تاخیر ارسال تاخیر ارسال تاخیر ارسال تاخیر ارسال
بروزرسانی شده در ۱۳ شهریور ۱۴۰۱

فواید و مضرات شن بازی برای کودکان | در هنگام شن بازی کودکان به این نکات توجه کنید

فواید و مضرات شن بازی برای کودکان | در هنگام شن بازی کودکان به این نکات توجه کنید
زمان مطالعه : ۱۲ دقیقه ۱۰۳۵۵ بازدید ۰ نظر

تاکنون به خانه‌های بازی سر زده‌اید؟ زمین‌های شن بازی از سرگرمی‌های همیشگی این محیط‌ها به شمار می‌روند. کودکان با اشتیاق فراوان سطل و بیلچه خود را به دست می‌گیرند و با پاهای برهنه وارد سواحل رویایی خود می‌شوند. اما سلامت کودکان در طول شن بازی همواره مورد بحث بوده و هست. والدین همواره نگران سلامت فرزند خود هستند و به دلایل متعدد، فرزند خود را از شن بازی منع می‌کنند. اما واقعیت شن بازی کودکان چیست؟ آیا شن بازی و تجهیزات آن، سلامت فیزیکی و روانی کودک را مورد تهدید قرار می‌دهد؟ خرید این اسباب بازی برای چه رده‌ی سنی مناسب است؟ چگونه می‌توان محیطی امن برای شن بازی کودکان مهیا کرد؟ در این مطلب، به اکثر نگرانی‌های والدین نسبت به شن بازی خاتمه می‌دهیم. همچنین توصیه‌های ایمنی و کاربردی را پیشنهاد می‌دهیم که می‌توانید با استفاده از آن، لذت شن بازی را به فرزند خود هدیه دهید. با ما همراه باشید.


چرا متخصصان شن بازی کودکان را توصیه می‌کنند؟

شن بازی برای کودکان یک بازی ساده و همیشگی نیست. آن‌ها شیفته‌ی لمس کردن بافت شن هستند و بازی با آن را یک فرصت استثنایی قلمداد می‌کنند. این سرگرمی هیجان‌انگیز قدرت خلاقیت آن‌ها را فعال کرده و درب سرزمین رویایی به روی آن‌ها باز می‌کند. این فعالیت سرگرم‌کننده انواع مهارت‌های کودک را نیز به صورت همزمان تقویت می‌کند. این دلایل سبب می‌شود متخصصان شن بازی کودکان را به والدین توصیه کرده و مربیان مهد کودک نیز این بازی سرگرم‌کننده را در برنامه‌ی آموزشی قرار دهند. از مهم‌ترین فواید شن بازی کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


1. آیا شن بازی مهارت‌های حرکتی فرزندم را تقویت می‌کند؟

دانه‌های شن حالت منسجمی ندارند. بنابراین کودک برای جابجا کردن آن‌ها باید از تمام توان خود استفاده کرده و با دو دست خود آن را حمل کند. این کار به هماهنگی هرچه بیشتر دست‌های کودک کمک می‌کند. زمانی که کودک مقداری آب به شن اضافه می‌کند، این دانه‌های مجزا حالتی همچون انواع خمیر بازی پیدا می‌کند. بنابراین کودک می‌تواند با استفاده از مهارت‌های ظریف دست‌ورزی خود به آن شکل بدهد. علاوه بر این، حرکات درشت کودکان نیز با فعالیت‌هایی همچون قلعه‌سازی و... گسترش می‌یابد. با توجه به این نکات می‌توان گفت که شن بازی برای تقویت مهارت‌های حرکتی فرزند شما مفید خواهد بود.


