بروزرسانی شده در ۲۷ خرداد ۱۴۰۳

دوستی با افراد اوتیستیک| به بهانه‌ی روز «افتخار به افراد اوتیستیک»

دوستی با افراد اوتیستیک| به بهانه‌ی روز «افتخار به افراد اوتیستیک»
زمان مطالعه : ۲۵ دقیقه ۴۰۴ بازدید ۰ نظر

18 ژوئن، مصادف با 29 خرداد هر سال به افراد اوتیستیک اختصاص دارد. در این روز به این نکته اشاره می‌شود که داشتن غرور تا چه حد می‌تواند برای آن‌ها مفید باشد.در این مقاله به این روز اشاره کرده و نحوه رفتار صحیح با آن‌ها را شرح می‌دهیم.

کودک مبتلا به اوتیسم دارید و به خاطر رفتار دیگران، از بیرون بردن او هراس دارید؟ دیگران شما و شرایطی که در آن هستید را درک نمی‌کنند؟ قواعد و «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» را نمی‌دانید؟ یا فرزند اوتیستیک دارید و نگران آینده‌ی او هستید؟ در تقویم میلادی روزی به نام «افتخار به افراد اوتیستیک» اختصاص داده‌ شده‌است که به اهمیت داشتن غرور برای این افراد اشاره می‌کند. در این مطلب ابتدا، اطلاعات کاملی در مورد روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» ارائه می‌کنیم. سپس شرح می‌دهیم که چرا پیام روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» اهمیت دارد.


در واقع، در این روز تمرین می‌کنیم که چگونه جهان باید به شرایطی که افراد اوتیستیک در آن زندگی می‌کنند، احترام بگذارد. در ادامه نیز «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» را توضیح می‌دهیم. با مطالعه‌ی این بخش می‌توانید به یکی از صمیمی‌ترین دوستان افراد اوتیستیک تبدیل شوید و اوقات خوشی را در کنار آن‌ها سپری کنید. همچنین توجه به پیام‌های «افتخار به افراد اوتیستیک» به شما کمک می‌کند تا آینده‌ای درخشان برای کودک اوتیستیک خود مهیا کنید. برای آگاهی از وضعیت و «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» همراه آریالند باشید.


منظور از افراد اوتیستیک چه کسانی هستند؟


اوتیسم یک اختلال روانی است که تاثیر زیادی بر زندگی فرد دارد و سبب می‌شود، فرد به حمایت و توجه ویژه‌ای از جانب والدین، خانواده و جامعه نیاز داشته باشد. همچنین اوتیسم یک اختلال در حال توسعه است که معمولاً از دوره کودکی آغاز می‌شود و پیشرفت آن تا سنین بزرگسالی ادامه دارد. این اختلال باعث می‌شود، فرد مشکلات جدی برای برقراری ارتباط اجتماعی و قوه‌ی تفکر خود داشته و کنترل چندانی بر روی رفتارهای خود نداشته باشد.


به همین دلیل، برای یافتن درست‌ترین «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» باید به نکات متعددی توجه کرد. به همین دلیل، در روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» نیز به این موارد پرداخته می‌شود. به صورت کلی علائم اوتیسم متنوع بوده و بسته به شدت و نوع اختلال در هر فرد متفاوت است. ساده‌ترین و شایع‌ترین علائم شامل موارد زیر می‌شود:

 عدم توانایی در برقراری ارتباط چشمی

تمایل به تکرار حرکات و کلمات مشخص

 حساسیت به تغییرات محیطی

 عدم درک احساسات دیگران

  • رفتار وسواس‌گونه و تمرکز بیش از حد بر روی یک شیء
  • عدم نشان دادن عکس‌العمل به اسم خود تا 12 ماهگی
  • عکس‌العمل‌های غیر منتظره نسبت به صداها، بوها، مناظر و تجربه‌های لمسی


جزئیات «نشانه‌ها و علائم اختلال طیف اتیسم» را از اینجا و در مقاله‌ی مرکز اتیسم اردیبهشت بخوانید.


