مداد
آیا میدانید که تنها با استفاده از یک مداد ساده میتوانید به صورت میانگین حدود 65 کیلومتر خط و 45 هزار کلمه را ترسیم کنید؟ از این نوشتافزار خارقالعاده چه اطلاعاتی دارید؟ اگرچه مداد یکی از سادهترین و ارزانترین نوشتافزارهای بازار به شمار میرود، اما برای خرید و استفاده از آن باید نکات مهمی را رعایت کنید. به این ترتیب میتوانید از خرید مداد رضایت کامل داشته و از سلامت دستها و انگشتان خود محافظت کنید. در این مطلب سعی داریم شما را با ویژگیهای انواع مداد آشنا کرده و راهنمایی جامعی برای خرید آن ارائه دهیم. به این ترتیب میتوانید با مداد مرغوب آشنا شده و کالای خود را متناسب با کاربرد آن انتخاب کنید. با ما همراه باشید.
.
انواع مداد و نوع کاربرد آنها
دنیای مدادها بسیار گسترده بوده و به محض ورود به این دنیا با تنوع مدادهای ساده و جذاب روبرو میشوید. این محصولات از مداد ساده مشکی تا مداد آبرنگی را شامل شده و هرکدام کاربرد مختص به خود را دارند. در این بخش سعی داریم انواع مداد و کاربردهای آن را معرفی کنیم. به این ترتیب در هنگام خرید مداد میتوانید به راحتی مداد متناسب با نیاز خود را انتخاب کرده و مهارتهای نگارش و طراحی خود را به نمایش بگذارید. انواع این نوشتافزار بر اساس کاربرد به شرح زیر هستند:
مداد سیاه معمولی
مداد سیاه سادهترین و در عین حال متنوعترین مدادهای موجود در بازار هستند. این محصول به صورت سنتی از بدنههای چوبی و مغز مشکی تولید میشوند. همچنین مدادهای سیاه از لحاظ نوع مغزی به انواع زیر تقسیم میشوند:
· مداد ذغالی: این محصول قویترین نوع مداد طراحی بوده و کنتراست بسیار بالایی را روی کاغذ ایجاد میکند. در نظر داشته باشید که مغز این مدادها شکنندهتر از انواع دیگر مداد است، اما قدرت رنگدهی بسیار بالایی نیز در اختیار هنرمند قرار میدهد.
· مداد کربنی: این مداد طراحی از ترکیب ذغال چوب و گرافیت تهیه میشود. درصد سختی مغز این مداد بسیار کم بوده و بافت نرمی دارد. این مدادها برای ایجاد سطوح عمیق بر روی کاغذ مناسب هستند.
· مداد گرافیتی: متداولترین مدادهای سیاه موجود در بازار مغز گرافیتی دارند. این مدادها قدرت اثرگذاری بسیار زیادی بر روی کاغذ دارد. همچنین مدادهای گرافیتی راحتتر پاک شده و رد کمتری از خود به جا میگذارد. البته نرمی بسیار زیاد گرافیت موجب بروز برخی ایرادات نیز میشود که با اضافه کردن مقداری خاک رس این مشکلات را نیز برطرف میکنند.
· مداد کنته: این مغز مداد از ترکیب اکسید آهن، اکسید تیتانیوم، گرافیت و ذغال تهیه میشود و تنها برای مصارف طراحی مورد استفاده قرار میگیرد. البته توجه داشته باشید که رنگ این مداد کاملا سیاه نیست و سایهای از قهوهای مایل به سرخ را نیز بر روی کاغذ ایجاد میکند.
مداد طراحی
مدادهای طراحی در دسته مدادهای سیاه قرار میگیرند و تنها تفاوت آنها درصد سختی مغز آنهاست. معمولا هنرمندان از مدادهای خانواده B برای ترسیم آثار خود استفاده میکنند. این مدادها سختی بسیار کمی داشته و سطوح بسیار سیاهی را بر روی کاغذ ایجاد میکنند. تولیدکنندگان لوازم تحریر، انواع مداد طراحی را در قطرهای نوشتاری گوناگون تولید و در اختیار هنرمندان قرار میدهند.
مداد رنگی
مداد رنگی رنگها و طرحهای متنوعی را به آثار شما اضافه میکند. بنابراین شما میتوانید به راحتی ایدههای خود را بر کاغذ پیاده کرده و مهارتهای خود را به بهترین نحو به نمایش بگذارید. معمولا برای تهیه مغز مداد رنگی از مواد زیر استفاده میکنند:
· مداد رنگی مومی: این محصول از ترکیب رنگدانههای طبیعی یا مصنوعی همراه با موم تهیه میشود. با استفاده از مداد رنگی مومی میتوانید رنگها را به راحتی بر روی کاغذ ترکیب کرده و سطوح وسیعتری را بدون زحمت رنگآمیزی کنید. از معایب این محصول نیز تنها میتوان به نوک شکننده آن اشاره کرد.
· مداد رنگی روغنی: برای تولید این مدادهای رنگی از انواع روغنهای گیاهی استفاده میشود. از ویژگیهای بارز این محصولات میتوان به ماندگاری بیشتر رنگها بر روی کاغذ اشاره کرد. این مدادهای رنگی سختتر از سطح کاغذ پاک شده و کمتر با یکدیگر ترکیب میشوند.
شما میتوانید با توجه به نوع تکنیک و مهارتهای خود یکی از این مداد رنگیها را خریداری کنید.
مداد اتود
از این محصول با نام مداد مکانیکی نیز یاد میشود و قطر نوشتاری متنوعی را در اختیار شما قرار میدهد. کاربرد این مداد به نگارش محدود نشده و از انواع اتود طراحی میتوان برای ترسیم آثار هنری نیز استفاده کرد. بدنه این مدادها معمولا از فلز یا پلاستیک ساخته میشوند و قطر نوشتاری آن در طول استفاده ثابت میماند.