2. آیا تقویت دستگاه ایمنی بدن توسط شن بازی کودکان صحت دارد؟

گذشتگان از قدیم بر این باور بوده‌اند که خاک و شن بازی، دستگاه ایمنی بدن کودک را تقویت کرده و از او در مقابل انواع بیماری‌های شایع محافظت می‌کند. شما چه تصور می‌کنید؟ محققان طی مطالعات خود به صحت ‌داشتن این باور اقرار کردند. شن بازی کودکان در زمین بازی و پارک‌ها دستگاه ایمنی آن‌ها را تقویت خواهد کرد. همچنین کودکانی که در محیط‌های بیرونی به شن بازی مشغول می‌شوند، سیستم ایمنی قوی‌تر نسبت به کودکان آپارتمان‌نشین دارند. البته توجه داشته باشید که برای بهره‌مندی از این مزیت، باید نکات بهداشتی در زمین‌های بازی رعایت شده‌باشد.


تقویت دستگاه ایمنی بدن.jpg


3. چرا مربیان مهد از شن بازی برای ارتقا تمرکز کودکان استفاده می‌کنند؟

کودکان بازیگوش هستند و هر عامل بیرونی به راحتی توجه آن‌ها را به خود جلب می‌کند. این ویژگی کودکان در کلاس‌های آموزشی مشکل‌آفرین می‌شود، زیرا آن‌ها برای یادگیری بهتر به تمرکز احتیاج دارند. به همین دلیل، مربیان مهد از انواع روش‌های مدرن برای افزایش تمرکز کودکان بهره می‌برند. یکی از متداول‌ترین این روش‌ها، شن بازی است. کودک در هنگام شن بازی سعی دارد، یک شی مشخص را خلق کند. او برای ساخت یک قلعه یا پل باید شن‌ها را به درستی درون قالب بریزد. آن‌ها را فشرده کند و با احتیاط کامل، قلعه‌ی شنی خود را از دل قالب بیرون بیاورد. این فعالیت‌ها به تقویت تمرکز او منجر خواهد شد.


4. شن بازی چگونه به گسترش مهارت‌های اجتماعی کودکان کمک می‌کند؟

شن بازی یک فعالیت گروهی است. به عبارت دیگر، هر چه تعداد همبازی‌ها کودک در طول شن بازی بیشتر باشد، هیجان بازی نیز بیشتر خواهد شد. شن بازی کودکان این امکان را برای آن‌ها فراهم می‌کند که با والدین و دوستان خود تعامل برقرار کرده و روش‌های صحیح برقراری ارتباط را آموزش ببینند. این مزیت زمانی که کودک در زمین‌های بازی عمومی بازی می‌کند، به حداکثر می‌رسد.


5. شن بازی کودکان مهارت‌های کلامی آن‌ها را نیز ارتقا می‌بخشد؟

همانطور که گفتیم، شن بازی کودکان یک فعالیت گروهی است. حرف زدن و گوش‌دادن نیز از مهم‌ترین عوامل برقراری ارتباط است. به این ترتیب کودک در طول بازی سعی می‌کند، با انتخاب کلمات صحیح، منظور خود را به بهترین نحو به دیگران منتقل کند. همچنین این سرگرمی هیجان‌انگیز قدرت تصمیم‌گیری کودکان را نیز تقویت می‌کند. مشاهده‌ی احجام شنی دست‌ساز نیز احساس خودباوری کودک را به صورت گسترده‌ای افزایش می‌دهد. بنابراین کودک با اعتماد به نفس کامل در مورد سازه‌ی خود صحبت کرده و مهارت‌های کلامی خود را ارتقا می‌بخشد. توجه داشته باشید که دیگر بازی‌های ساختنی همچون پازل، اسباب بازی لگو، خمیر بازی و... نیز از همین شیوه برای تقویت مهارت‌های کلامی کودک بهره می‌برند.


