرنج بند استفاده کنید.
- برای شروع آموزش، ابتدا به کودک خود برای پدال زدن کمک کنید. پس از آموزش کامل میتوانید اجازه دهید که کودک به تنهایی پدال بزند.
راهکارهای آموزش سه چرخه سواری به کودکان
به نظر شما کارآمدترین راهکارها برای آموزش سه چرخه سواری به کودک چیست؟ آیا میتوان تنها پس از یک دورهی آموزشی کوتاهمدت، فرمان سه چرخه را به صورت کامل در اختیار کودک قرار داد؟ در این بخش جدیدترین ترفندهای آموزش سه چرخه سواری به کودکان را شرح میدهیم. شما میتوانید با مطالعهی این بخش، شرایط ایمن و بیخطری را برای سه چرخه سواری کودک فراهم کرده و لذت سواری را برای او دو چندان کنید.
مرحلهی اول: کودک خود را با وسایل نقلیه گوناگون و مفهوم رانندگی آشنا کنید.
تصور کنید کودک شما هیچ آشنایی با مفهوم رانندگی و سوار شدن بر روی وسایل نقلیه گوناگون نداشته باشد. با این شرایط چگونه میتوانید کودک خود را برای سه چرخهسواری ترغیب کنید؟ توصیه میکنیم در گام اول، ابتدا فرزند خود را با انواع وسایل نقلیه آشنا کنید. برای مثال در سن یک سالگی، انواع کامیون اسباب بازی را در دسترس کودک قرار داده و او را با مفاهیمی همچون رانندگی، جاده، فرمان دادن و... آشنا کنید.
در گام بعدی نیز میتوانید از سایزهای کوچک سه چرخه استفاده کرده و کودک نوپای خود را بر روی آن سوار کنید. اگر قصد دارید یه سه چرخهی سایز کوچک و با کیفیت برای فرزند خود خریداری کنید ولی با محصولات موجود در بازار آشنایی ندارید، به شما «اسباب بازی سه چرخهی زرین تویز مدل L1» را پیشنهاد میدهیم. ارتفاع این محصول تنها 75 سانتیمتر بوده و استفاده از آن برای کودکان 1 الی 3 سال مناسب است. توجه داشته باشید که در این مرحله لازم نیست نحوهی پدال زدن را به کودک خود آموزش دهید. تنها کافی است بر روی صندلی سه چرخه نشسته و وسیلهی نقلیه را با استفاده از فشار پا به سمت جلو هدایت کند. به تدریج کودک علاقه پیدا میکند که پای خود را بر روی پدال فشار داده و سه چرخه را به تنهایی هدایت کند. با این روش میتوانید به راحتی شوق سه چرخه سواری را در کودک خود ایجاد کرده و فرزند خود را برای آموزش مراحل بعدی آماده کنید.
مرحلهی دوم: یک سه چرخه با اندازهی مناسب خریداری کنید.
پس از مرحلهی اول کودک شما ترجیح میدهد فرمان سه چرخه را به دست گرفته و مهارتهای خود را به نمایش بگذارد. در این مرحله باید نسبت به خرید یک سه چرخه با سایز مناسب اقدام کنید. مناسبترین سایز سه چرخه، محصولی است که کودک بتواند به راحتی فرمان را به دست گرفته و پای خود را بر روی پدال آن قرار دهد. توجه داشته باشید که پای کودک در زمان پدال زدن باید به میزان مناسب خم شود و به قسمتهای دیگر سه چرخه برخورد نکند. به ارتفاع صندلی نیز توجه کنید.
مرحلهی سوم: پدال زدن را به کودک خود آموزش دهید.
با انجام اقدامات قبلی، اکنون کودک شما شوق سه چرخه سواری را در خود احساس کرده، فرمان را با دستهای کوچک خود گرفته و پاها را بر روی پدال گذاشته است. احتمالا میپرسید در این لحظه چگونه به او آموزش دهیم که بر روی پدال فشار بیاورد و به سمت جلو حرکت کند؟ پدال زدن یک مهارت حرکتی ضروری است که کودک باید نحوهی انجام آن را در سنین خردسالی آموزش ببیند. شما میتوانید با استفاده از سه چرخه این مهارت را به کودک خود آموزش داده و سپس آن را تقویت کنید. این محصول از تعادل مناسبی برخوردار است. به همین دلیل سبب میشود تمام دقت کودک بر روی پدالزدن متمرکز شود. برای شروع آموزش سه چرخه سواری به کودک، ابتدا به او بفهمانید که سه چرخه تنها با پدال زدن به سمت جلو حرکت میکند. برای این کار با نیروی دست، سه چرخه را به آرامی به سمت جلو حرکت دهید. به تدریج کودک پاهای خود را بر روی پدالهای چرخان قرار داده و با نحوهی پدال زدن آشنا میشود. پس از چند دور تمرین، کودک در مییابد که یک سواری لذتبخش، به نیروی فشار پا نیاز دارد.
