بروزرسانی شده در ۱۳ شهریور ۱۴۰۱

کودک من به کدام سبک از بازی فکری علاقمند است؟ | معرفی انواع سبک بازی فکری

کودک من به کدام سبک از بازی فکری علاقمند است؟ | معرفی انواع سبک بازی فکری
زمان مطالعه : ۱۴ دقیقه ۲۰۵۱ بازدید ۰ نظر

اگر میخواهید با توجه به علایق کودک خود انواع سبک بازی فکری را برای او انتخاب کنید، با این مقاله همراه باشید.برای خواندن مقاله کلیک کنید.

«دختر 4 ساله‌ام با اسباب بازی‌هایش بازی نمی‌کند! زمانی که برای خرید اسباب بازی به فروشگاه می‌روم، سعی می‌کنم گران‌ترین و بهترین بازی‌های فکری را برای دخترم بخرم، اما او اصلا علاقه‌ای به اسباب بازی‌هایش ندارد. از تنهایی و کسالت فرزندم خسته شده‌ام و نگران سلامت روان او هستم. باید چه کار کنم؟!» این جملات یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدین را نمایان می‌کنند. در واقع بازی و سرگرمی از مهم‌ترین فعالیت‌های روزمره‌ی کودکان محسوب می‌شوند که سلامت روان کودک را تضمین خواهند کرد. انواع سبک بازی فکری نیز از محبوب‌ترین سرگرمی‌های کودکان خردسال هستند. با این حال، اگر فرزند شما نیز علاقه‌ی چندانی به انجام بازی‌های فکری ندارد، باید به فکر چاره‌ بود، چرا که از مزایای فراوان انواع سبک بازی فکری نمی‌توان چشم‌پوشی کرد. مطمئنا توجه به سلیقه‌ی کودک در هنگام خرید بازی فکری می‌تواند اشتیاق او برای انجام بازی را افزایش دهد. به همین دلیل، در این مطلب ابتدا انواع بازی فکری را شرح داده و سپس مناسب‌ترین سبک بازی فکری را با توجه شخصیت کودک معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

انواع بازی فکری و ویژگی‌ آن‌ها کدام است؟

بازی‌های فکری محصولاتی هستند که بازیکن برای موفقیت در آن‌ها، باید اطلاعات کافی داشته و تلاش‌های بی‌وقفه‌ای انجام دهد. به این ترتیب، انواع سبک بازی فکری سطح اطلاعات عمومی کودکان را ارتقا داده و تمرکز آن‌ها را تقویت خواهند کرد. انواع بازی‌های فکری به صورت تک‌نفره، دو نفره و چند نفره انجام می‌شوند. مهم‌ترین دسته‌بندی بازی فکری نیز بر اساس نوع استراتژی به کار رفته در آن تقسیم‌بندی می‌شود. به صورت کلی انواع سبک بازی فکری به شرح زیر است:

1.    بازی فکری کارتی: در این سبک هر بازیکن تعدادی کارت در اختیار دارد. بازیکنان باید برای رسیدن به هدف خاصی، از این کارت‌ها استفاده کرده و با حریفان خود به رقابت بپردازند. انجام این بازی به تمرکز و هوش بالایی نیاز دارد، با این حال محدود به سنی مشخصی نیز نمی‌شود. این سبک بازی فکری می‌تواند حافظه‌ی کودکان و بزرگسالان را تقویت کرده و تمرین مناسبی برای افزایش سرعت تصمیم‌گیری باشد.

2.    بازی فکری رومیزی: از معروف‌ترین انواع سبک بازی فکری می‌توان به بازی‌های رومیزی اشاره کرد. اکثر این بازی‌های به صورت دو یا چند نفره انجام شده و هیجان زیادی برای بازیکنان و تماشاگران به همراه دارد. همچنین بازی‌ های فکری رومیزی لحظات شاد و پرانرژی برای تمام اعضای خانواده به همراه آورده و مهارت‌های شناختی کودکان را نیز تقویت خواهد کرد.

3.    بازی فکری معمایی: حل‌کردن انواع معما و تست هوش نیز از انواع سبک بازی فکری محسوب می‌شود. نیروی تفکر و استدلال قوی، کلید اصلی برنده‌ شدن در بازی‌های معمایی به شمار می‌رود. در واقع شانس و اقبال در این بازی‌ها جایگاهی ندارد و بازیکن باید از تمام مهارت‌های ذهنی خود در راستای حل معما‌ها استفاده کند. این نوع بازی فکری، روش‌های حل مساله و ایجاد ارتباطات سالم را به کودکان آموزش داده و ضریب هوشی آنان را ارتقا می‌بخشد.