6. آیا شن بازی کودکان برای سلامت روان آن‌ها نیز مفید است؟

کودکان در سنین خردسالی دایره لغات محدودی دارند. تعداد کلمات اندکی که آن‌ها می‌دانند برای بیان احساسات و عواطف انسانی ناچیز است. به همین دلیل، کودکان از بیان احساسات خود عاجز می‌مانند و چنانچه به این شرایط رسیدگی نشود، کودک دچار انواع اختلالات روانی خواهد شد. شن بازی کودکان شیوه‌ی مناسبی برای تخلیه احساسات و عواطف منفی کودکان به شمار می‌رود. زمانی که کودک عصبانی باشد، با ضربات شدید و خشن با ابزار شن بازی خود سرگرم می‌شود. به این ترتیب، والدین کودک می‌توانند نسبت به احساسات درونی کودک فرزندشان مطلع شده و برای رفع موانع موجود اقدام کنند. ماهیت شن بازی نیز آرامش را به کودک هدیه می‌دهد.


شن بازی


7. فرزند من چگونه با شن بازی کودکان مفاهیم ابتدایی را یاد می‌گیرد؟

آموزش مفاهیم اولیه‌ به کودکان خردسال بسیار اهمیت دارد. در واقع، کودک می‌تواند با بهبود مهارت‌های شناختی خود برای فعالیت‌های آینده‌ی خود آماده باشد. شن بازی کودکان وسیله‌ی کاربردی برای تقویت مهارت‌های شناختی و آموزش مفاهیم اولیه به آن‌ها محسوب می‌شود. برای مثال، امروزه آموزش الفبا تنها با استفاده از لوازم التحریر متداول نیست. کودک می‌تواند با استفاده از شن بازی نیز رسم‌الخط حروف الفبا را آموزش ببیند. یا با اشکال هندسی متفاوت آشنا شده و ویژگی هر کدام را درک کند. به عبارت دیگر، شما می‌توانید اکثر مفاهیم ابتدایی را با استفاده از شن بازی به فرزند خود آموزش دهید.


آیا شن بازی کودکان برای سلامت آن‌ها مضر است؟

یکی از متداول‌ترین سوالات در مورد شن بازی آن است که آیا این سرگرمی محبوب برای سلامت کودکان زیانبار است؟ مطمئنا شن بازی علاوه بر فواید فراوانی که به همراه دارد، مضراتی را نیز شامل می‌شود. از مهم‌ترین خطراتی که سلامت کودکان را در طول شن بازی تهدید می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

●      مشکلات تنفسی: دانه‌های شن بسیار ریز و خشک هستند. بنابراین اگر در هنگام بازی، شن در هوا پخش شود، دانه‌های خشک آن وارد سیستم تنفسی کودک شده و مشکلاتی را برای تنفس او ایجاد خواهد کرد.

●      ایجاد زخم‌: شن‌های طبیعی گوشه‌ها تیز و برنده دارند. این ویژگی سبب می‌شود پوست کودک در تماس با شن دچار بریدگی و زخم شود.

●      نیش حشرات: احتمال بروز این عارضه در زمین‌های شن بازی عمومی و پارک‌ها وجود دارد. در واقع حشرات ریزی در بین شن‌های طبیعی لانه می‌کنند که گزنده هستند.

●      احتمال بروز بیماری‌های عفونی: اکثر زمین‌های شن بازی به صورت گودال طراحی می‌شوند. به این ترتیب، گزینه‌ی مناسبی برای دفع ادرار و مدفوع حیوانات اهلی به شمار می‌روند. چنانچه کودکان در معرض شن‌های آلوده قرار بگیرند، دچار انواع بیماری‌های عفونی خواهند شد.