نحوه ی رفتار با کودکان اوتیستیک


پیام روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» چیست؟


علی‌رغم آنکه هر سال،  دوم آوریل مصادف با 13 فروردین به روز جهانی «آگاهی از اوتیسم» اختصاص دارد؛ روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» نیز به تقویم سراسر جهان اضافه شده است تا پیام مهمی را به جهانیان برساند. در واقع، روز 18 ژوئن یا 29 خرداد هر سال به عنوان «افتخار به افراد اوتیستیک» نامگذاری شده‌است. مجمع عمومی سازمان ملل متحد اولین بار در سال 2005 این روز را به عنوان روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» اعلام کرد. این روز به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای جهانی در مورد اوتیسم در نظر گرفته می‌شود و صرفا به ویژگی‌های خود افراد اوتیستیک اشاره می‌کند. همراهی با پیام این روز، «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» را در سطح جامعه دگرگون می‌کند.


به عبارت دیگر در این روز هیچ موسسه‌ی خیریه یا سازمان‌های دیگری به تبلیغ خود و فعالیت‌هایشان نمی‌پردازند؛ بلکه به افراد اوتیستیک اجازه داده می‌شود تا از خود، توانایی‌ها و علایق‌شان صحبت کنند. نماد این روز نیز به صورت یک علامت بی‌نهایت به رنگ رنگین‌کمان در نظر گرفته‌شده‌است. این نماد به پیام اصلی روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» اشاره دارد: 





نماد روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک»

«تنوع در عین تفاوت‌ها و توانایی‌های بی‌نهایت.»


به این ترتیب، اینگونه در روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» به اهمیت داشتن غرور در بهبود زندگی افراد اوتیستیک اشاره می‌شود. در این روز بیان می‌شود که علاوه بر بهبود «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک»، اگر افراد اوتیستیک به خود و توانایی‌هایشان ایمان داشته و حس غرور را در خود تقویت کنند، بسیاری از مشکلات خود را برطرف خواهند کرد و نقش موثرتری در اجتماع خواهند داشت. به این ترتیب اطرافیان آن‌ها نیز با درک این موضوع قادر هستند، بهترین «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» را پیدا کرده و در پیش بگیرند.


همچنین در روز «افتخار به افراد اوتیستیک» تلاش می‌شود تا ماهیت بیمارگونه‌ی اوتیسم نیز کمرنگ‌تر شده و جامعه «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» را یاد بگیرد و درک کند که به افراد اوتیستیک صرفا به عنوان افرادی متفاوت نگاه کند، نه بیمار! مطمئنا شما نیز با تماشای نقاشی‌های بی‌نظیر کودکان اوتیستیک، هوش ریاضی سرشار آن‌ها و… به این نتیجه می‌رسید که آن‌ها انسان‌های متفاوت با مهارت‌های گوناگون هستند. اینگونه «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» بهبود یافته و محیطی امن و بهتر برای زندگی آن‌ها مهیا می‌شود. بد نیست در پایان این بخش، صحبت یکی از افراد اوتیستیک را در روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» با هم مرور کنیم:




استعدادیابی کودکان مبتلا به اوتیسم


«اسم من بانی آپل هستم و 35 سال دارم. امروز تصمیم گرفتن به کنفرانس روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» بپیوندم. چراکه من به توانایی‌های هنری خودم افتخار می‌کنم. روزی در سه سالگی ناراحت و تنها بودم، مادرم به سازگاری عجیب من با محیط اطراف خود پی برد و فهمید من تا چه حد می‌توانم به جزئیات دقت کنم. از آن زمان تاکنون مشغول خلق آثار هنری هستم. من هرگز قصد ندارم، دست از نقاشی کشیدن بردارم، البته تا زمانی که دستانم به من اجازه می‌دهند. به تازگی نیز طرحی از جان اسنو و دنریس بازیگران مورد علاقه‌ی خود از سریال Game of Thrones ترسیم کرده‌ام که مورد توجه همه قرار گرفته‌است.»