4.    بازی‌های ساختنی: یکی از جذاب‌ترین انواع سبک بازی فکری مختص به بازی‌های فکری ساختنی است. انواع پازل، اسباب بازی لگو، کاردستی و... از بازی‌های ساختنی‌ محبوبی هستند که بزرگ و کوچک را سرگرم خواهند کرد. این بازی‌ها دقت و اعتماد به نفس کودکان را افزایش داده و خلق‌وخوی آن‌ها را بهبود می‌بخشد.

همانطور که ملاحظه کردید، انواع سبک بازی فکری اهداف مشخصی را دنبال می‌کنند. علاوه بر این، تنوع سبک‌های بازی فکری نیز سبب شده، این محصولات سلیقه‌ و نیاز کودکان با خلق‌وخوی متفاوت را برطرف کند. در بخش‌های بعدی مناسب‌ترین سبک‌های بازی فکری را با توجه به شخصیت‌های متفاوت کودکان شرح خواهیم داد.


undefined


مناسب‌ترین انواع بازی فکری برای کودک من کدام است؟

بسیاری از رفتارهای کودکان برای ما بزرگسالان، مبهم و ناآشنا هستند. اما همین رفتارهای عجیب کودک می‌تواند راهنمای خوبی برای شناسایی شخصیت او باشند. سلیقه‌ی کودکان در سنین خردسالی و با توجه به شخصیت و شیوه‌های رفتاری آن‌ها، به تدریج شکل می‌گیرد. بنابراین شما می‌توانید با توجه به این رفتارهای فرزند خود، مناسب‌ترین محصول را از بین انواع سبک بازی فکری انتخاب کرده و مهارت‌های ذهنی، حرکتی و اجتماعی او را تقویت کنید. چنانچه والدین در انتخاب وسایل مربوط به کودکان، به سلیقه‌ی فرزند خود توجه نداشته باشند، شور و اشتیاق کودک برای انجام بازی‌ها نیز تضعیف خواهد شد. برای مثال، اگر پیش از خرید اسباب بازی با فرزند خود مشورت نکرده و رنگ ماشین اسباب بازی را برخلاف سلیقه‌ی او انتخاب کنید، کودک به تدریج علاقه‌ی خود به بازی را از دست می‌دهد. اما چگونه سلیقه‌ی واقعی کودک را به درستی تشخیص دهیم؟

به صورت کلی، روانشناسان با توجه به متدهای بقراط، چهار گروه شخصیتی برای کودکان معرفی کرده‌اند. این چهار گروه به شرح زیر هستند:



1.     کودکان سرگرم‌کننده و بازی‌های فکری مناسب برای آن‌ها

کودکانی که باهوش و اجتماعی هستند، توانایی فراوانی برای سرگرم کردن دیگران دارند. آن‌ها ایده‌‌پردازان شاخصی هستند که برای محقق کردن ابتکارات خود، انرژی فراوانی دارند. چنانچه فرزند شما نیز این علائم را از خود بروز می‌دهد، توصیه می‌شود ایده‌های او را تحسین کنید. همچنین به او آزادی عمل دهید تا خلاقیت و ایده‌های خود را کشف کرده و آن‌ها را به معرض نمایش بگذارد. بر همین اساس، از انواع سبک‌های بازی فکری، بازی‌های کارتی مناسب‌ترین گزینه برای کودکان سرگرم‌کننده محسوب می‌شوند. این کودکان به درستی قواعد بازی‌های کارتی را درک می‌کنند. همچنین آن‌ها از انرژی فراوان خود برای برقراری ارتباط با دیگر بازیکنان استفاده کرده و اوقات خوشی را برای آن‌ها به یادگار می‌گذارند. «بازی فکری و آموزشی دینگو» یکی از مناسب‌ترین محصولات برای کودکان سرگرم‌کننده محسوب می‌شود. زیرا بازیکنان برای برنده‌ شدن در این بازی باید تصویر کارت‌های نمایان شده را به خاطر سپرده و سپس به سرعت آن را در بین کارت‌های اصلی تشخیص دهند. وجود یک زنگ جذاب به هیجان و شادی این بازی اضافه کرده و روحیه‌ی رقابت‌طلبی این کودکان را افزایش خواهد داد. همچنین انجام این بازی به تقویت حافظه‌ی کوتاه مدت کودکان کمک کرده و سرعت عمل آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد. از جزییات بسته‌بندی این محصولات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