مرحله چهارم: موقعیت نشستن کودک خود را تصحیح کنید.
آیا کودک شما در هنگام استفاده از لوازم تحریر مهد کودک به کمر خود قوس میدهد؟ آیا در فعالیتهای مختلف، وضعیت بدنی کودک خود را تحت نظر میگیرید؟ در مورد اختلالات ستون فقرات و دلایل ایجاد آن چه میدانید؟ اگر در زمان مناسب فرم نشستن، ایستادن و موقعیتهای مختلف بدن فرزندتان را اصلاح نکنید، این عادات بد تا آخر همراه آنها خواهد بود. به همین دلیل توصیه میشود در طول سه چرخه سواری، موقعیت بدنی کودک خود را تحت نظر بگیرید. اگر کودک علاقه دارد پشت فرمان به صورت یک لم بنشیند، به او تذکر دهید که به یک دسته تکیه ندهد. برای کودک خود توضیح دهید که هنگام سه چرخه سواری باید مستقیم بنشیند و بر روی فرمان و ترمزها تسلط کافی داشته باشد.
مرحلهی پنجم: نحوهی فشار آوردن به پدالها را به کودک آموزش دهید.
پس از آنکه کودک نحوهی صحیح نشستن روی صندلی را یاد گرفت، میتوانید مرحلهی بعدی آموزش سه چرخه سواری را به صورت جدی آغاز کنید. برای اینکار ابتدا یک دست خود را روی فرمان و دست دیگر را پشت صندلی سه چرخه قرار دهید. سپس صندلی را به آرامی به سمت جلو هل بدهید. توجه داشته باشید که هر زمان پای کودک از روی پدال جدا شد، باید حرکت سه چرخه را متوقف کنید. پس از آنکه کودک جای پای خود را تثبیت کرد، حرکت سه چرخه را از سر بگیرید. این کار به کودک کمک میکند که عملکرد پدالها و حرکت سه چرخه را درک کند. پس از این مرحله کودک به سرعت سه چرخه سواری را یاد میگیرد.
مرحلهی ششم: برای سه چرخه سواری کودک خود یک محیط خالی و ایمن فراهم کنید.
چه محیطی را برای آموزش سه چرخه سواری کودک مناسب میدانید؟ آیا در نظر دارید این کار خطیر را در کوچه و خیابان انجام دهید؟ بهترین مکان برای این کار محیطی است که فاقد مانع، برجستگی و چاله باشد. تنها شرط یک سواری ایمن این است که کودک بدون هیچ ترسی، سرعت سه چرخهی خود را کنترل کند.
مرحلهی هفتم: استفاده از وسایل ایمنی را به کودک خود آموزش دهید.
در آخرین مرحله باید اهمیت استفاده از کلاه ایمنی، زانو بند و... را برای کودک خود شرح دهید. برای او توضیح دهید که هر کدام از این وسایل از کدام ناحیهی بدن حفاظت میکند. در تصمیمات خود نیز ثابت قدم باشید. اگر در روزهای ابتدایی استفاده از وسایل ایمنی را جدی بگیرید ولی به تدریج از اهمیت این وسایل غافل شوید، کودک نیز به هشدارهای ایمنی توجهی نخواهد کرد. استفادهی مداوم از این وسایل باعث ایجاد یک عادت خوب در کودک میشود. عادتی که سبب میشود کودک تا پایان عمر برای انجام هر کاری، ابتدا به ایمنی خود و دیگران توجه کند.
آنچه گفته شد
سه چرخه یکی از ایمنترین اسباب بازیهای ورزشی است که با استفاده از آن میتوانید مهارتهای حرکتی و شناختی کودک خود را تقویت کنید. در این مطلب شما را با ترفندهای آموزش سه چرخه سواری به کودکان آشنا کردیم. شما میتوانید با استفاده از این روشها، نحوهی صحیح پدال زدن را به فرزندتان آموزش داده و او را برای دوچرخه سواری در سالهای آینده آماده کنید. اگر از روشهای دیگری برای آموزش کودک خود استفاده میکنید، میتوانید آن را در قسمت نظرات با ما و دیگر دوستان آریالندی به اشتراک بگذارید. از اینکه با ما همراه بودید، سپاسگزاریم!