خرید شن‌های بازی بهداشتی راه‌حل آسانی برای کاهش مضرات این سرگرمی محسوب می‌شود. «خمیر شنی 1500 گرمی با میز بادی آریا» یکی از مرغوب‌ترین و بهداشتی‌ترین محصولات موجود در بازار است. این محصول تمام ویژگی‌های زمین شن بازی را برای کودکان بازسازی کرده و شرایط ایمنی را برای آن‌ها فراهم می‌کند. برای ساخت این محصول از مواد اولیه‌ی غیر سمی و کاملا بهداشتی استفاده می‌شود. همچنین دانه‌های خمیر نیز فاقد هرگونه لبه برنده است. به علاوه، این محصول مضرات زمین‌های شن بازی همچون نیش حشرات و بیماری‌های عفونی را نیز حذف خواهد کرد. بنابراین با خرید این محصول می‌توانید، بدون نگرانی از فواید شن بازی کودکان برای فرزند خود بهره‌مند شوید. از جزییات بسته‌بندی این محصول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

●      3 رنگ خمیر شنی 500 گرمی

●      6 عدد قالب کوچک قلعه

●      6 عدد قالب بزرگ قلعه

●      8 عدد قالب موجودات دریایی

●      5 عدد ابزار

●      یک عدد بیلچه

●      یک عدد چنگک

●      یک عدد میز بادی

●      یک عدد سفره


undefined


خمیر شنی 1500 آریا


در هنگام شن بازی کودکان به چه نکاتی باید توجه کرد؟

نکته‌ی قابل توجه در مورد خطرات شن بازی آن است که عوامل به وجود آورنده‌ی آن‌ها قابل کنترل هستند. چنانچه بتوانید محیط ایمنی را برای شن بازی کودکان مهیا کنید، مضرات این سرگرمی مهیج نیز به حداقل خواهد رسید. همچنین چنانچه نکات ایمنی را پیش از بازی به فرزند خود آموزش دهید، هرگز شاهد آسیب‌های احتمالی به سلامت او نخواهید بود. مهم‌ترین نکاتی که در طول شن بازی باید به آن‌ها توجه کرد، به شرح زیر هستند:

●      استفاده از شن بازی و ابزار آن برای کودکان زیر 3 سال ممنوع است.

●      برای کودک خود شرح دهید که در طول شن بازی نباید دانه‌های ریز شن را به آسمان یا سمت دیگارن پرتاب کند.

●      از فرزند خود بخواهید، تنها در محدوده‌ی تعیین‌شده بازی کرده و از جابجا کردن شن در سطح منزل بپرهیزد.

●      در هنگام شن بازی در کنار فرزند خود حضور داشته باشید، زیرا ممکن است کودکان ناخواسته دست‌های کثیف خود را به سمت چشم‌ها و دهان خود ببرند.

●      به کودک آموزش دهید که پس از بازی باید بلافاصله شن‌ها را جمع‌آوری کرده و آن‌ها را درون ظرف مخصوص بریزد. همچنین ابزار شن بازی را تمیز کرده و آن‌ها را در محل معین قرار دهد.

●      برای آن‌ها توضیح دهید که خمیر شنی را نباید با مواد دیگر ترکیب کند. زیرا جدا کردن شن از مواد دیگر طاقت‌فرسا و ناممکن خواهد بود.

●      توصیه می‌شود، در هنگام بازی از انواع روپوش برای فرزند خود استفاده کنید.


شما چگونه شرایط ایمن را برای شن بازی کودکان فراهم می‌کنید؟

در این مطلب از دو دیدگاه متفاوت به شن بازی کودکان نگاه کرده و فواید و مضرات آن‌ را شرح دادیم. همچنین شرایط لازم برای کنترل خطرات احتمالی را نیز بیان کردیم. شما می‌توانید با توجه به این نکات، شرایط ایمن شن بازی را برای فرزند خود مهیا کنید. چنانچه توصیه‌ی دیگری در مورد شن بازی دارید، می‌توانید آن را در قسمت نظرات برای ما و دیگر دوستان آریالندی ارسال کنید. از مشارکت شما در ارائه‌ی مطالب، بی‌نهایت سپاسگزاریم.

دیدگاه شما
|
دیدگاهی ثبت نشده است، اولین نفری باشید که یک دیدگاه ثبت می کند.