●      یک عدد زنگ

●      9 عدد کارت اصلی

●      10 عدد کارت یک امتیازی

●      20 عدد کارت دو امتیازی

●      40 عدد کارت سه امتیازی

undefined


خرید بازی دینگو


2.     چه سبک بازی فکری برای کودکان حساس مناسب است؟

چنانچه فرزند شما شخصیتی آرام و راحت دارد، کودک حساس محسوب می‌شود. کودکانی با خلق‌وخوی حساس، به راحتی احساسات خود را در معرض نمایش قرار داده و از ایجاد هرگونه جنگ و جدال در خانواده پرهیز می‌کنند. به همین دلیل، اصطلاحا به آن‌ها «صلح‌ساز» نیز گفته می‌شود. این کودکان معمولا ساکت‌تر از هم سن‌وسالان خود هستند و کارها را به آرامی و با صبر و حوصله‌ی بیشتری انجام می‌دهند. به این ترتیب، انجام انواع بازی‌های ساختنی همچون کاردستی، پازل و... برای این کودکان ایده‌آل است. از انواع سبک بازی فکری ساختنی نیز می‌توان به بازی‌های باقاعده و بی‌قاعده اشاره کرد. انواع پازل، ساخت کاردستی و... از انواع بازی‌های قاعده‌مندی هستند که کودک باید قوانین مشخصی را دنبال کند. بازی‌های بی‌قاعده همچون خمیر بازی و رنگ انگشتی برای کودکان حساس نیز بسیار مناسب هستند. کودکان می‌توانند با استفاده از این محصولات، ایده‌های ذهنی خود را به نمایش گذاشته و احساسات منفی خود را تخلیه کنند. متخصصان نیز کامل کردن انواع پازل را سرگرمی مناسبی برای کودکان حساس معرفی می‌کنند. «پازل جعبه‌ای جور 6 مدل» یکی از ایده‌آل‌ترین محصولات برای این کودکان است. این بازی یک بازی فکری سرعتی محسوب نمی‌شود و فرصت کافی را در اختیار کودکان حساس قرار می‌دهد تا به تفکر پرداخته و پازل را کامل کنند. علاوه بر این، قطعات این پازل سه بعدی به صورت 6 وجهی طراحی شده‌اند. به این ترتیب، کودک می‌تواند با قرار دادن وجوه مختلف پازل در کنار هم، تصاویر کاملا جدیدی را خلق کند. طرح‌های موجود بر روی هر وجه این پازل، کودک را با موضوعاتی همچون وسایل نقلیه، حیوانات خانگی، موجودات دریایی، جنگل، خانه‌ی من و مزرعه آشنا خواهد کرد.


undefined


خرید پازل جعبه‌ای جور 6 مدل


3.     چه بازی فکری برای کودک مصمم من مناسب است؟

کودکان مصمم تفاوت‌های بارز و مشخصی با دیگران دارند، به صورتی که به راحتی قابل شناسایی هستند. خلق‌وخوی آن‌ها به صورت طبیعی لجباز‌تر بوده و انرژی‌ فراوانی برای انجام فعالیت‌های حرکتی در خود احساس می‌کنند. به این ترتیب، آن‌ها بدون فشارها و اصرارهای بیرونی، کارهای خود را سروقت انجام می‌دهند. همچنین این کودکان به موقعیت رهبری در خانه، مدرسه و... نیز علاقه‌ی خاصی دارند. والدین برای برقراری ارتباط بهتر با این کودکان باید کنترل‌گری را رها کرده و آزادی بیشتری به فرزند خود بدهند تا کودک، دنیای اطراف خود را به خوبی کشف کند. بنابراین اگر قصد دارید، از انواع سبک بازی فکری برای پرورش فرزند مصمم خود استفاده کنید، ما به شما بازی‌های معمایی یا رومیزی را پیشنهاد می‌دهیم.

بازی‌های معمایی روحیه‌ی رهبری کودکان را تقویت کرده و امکان مدیریت کردن گروه را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند. بازی‌های رومیزی که از استراتژی‌های رقابتی پیروی می‌کنند نیز از مناسب‌ترین انواع سبک بازی فکری برای کودکان مصمم به شمار می‌روند. «بازی فکری واکنش علی کوچولو» یکی از ایده‌آل‌ترین محصولات برای این کودکان است. این محصول یک بازی سرعتی و هیجان‌انگیز است که بر اساس هدف «سریع و باهوش باش» طراحی شده‌است. بازیکنی که بتواند در بازه‌ی زمانی کوتاهتری تمام مهره‌های خود را به زمین حریف منتقل کند، برنده‌ی بازی خواهد بود. شیوه‌ی منتقل کردن مهره‌ها نیز بسیار جذاب است. کودک برای این کار یک کش لاستیکی در اختیار دارد که باید مهره‌های پلاستیکی را در آن‌ها قرار داده و مهره‌ها را به سمت زمین حریف هدایت کند. از جزییات بسته‌بندی این محصول نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