مداد آبرنگی
ظاهر این مدادها کاملا مشابه مداد معمولی و چوبی است، اما صرفا برای اجرای تکنیکهای آبرنگ طراحی شدهاند. مغز این مدادها از آبرنگ خشک و با کیفیتی تهیه میشود که رنگدانههای آن تنها بر اثر رطوبت فعال میشوند. به همین دلیل برای استفاده از مداد آبرنگی باید نوک آن را با استفاده از قلم یا اسفنج خیس، مرطوب کنید.
شما میتوانید انواع مدادهای موجود در بازار را در فروشگاه اینترنتی آریالند خریداری کنید. آریالند ابتدا قیمت لوازم تحریر را در اختیار شما قرار میدهد. بنابراین میتوانید با مراجعه به این سامانه، ابتدا انواع قیمت مداد را مشاهده کرده و سپس سفارش خود را ثبت کنید.
ویژگی های یک مداد مرغوب
در قسمت قبلی با انواع مداد و کاربردهای آن آشنا شدید. در این قسمت راهنمای جامعی برای خرید مداد ارائه میدهیم. بنابراین با استفاده از نکات گفتهشده در این بخش میتوانید ویژگیهای مداد با کیفیت را شناسایی کرده و محصولی مقرون به صرفه را انتخاب کنید. نکات مهم برای خرید مداد به شرح زیر است:
پوشش بدنه مداد
اولین نکتهای که باید در خرید مداد به آن توجه کنید، پوشش بدنه آن است. این نکته کمک شایانی به حفظ سلامت دست و انگشتان شما خواهد کرد. برخی از مدادهای بیکیفیت از چوب حساسیتزا تولید میشوند و کار با آنها به پوست دست آسیب میزند. امروزه برخی از برندهای لوازم تحریر از خمیر چوب نیز برای ساخت بدنه مداد استفاده میکنند. بدنه این مدادها انعطافپذیر هستند و فشار کمتری به انگشتان وارد میکنند. همچنین برای تهیه خمیر چوب از براده چوب استفاده میشود و بنابراین میزان قطع درختان به صورت چشمگیری کاهش پیدا میکند.
شکل بدنه مداد
اگر شکل بدنه مداد را متناسب با نوع کاربرد آن انتخاب کنید، از کار با مداد لذت بیشتری خواهید برد. به صورت کلی انواع بدنه مداد و کاربردهای آن نیز به شرح زیر است:
· مداد گرد: مناسب برای تندنویسی.
· مداد هشت ضلعی: متداولترین نوع مداد در بازار، مناسب برای دانشآموزان و دانشجویان.
· مداد مثلثی: راحتترین مدل، مناسب برای استفاده روزمره و طولانی.
مغز مداد
به صورت کلی مغز مداد مرغوب به درستی درون بدنه قرار گرفته و محکم به آن چسبیده است. همچنین مداد با کیفیت محصولی است که مغز مداد دقیقا در وسط بدنه قرار گرفته باشد. در غیر این صورت نوک مداد به صورت مداوم میشکند و شما باید همواره یک مدادتراش در کنار خود داشته باشید. همچنین در هنگام تراشیدن مداد مرغوب، ورقه چوبی همواره به مغز تراشیدهشده میچسبد.
درجه سختی مداد
مدادهای سیاه درجه سختی متفاوتی دارند و به صورت کلی به دو گروه H و B تقسیم میشوند. مدادهای گروه H میزان سختی بیشتری داشته و برای ترسیم جزئیات دقیق و خطوط بسیار باریک مناسب هستند. همچنین رنگ این مدادها به راحتی بر روی کاغذ پخش نمیشود و پاککردن آن نیز به راحتی انجام میشود. در مقابل مدادهای گروه B نرم هستند. طراحان و گرافیستها برای طراحی خطوط ضخیم، سایهها، سطوح تیره و... از این مدادها استفاده میکنند. چنانچه از مداد تنها برای نگارش استفاده میکنید، بهترین گزینه برای شما، مدادهای HB هستند که سختی متوسط داشته و قطر نوشتاری مناسبی را در اختیارتان قرار میدهند.
قیمت مداد
برند محصول، مغزی مداد، درجه سختی و... همگی تاثیر زیادی بر قیمت مداد دارند. برای مثال مدادهایی با پوشش بدنه چوبی و مرغوب، گرانتر از مدادهایی هستند که برای پوشش بدنه آنها از مواد ضایعاتی همچون روزنامه و براده چوب استفاده شدهاست. همچنین بسیاری از تولیدکنندگان محصولات خود را در بستهبندیهای چندتایی و به همراه پاککن و مدادتراش به بازار عرضه میکنند. خرید این محصولات مقرون به صرفه بوده و گزینه مناسبی برای دانشآموزان و دانشجویان خواهد بود.
شما میتوانید انواع مدادهای بستهبندی و جامدادی را در فروشگاه اینترنتی آریالند مشاهده کرده و به صورت غیر حضوری سفارش دهید.
جمعبندی
در این مطلب شما را با انواع مداد و کاربردهای آن آشنا کردیم. در ادامه نیز ویژگیهای مداد مرغوب را نیز ارائه دادیم که میتوانید با استفاده از آن بهترین و با کیفیتترین محصول را برای خود و فرزاندانتان خریداری کنید. منتظر شنیدن تجربیات شما از نگارش و طراحی با مداد هستیم. با ارسال نظرات خود میتوانید دیگر دوستان آریالندی را برای خرید مداد راهنمایی کرده و ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب یاری کنید. از اینکه با ما همراه بودید، متشکریم.