چگونه توانایی افراد اوتیستیک را شناسایی کنیم؟

اگرچه ما انسان‌ها در ظاهر مشابه یکدیگر هستیم و با یکدیگر تفاوت چندانی نداریم، اما از نظر توانایی، مهارت‌ها و استعدادها کاملا با هم فرق داریم. در روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» به این تفاوت‌ها پرداخته می‌شود. چرا که افراد اوتیستیک نیز گروهی از افراد متفاوت هستند که تنها از نظر توانایی‌ و مهارت‌ها با دیگران تفاوت دارند. به همین دلیل است که گاهی اوقات ممکن است، نیازمند حمایت و توجه ویژه‌ای باشند. با دانستن و فهمیدن این تفاوت نیز «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» دگرگون خواهد شد.  در این بخش قصد داریم به پیام اصلی روز «افتخار به افراد اوتیستیک» بپردازیم و در مورد شناسایی توانایی‌های افراد اوتیستیک صحبت  کنیم. همچنین «نحوه‌ی رفتار با افراد اوتیستیک» را شرح داده و چگونگی  پرورش حس غرور در این افراد را نیز مطرح می‌کنیم.

 

تشخیص توانایی‌های یک فرد اوتیستیک نسبت به یک فرد عادی ممکن است کمی چالش‌برانگیز باشد. اما با دقت و صبر می‌توان به این توانایی‌ها پی برد و در روز «افتخار به افراد اوتیستیک» داشتن حس غرور را نیز به آن‌ها آموزش داد. چرا که افراد اوتیستیک معمولا دارای توانایی‌های منحصر به فردی هستند که به آن‌ها کمک می‌کند تا در زندگی به موفقیت‌های چشمگیری برسند. «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» نیز تا حدی با دیدن تفاوت‌های آن‌ها دگرگون می‌شود. به عنوان مثال، تعهد و دقت بالای این افراد، می‌تواند آن‌ها را به انجام وظایف و کارهای خاصی که نیاز به توجه و دقت زیاد دارند، ترغیب کند.




تقویت مهارت های کودکان اوتیسم


یکی از راه‌های «افتخار به افراد اوتیستیک» این است که از مهارت‌های آن‌ها استفاده کنیم و آن‌ها را به دلیل توانایی‌های شگفت‌انگیزی که دارند مورد تحسین قرار دهیم. با این روش «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» در جامعه نیز تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال، اگر یک فرد اوتیستیک دارای توانایی هنری خاصی است، می‌توانیم او را به نمایشگاه‌ها و نمایش‌های هنری دعوت کنیم و از تاثیرات مثبتی که آثار او بر روی دیگران می‌گذارد، لذت ببریم.

از طرف دیگر، مطابق با پیام روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» مهم است که فرصت و زمینه‌های متنوعی را برای آن‌‌ها فراهم کنیم که به کشف استعداد افراد اوتیستیک کمک می‌کند. آکادمی آریالند ویدیوهای آموزشی مناسب و استانداردی تهیه کرده و می‌توانید از آن برای آموزش و پرورش مهارت‌های ضروری در کودکان اوتیسم استفاده کنید. به این ترتیب، راحت‌تر می‌توانید برای استعدادیابی این کودکان اقدام کرده و به اهداف روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» نزدیک‌تر شوید.


رفته رفته افراد اوتیستیک نیز نسبت به تکرار و تمرین کارهای مورد علاقه‌ی خود توجه کرده و مهارت‌های خود را تقویت می‌کنند. درست در این لحظه است که باید بهترین «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» را در پیش گرفته و نسبت به القای حس «افتخار به افراد اوتیستیک» اقدام کرد. 


برای انتخاب بهترین «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» به این نکته توجه داشته باشید که این افراد نیازمند احترام و تحقیر نیستند، بلکه به فرصت‌های مناسبی نیاز دارند تا بتوانند بهترین خود را نشان دهند. از این رو، می‌توانیم با بهبود «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» و ارائه فرصت‌های شغلی مناسب و محرک‌های لازم، این افراد را تشویق کنیم تا توانایی‌هایشان را به نحو احسن به کار گیرند. تنها در این صورت است که می‌توانید به پیام روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» نزدیک شده و حس غرور را در آن‌ها پرورش دهید.