●      20 مهره‌ی پلاستیکی در دو رنگ مختلف

●      کش لاستیکی

●      صفحه‌ی بازی چوبی


undefined


خریدبازی فکری واکنش علی کوچولو


4.     کودک جدی من به چه سبک بازی فکری نیاز دارد؟

منطقی، مستقل و متمرکز از مهم‌ترین صفاتی است که می‌توان به کودکان جدی نسبت داد. اکثر مردم در مواجهه با این کودکان، عقل آن‌ها را بزرگتر از سن‌ شان معرفی می‌کنند. شما می‌توانید این خلق‌وخو را با توجه به سرسختی کودک خود برای رسیدن به اهداف خود نیز شناسایی کنید. همچنین این کودکان به صورت ذاتی کمال‌گرا هستند. آن‌ها علاقه‌ی زیادی به نظم و ترتیب نیز دارند. بهترین شیوه‌ی برقراری ارتباط با این کودکان درگیر کردن ذهن آن‌ها است. در واقع این کودکان، ارتباطات احساسی را نمی‌پسندند و منطق برای آن‌ها ارجحیت دارد.

با توجه به این نکات می‌توان گفت، انواع بازی‌های معمایی برای کودکان جدی مناسب‌ترین محصولات هستند. انواع سبک بازی فکری معمایی از توانایی‌های فکری کودکان جدی بهره برده و نیروی استدلال آن‌ها را درگیر خواهد کرد. «بازی فکری معمای هوش لبخند» یک بازی معمایی است که نیاز کودکان به نظم و ترتیب را نیز برطرف خواهد کرد. زیرا این بازی فکری از تعدادی کارت تصویری تشکیل شده‌است. کودکان باید با استفاده از قطعات پلاستیکی، تصاویر را بازسازی کرده و نظم و ترتیب درون آن‌ها را بازآفرینی کنند. توجه داشته باشید کارت‌های این محصول بر اساس سه سطح آسان، متوسط و سخت دسته‌بندی شده‌است. از مهم‌ترین فواید این بازی فکری نیز می‌توان به بهبود توانایی حل مساله، افزایش دقت و تمرکز و تقویت مهارت‌های حرکتی کودکان اشاره کرد. جزییات بسته‌بندی این محصول به شرح زیر است:

●      10 عدد کارت آبی (بازسازی تصویر تنها با 4 مکعب – سطح آسان)

●      20 عدد کارت سبز (بازسازی تصویر با 9 مکعب – سطح متوسط)

●      30 عدد کارت نارنجی (بازسازی تصویر با 16 مکعب – سطح سخت)

●      16 عدد مکعب در دو رنگ سفید و قرمز


undefined


خرید بازی فکری معمای هوش لبخند




خلاصه

●      شخصیت و خلق‌وخوی کودکان یکی از مهم‌ترین نکات برای خرید انواع سبک بازی فکری محسوب می‌شود.

●      از انواع سبک بازی فکری می‌توان به بازی‌های کارتی، رومیزی، معمایی و ساختنی اشاره کرد.

●      شخصیت و خلق‌وخوی کودکان با توجه به نوع رفتار آن‌ها قابل شناسایی خواهد بود. انواع تیپ شخصیتی کودکان به چهار گروه سرگرم‌کننده، حساس، مصمم و جدی تقسیم می‌شود.

●      کودکان سرگرم‌کننده، پرانرژی و فعال هستند و به انجام انواع بازی کارتی و ساختنی علاقه دارند.

●      کودکان حساس، اکثر کارها را با سرعت دلخواه خود انجام می‌دهند و تمایلی به رقابت با دیگران ندارند. به همین دلیل، انجام بازی‌های ساختنی برای آن‌ها ایده‌ال خواهد بود.

●      کودکان مصمم برای رسیدن به اهداف خود از تمام انرژی و توانایی‌های خود استفاده می‌کنند. این کودکان رهبری کردن یک گروه و رقابت را دوست دارند. به همین دلیل، انواع بازی‌های فکری رومیزی که استراتژی رقابتی را دنبال می‌کنند، برای این کودکان مناسب خواهد بود.

●      کودکان جدی عاشق نظم و ترتیب هستند و قوه‌ی استدلال فعالی دارند. بنابراین با استفاده از انواع بازی فکری معمایی می‌توان نیاز آن‌ها به تفکر منطقی را برطرف کرد.

دیدگاه شما
|
دیدگاهی ثبت نشده است، اولین نفری باشید که یک دیدگاه ثبت می کند.