نکات طلایی خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال
در این مقاله نکات طلایی که باید در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال را بدانید بیان کردیم، برای خواندن این مقاله کلیک کنید.
چرا کودک من میلی به بازی با اسباب بازیهایش ندارد؟ آیا اسباب بازی مناسبی برای فرزند خود خریدهام؟ آیا کودک من با بازیهای فکری سرگرم میشود؟ آیا کودکان میتوانند به تنهایی بازی کنند؟ این پرسشها نشاندهندهی دغدغه و نگرانیهای والدین در مورد بازیهای فرزندانشان است. در واقع والدین زمانی که برای خرید اسباب بازی به فروشگاه مراجعه میکنند، با انبوهی از سوالات مواجه میشوند. در این مطلب ابتدا دلایل بیمیلی کودکان به بازی کردن را شرح میدهیم. در ادامه نیز سعی داریم، مهمترین نکات خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال را مطرح کنیم. در ادامه نیز اسباب بازیهای مناسب برای هر ردهی سنی کودکان را شرح خواهیم داد. برای هدیه دادن شادی و نشاط به کودکان خود، با ما همراه باشید.
چرا کودک من اسباب بازیهایش را دوست ندارد؟
کودکان خردسال عاشق بازی، تفریح و سرگرمیهای هیجانانگیز هستند. تخیل آنها در سنین خردسالی بسیار قوی بوده و به همین دلیل، در بسیاری از موارد با اشیا سادهی منزل نیز سرگرم شده و یک بازی خلاقانه و مبتکرانه را برای خود پدید میآورند. با این شرایط، اگر کودک شما علاقهی چندانی به استفاده از اسباب بازی جدید خود ندارد، باید موارد بسیاری را بررسی کنید. در واقع، اگر والدین در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال خود به نکات لازم دقت کردهباشند، با این مشکلات مواجه نخواهند شد. به صورت کلی دلایل نارضایتی کودکان در طول بازی به شرح زیر هستند:
1. ردهی سنی اسباب بازی با سن کودک متناسب نیست.
توجه داشته باشید که ردهی سنی محصول نقش موثری در درک و فهم کودک از بازی ایفا میکند. به این ترتیب، اگر ردهی سنی محصول کمتر از سن کودک باشد، استراتژی بازی برای او بسیار ساده بوده و جذابیتی برای او نخواهد داشت. در مقابل، اگر بازی پیچیدهای که برای ردهی سنی بالاتر طراحی شدهاست را در اختیار کودک قرار دهید، کسالت و خستگی ادامهی بازی را برای کودک دشوار خواهد کرد.
2. اسباب بازی با توجه به سلیقهی کودک انتخاب نشدهاست.
سلیقهی کودکان با توجه به خلقوخو و روحیات آنها شکل میگیرد. اگر در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال به شکل، رنگ و جنس دلخواه کودک توجه نشود، احساس نارضایتی، کودک را از ادامهی بازی دلسرد خواهد کرد.
3. والدین در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال خود افراط میکنند.
چنانچه کودک به صورت همزمان تعداد زیادی اسباب بازی در اختیار داشته باشد، ذهن او به صورت ناخودآگاه از تجزیه و تحلیل اسباب بازیها عاجز میشود. به این ترتیب، کودک اشتیاقی برای کشف ویژگیهای اسباب بازی نداشته و گیج و آشفته محل بازی را ترک خواهد کرد
4. کودک تمایلی به انجام بازیها به صورت تنهایی ندارد.
تنهایی مختص به سن بزرگسالی نیست. کودکان نیز درک عمیقی از تنهایی دارند. این امر، حتی به یکی از اصلیترین دلایل بازی نکردن کودک نیز تبدیل میشود. وجود یک همبازی، شور و اشتیاق کودک برای ادامهی بازی را دو چندان خواهد کرد. این امر به تقویت مهارتهای اجتماعی کودک نیز کمک کرده و او را برای حضور در اجتماع بزرگتری همچون مدرسه آماده خواهد کرد
5. والدین کودک را با اسباب بازیهایش تنها میگذارند.
قصد شما از خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال چیست؟ آیا دلیل شما برای خرید اسباب بازی آن است که فرزند خود را برای ساعاتی سرگرم کنید تا به توجه شما احتیاجی نداشته باشد؟ چنانچه پاسخ شما به این پرسشهای مثبت است، توصیه میکنیم در هنگام بازی حتما به فرزند خود ملحق شوید. در واقع، رها کردن کودک با چندین اسباب بازی جذاب کار عادلانهای نیست، زیرا نبود والدین در این شرایط، صدمات جبرانناپذیری به روان و ذهن کودکان وارد خواهد کرد. کودکان باهوش هستند و از فریبهای والدین خود به سرعت آگاه میشوند.