در نهایت، «افتخار به افراد اوتیستیک» نه تنها برای خود آن‌ها؛ بلکه برای کل جامعه مفید و موثر است. البته به شرط آنکه جامعه «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» را آگاهانه یاد بگیرد و به حق و حقوق آن‌ها احترام بگذارد. روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک»  بر توانایی‌ها و استعدادهای این افراد تاکید کرده و خاطر نشان می‌کند که این افراد با ایمان آوردن به خود می‌توانند به توسعه و پیشرفت جوامع کمک کنند و از این رو، ارزشمند هستند.


این عامل «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» را نیز بهبود می‌دهد. به همین دلیل، ما باید از توانایی‌های این افراد که در بسیاری از موارد، خاص و زبانزد هستند، حمایت کنیم و آن‌ها را به نحو احسن تشویق کنیم. «افتخار به افراد اوتیستیک»، نه تنها یک وظیفه‌ی انسانی است؛ بلکه نشان‌دهنده‌ی ارزشمندی این افراد است. بهبود «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» غنیمتی است که باید در جامعه امروزی ایران به آن پرداخته شود.




«برای کشف استعداد کودکان اوتیسم چه باید کرد؟»  در مجله‌ی آریالند و از اینجا بخوانید.


با افراد اوتیستیک چگونه رفتار کنیم؟


«نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» چگونه باید باشد؟


در این بخش به شما می‌آموزیم که «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» چگونه است؟ همچنین اینکه چگونه می‌توان در روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» به آن‌ها احترام گذاشته و حس غرور را در آن‌ها پرورش داد. این مسئله اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا «افتخار به افراد اوتیستیک» نه تنها نشان از فرهنگ و تربیت یک جامعه دارد؛ بلکه می‌تواند راهی برای تعامل موثرتر با این افراد و فراهم کردن فضایی صمیمی‌تر برای آن‌ها باشد. «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» به شرح زیر است:


تفاوت‌ها را بپذیرید!

اولین قدم برای یاد گرفتن «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» این است که قبول کنید، آن‌ها با دیگران متفاوت هستند. مطابق آنچه روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» یادآوری می‌کند، باید به یاد داشته باشید که این افراد شیوه‌ی درک و استدلال مختص به خود را دارند. همچنین آن‌ها توانایی‌های خاصی دارند که می‌تواند برای جامعه مفید باشد. بسیاری از والدین، مربیان و… سعی می‌کنند افراد اوتیستیک را مطابق با معیارهای خود تغییر دهند. اما روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» به ما یادآوری می‌کند که درک تفاوت‌ها اولین اقدامی است که می‌توان برای رفتار با آن‌ها در پیش گرفت. همچنین «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» باید به گونه‌ای باشد که بیشترین توجه را به قابلیت‌ها و استعدادهای این افراد معطوف کرده و بر روی تقویت حس غرور در آن‌ها تمرکز داشته باشد.


رفتار نامطلوب افراد اوتیستیک را تقویت نکنید!

درست است که روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» غرور را یک احساس ضروری برای این افراد معرفی می‌کند، اما غرور یک احساس انسانی است و ارزشی چندگانه دارد. در واقع، داشتن غرور تا حدی به انسان کمک می‌کند تا به توانایی‌ها و استعدادهای خود توجه کرده و برای تقویت آن‌ها تلاش کند. اما اگر میزان این غرور از حد مشخصی بیشتر شود، بر روابط اجتماعی فرد  تاثیر منفی می‌گذارد. مانند غرور، افراد اوتیستیک نیز دارای رفتارهای نامطلوبی هستند که ضمن اجرای بهترین «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» باید به آن‌ها توجه شود.