در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال به چه نکاتی باید توجه کرد؟
در حال حاضر تنوع اسباب بازیها بسیار زیاد است، به صورتی که حتی لوازم وسایل هنری جدید نیز ویژگیهای اسباب بازی را دارا بوده و در این دستهبندی قرار میگیرند. از این موارد میتوان به انواع خمیر بازی، رنگ انگشتی و... اشاره کرد. در این شرایط، به والدین توصیه میشود، پیش از خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال، ابتدا اطلاعات خود نسبت به انواع این محصولات را افزایش داده و سپس با توجه به نیازها و سلیقهی فرزند خود بهترین محصول را خریداری کنند. در این راستا، مهمترین نکاتی که در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال باید در نظر داشته باشید، به شرح زیر هستند:
1. آیا به برچسب محصولات دقت میکنید؟
عمدهترین مصرفکنندگان اسباب بازیها، کودکان خردسال هستند. به دلیل حساسیت بالای این ردهی سنی، تولیدکنندگان اسباب بازی موظف هستند، تمام اطلاعات هشدار دهنده در مورد محصول را بر روی آن حک کرده و به اطلاع مشتریان برسانند. بنابراین توصیه میشود، در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال ابتدا برچسب محصول را مطالعه کرده و به هشدارهای آن توجه کنید. برای مثال، بر روی محصولات ساختنی همچون اسباب بازی لگو که قطعات کوچکی دارند، هشدار خطر بلعیده شدن ذکر شدهاست. به این ترتیب والدین باید از خرید این محصول برای کودکان زیر سه سال که علاقهی زیادی به چشیدن اشیا دارند، خودداری کنند.
2. آیا به ویژگیهای جزیی اسباب بازی دقت میکنید؟
کودکان خردسال درک درستی از مفهوم خطر ندارند. در واقع، آنها به دلیل تجربهی اندک خود، مفاهیمی همچون تیزی، تندی، سوختگی و... را نمیفهمند. به همین دلیل، بیپروا قطعات اسباب بازی را در دست گرفته و با آنها بازی میکنند. بنابراین وظیفهی والدین است که در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال خود به جزئیات محصول نیز دقت کنند. آنها باید درزها، شکافها و اتصالات اسباب بازی را وارسی کرده و از نبود هرگونه زائدهی تیز و برندهای اطمینان حاصل کند. همچنین خرید اسباب بازیهایی که حاوی طناب، روبان یا رشتههای بلند هستند نیز برای کودکان خردسال مناسب نیست.
3. چگونه ایمنی فرزند خود را هنگام بازی تضمین میکنید؟
به نظر شما، بهترین روش برای پیشگیری از صدمات جسمی و روانی به کودکان در طول بازی چیست؟ همچنین تولیدکنندگان چگونه میتوانند ایمنی محصولات خود را تضمین کنند؟ پاسخ در علائم اختصاری است که بر روی محصول چاپ شده و استانداردهای رعایت شده را به اطلاع مشتریان میرسانند. به این ترتیب در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال به علائم استاندارد روی آن توجه کنید. ادارهی استاندارد، این علائم را تنها به محصولاتی اعطا میکند که در آزمایشها و تستهای بسیار زیادی سربلند بیرون آمده باشند. به این ترتیب، کودکان در طول بازی نیز ایمنی لازم را داشته و از انواع صدمات جسمی و روانی نیز در امان میمانند.
4. آیا در هنگام خرید استراتژی اسباب بازیها را بررسی میکنید؟
«هرچه پیچیدهتر، جذابتر!» آیا شما نیز با این عبارت در مورد انواع اسباب بازیها موافق هستید؟ برای درک بهتر، آیا در هنگام خرید آنلاین بازی فکری، بازیهای استراتژیک معمایی را به انواع بازی ساختنی ترجیح میدهید؟ اگر چنین است، بهتر است در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال، شیوهی دیگری را پیش بگیرید. ذهن کودکان الگوریتمهای ساده را برای بازی ترجیح میدهد. در واقع، ذهن فرزند شما در هنگام مواجهه با بازیهای پیچیده، مغشوش و سردرگم خواهد شد. در صورتی که اگر استراتژی بازی متناسب با ردهی سنی فرزندتان انتخاب شدهباشد، کودک رابطهی تنگاتنگی با محصول برقرار کرده و سرگرمی و آموزش به خوبی با یکدیگر ادغام خواهد شد.
5. در مورد اسباب بازیهای چند منظوره چه میدانید؟
متمرکز کردن کودکان برای ساعات طولانی تقریبا ناممکن است. به عبارت دیگر، ذهن فعال و پویای کودکان نمیتواند به صورت روزانه بر روی یک عمل تکراری متمرکز شود. این کار کودکان را خسته کرده و خطر افسردگی را در آنها افزایش میدهد. به همین دلیل توصیه میشود در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال، اسباب بازیهایی را انتخاب کنید که به چند روش متفاوت میتوان از آنها استفاده کرد. این محصولات قابلیت تغییرپذیری فراوانی دارند و چندین استراتژی بازی را به کودکان پیشنهاد میدهند. بهترین نوع اسباب بازی چند منظوره نیز محصولاتی هستند که متناسب با خلاقیت کودک تغییر پیدا میکنند. از محبوبترین بازیهای چندمنظوره میتوان به رنگ انگشتی با ابزار جانبی مناسب اشاره کرد که امکان خلاقیت کودکان را به صورت چشمگیری افزایش میدهد.
6. آیا برای خرید، ردهی سنی اسباب بازی را در نظر میگیرید؟
بر روی اکثر محصولات ردهی سنی مناسب کودک حک شدهاست. در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال به این اطلاعات توجه کنید. چنانچه ردهی سنی بر روی محصول مشخص نشده بود نیز میتوانید با توجه به اطلاعات زیر مناسبترین محصول را برای فرزند خود خریداری کنید:
● کودکان 3 الی 6 ماهه: بهترین اسباب بازی برای ماههای ابتدایی، محصولاتی هستند که حواس پنجگانهی کودکان مخصوصا بینایی و شنوایی آنها را درگیر میکنند. از این موارد میتوان به انواع اسباب بازیهای موزیکال، جغجغه و محصولات رنگارنگ اشاره کرد.
● کودکان 6 الی 12 ماهه: در این دوران مهارتهای شناختی کودکان گسترش مییابد. همچنین این کودکان میتوانند به راحتی اشکال مختلف را در دست بگیرند. به این ترتیب توصیه میشود برای فرزند خود در این سن از انواع عروسکهای پولیشی و رنگارنگ استفاده کنید.
● کودکان 1 الی 3 ساله: کودکان در این ردهی سنی بیشترین نیاز به اسباب بازی را در خود احساس میکنند. آنها از انجام هرگونه بازی ساده و هیجانانگیزی لذت برده و مهارتهای خود را تقویت خواهند کرد. توصیه میشود در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال 1 الی سه ساله به اهداف آموزشی محصولات نیز دقت کرده و از اسباب بازیها در راستای تحقق اهداف خود بهرهمند شوید. توجه داشته باشید که کودکان در این سنین، علاقهی خاصی به پرتابکردن اشیا دارند. بنابراین از خریدن محصولات سنگین و خطرآفرین اجتناب کنید. همچنین بازی پازل کودکان در این ردهی سنی بسیار مناسب خواهد بود. شرکت پیرامون نسبت به تولید انواع پازل فومی اقدام کردهاست. این پازلهای از قطعات بزرگ فومی تهیه شده که قابلیت بلعیدن ندارند. همچنین بافت نرم و سبک پازل از ورود هرگونه آسیب به کودکان جلوگیری خواهد کرد.
● کودکان بالای سه سال: کودکان پس از سه سالگی، آمادهی استفاده از اکثر اسباب بازیهای موجود در بازار هستند. به این ترتیب، شما نیز محدودیتی برای انتخاب اسباب بازی نخواهید داشت.
شما در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال به چه نکاتی توجه میکنید؟
در این مطلب، دلایل بیمیلی کودکان به بازی را شرح دادیم. همچنین نکات مهم در مورد خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال را نیز بیان کردیم. اکنون نوبت به شما رسیدهاست. این بار شما برای ما بنویسید که در هنگام خرید اسباب بازی به چه نکاتی توجه میکنید؟ دلیل شما برای دقت به این موارد چیست؟ آیا تاثیر انتخاب آگاهانهی خود برای خرید اسباب بازی را در فرزند خود مشاهده کردهاید؟ شما چگونه اشتیاق فرزند خود برای بازی را افزایش میدهید؟ با در میان گذاشتن تجربیات خود میتوانید، دیگر دوستان آریالندی را برای خرید اسباب بازی راهنمایی کرده و سلامت جسمانی و روانی را به کودکان سرزمینمان هدیه دهید. از اینکه تا پایان با ما همراه بودید، متشکریم!