چراکه نباید به رفتارهای بد آن‌ها بها داده و موجب رشد آن‌ها شویم. البته در روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» به این نکته اشاره می‌شود که غرور در افراد اوتیستیک متفاوت است. اما توجه داشته باشید، ضمن تقویت حس غرور در آن‌ها، دیگر ویژگی‌های نامطلوب را در آن‌ها تقویت نکنید. برای مثال، هنگامی که یک رفتار منفی از او سر زد، با توجه و تنبه کردن، آن را در فرد تقویت نکنید. همانطور که مشاهده می‌کنید، توجه به «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» بسیار حساس و حیاتی است.



شکیبایی و خونسردی برای رفتار با افراد اوتیستیک

شکیبا باشید و خونسردی خود را حفظ کنید!

برقراری ارتباط با افراد اوتیستیک نیازمند صبر و توجه ویژه است. ممکن است این افراد در برقراری ارتباطات اجتماعی چالش‌هایی داشته باشند، اما اگر «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» به گونه‌ای باشد که حس حمایت و علاقه به آن‌ها القا شود، می‌توان به بهبود شرایط زندگی و شکوفایی استعداد آن‌ها امید بیشتری داشت.


لحظه‌ای احترام به شخصیت افراد اوتیستیک را فراموش نکنید!

روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» یک نکته‌ی ضروری در مورد رفتار با آن‌ها را یادآوری می‌کند. افراد اوتیستیک رفتار غیر محترمانه و تهاجمی را به خوبی درک می‌کنند. به همین دلیل ضمن آشنایی با پیام‌های روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» و «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» باید یاد بگیرید که چگونه به افراد اوتیستیک احترام گذاشته و ارزشمندی آن‌ها را به یادشان بیاورید. چرا که آن‌ها افرادی با استعداد و قابلیت‌های منحصر به فرد هستند که به احترام و حمایت ما نیاز دارند. بنابراین، پیام روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» باید بخشی از فرهنگ و تربیت اصلی ما باشد.


جمع بندی

افراد اوتیستیک همانند هر فرد دیگری حق دارند، محترمانه با آن‌ها برخورد شود. به همین دلیل، باید در روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» توانایی‌ها و استعدادهای آن‌ها را ارزیابی کرده و زمینه‌های مناسبی برای رشد و توسعه آن‌ها به وجود آورد. به عبارت دیگر، «افتخار به افراد اوتیستیک» باید اساسی‌ترین اصل در تعامل با آن‌ها باشد. به همین دلیل مهم است که مردم بدانند «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» چگونه است؟ در این مطلب توضیح دادیم که این افراد نیاز به حمایت، توجه و همدلی دارند و باید بر اساس نیازهایشان با آن‌ها برخورد کرد. همچنین اهمیت ایجاد فضایی صمیمی و آرام برای افراد اوتیستیک نیز بسیار مهم است. 


در پایان این مطلب باید گفت، «افتخار به افراد اوتیستیک» نشان از فرهنگ و انسانیت ما دارد و همه‌ی ما مسئولیت داریم تا بهترین «نحوه ی رفتار با افراد اوتیستیک» را در پیش گرفته، با این افراد با احترام و عشق برخورد کرده و آن‌ها را در جامعه به جایگاه مناسب خود برسانیم. امیدواریم که با آگاهی بیشتر از این تفاوت‌ها، «نحوه ی برخورد با افراد اوتیستیک» را بهبود داده و تغییر بزرگی در روابط و زندگی افراد اوتیستیک را به ارمغان بیاوریم. 


اکنون شما در مورد تجربه‌های خود با افراد اوتیستیک صحبت کنید. چه توصیه‌ای در مورد «نحوه ی برخورد با افراد اوتیستیک» دارید؟ آیا به نظر شما پیام روز جهانی «افتخار به افراد اوتیستیک» ارزشمند است و به این افراد کمکی می‌کند؟ به نظر شما، تقویت غرور چه تغییری در زندگی افراد اوتیستیک پدید می‌آورد؟ چگونه؟ برای ما در قسمت نظرات بنویسید. از توجه شما دوستان آریالندی متشکریم!





دیدگاه شما
|
دیدگاهی ثبت نشده است، اولین نفری باشید که یک دیدگاه ثبت می کند.