بهترین خمیر بازی خانگی برای فرزندتان تهیه کنید!
اگر پوست کودک شما حساس است، می توانید با تهیه خمیر بازی خانگی کودک خود را سرگرم کنید. برای خواندن شیوه ی درست کردن خمیر بازی خانگی کلیک کنید
آیا کودک خود را از بازی با انواع خمیر بازی محروم میکنید، زیرا از ترکیبات اولیه آن میترسید؟ احتمالا نگران آن هستید که کودک خردسال شما هر چیزی که ببنید را به سمت دهان خود برده و آن را مزه میکند. در این مطلب سعی داریم دستور تهیه بهترین خمیر بازی خانگی را با مواد اولیه گیاهی برای شما شرح دهیم. به این ترتیب میتوانید با استفاده از مواد اولیه خانگی و در دسترس، انواع خمیر بازی را تهیه کرده و لذت بازی با خمیر را به کودک خود هدیه دهید. البته پیش از دستور تهیه خمیر بازی خانگی، چند نکته مهم در مورد کیفیت خمیر بازی نیز بیان میکنیم که میتوانید با توجه به آن کم خطرترین خمیر بازی را خریداری کرده و آن را با خیال راحت در اختیار کودک خود قرار دهید. با ما همراه باشید.
چرا بازی با انواع خمیر بازی برای کودکان ضروری است؟
احتمالا خود شما نیز خاطرات شیرینی از بازی با خمیر بازی دارید. این محصول از محبوبترین اسباببازیهای دوره کودکی محسوب میشود و مزایای فراوانی برای رشد کودک به همراه دارد. از مزایای بازی با خمیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حالت خمیری این اسباببازی سبب تقویت حس لامسه کودک میشود.
- خواص فیزیکی خمیر بازی سبب میشود کودک با مفاهیم اولیهای همچون عمق، نرمی، سفتی و... آشنا شود.
- کودک در هنگام کار با خمیر بازی به صورت مداوم از انگشتان خود استفاده میکند، بنابراین مهارتهای دستورزی او به شیوه درستی تقویت میشود.
- در هنگام بازی با خمیر کودک اشکال خاصی را در ذهن خود تصور میکند. سپس تمام سعی خود را میکند تا آن شکل را در واقعیت نیز پدید آورد. این فرآیند به هماهنگی ذهن، چشم و دستان او کمک شایانی میکند.
- کار با خمیر بازی به افزایش تمرکز و دقت کودک کمک شایانی میکند.
- این اسباببازی برای تقویت قوه تخیل کودک بسیار مناسب بوده و روشهای ابتکاری را به او میآموزد.
- خلق یک شی هنری موجب افزایش اعتماد به نفس کودک میشود و خودباوری را در او پرورش میدهد.
- کار با خمیر موجب تخلیه استرس کودکان میشود. حتی بزرگسالان نیز برای کاهش اضطراب خود میتوانند از خمیر بازی استفاده کنند.
با توجه به موارد بالا، پیشنهاد میشود فرزندان خود را از بازی با خمیر بازی محروم نکرده و با استفاده از محصولات خوراکی یا بهترین خمیر بازی خانگی، مهارتهای آنها را تقویت کنید.
ویژگی های یک خمیر بازی مناسب برای کودکان چیست؟
به صورت کلی، خمیرهای بازی مناسب و استاندارد از ویژگیهای زیر برخوردار هستند:
عدم استفاده از مواد اولیه حساسیتزا
به صورت کلی هیچ کدام از مواد اولیه به کاررفته در خمیر بازی آریا حساسیتزا نبوده و کار با آنها خطری برای کودکان در پی ندارد. این اسباببازی تنها برای کودکانی خطر آفرین است که نسبت به گلوتن موجود در آرد حساسیت داشته باشند. به همین دلیل پیش از تهیه این اسباببازی برای کودکان حساس با پزشک معالج مشورت کنید.
بافت منسجم و انعطافپذیر
بافت خمیر باید دارای ویژگیهای مشخصی باشد تا سلامت کودک در هنگام بازی محافظت شود. بنابراین در هنگام تهیه خمیر بازی به بافت آن دقت کنید. اگر بافت خمیر بازی سفت باشد، کودک برای بازی با آن به فشار دست زیادی احتیاج دارد و این امر سلامت انگشتان و دست او را به خطر میاندازد. بافت بسیار نرم خمیر نیز برای ساخت اشکال گوناگون مناسب نیست و به همین دلیل کودکان به بازی با خمیرهای رقیق علاقهای ندارند.
بوی مطبوع
در اکثر محصولات صنعتی از مواد عطری برای حذف بوی نامطبوع خمیر استفاده میشود. بازی با خمیرهای بد بو برای کودکان جذاب نبوده و پس از چند دقیقه آنها را از بازی منصرف میکند. اگر خمیر بازی را در منزل تهیه میکنید، میتوانید از مواد معطر گیاهی و بیخطر برای معطر کردن آن استفاده کنید.
رنگهای پررنگ و درخشان
کودکان در سنین خردسالی به رنگهای پررنگ و درخشان توجه بیشتری نشان میدهند. در هنگام تهیه خمیر بازی صنعتی یا خانگی به رنگ محصول و تنوع آن توجه داشته باشید.
در اختیار داشتن وسایل جانبی
اکثر محصولات موجود در بازار به همراه وسایل جانبی متنوعی مانند شابلون، قالبهای طرحدار، غلطک و... به بازار عرضه میشود. بازی با این وسایل برای کودکان جذاب بوده و به پرورش مهارتهای دستورزی آنها کمک بیشتری میکند. به این ترتیب تهیه وسایل جانبی در کنار خمیر بازی توصیه میشود.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که استفاده از انواع خمیر بازی برای کودکان کمتر از دو سال مناسب نیست. همچنین در هر صورت توصیه میشود در هنگام کار با خمیر بازی همواره در کنار کودک خود حضور داشته و از سلامت آنها محافظت کنید.
دستور تهیه خمیر بازی خانگی
برای تهیه خمیر بازی خانگی روشها و مواد اولیه متنوعی وجود دارد. همچنین شما میتوانید با استفاده از رنگهای خوراکی مختلف این خمیرها را در رنگهای متنوع نیز تهیه کنید. شما میتوانید با استفاده از ترکیب رنگی زیر، تنوع رنگی خمیرهای بازی خانگی را افزایش دهید:
- زرد + آبی= سبز
- زرد + قرمز = نارنجی
- آبی + قرمز = بنفش
- چند قطره قرمز + خمیر ساده = صورتی
- نارنجی + صورتی = گلبهی
- و...
همچنین شما میتوانید با توجه به مقدار رنگی که به خمیر اضافه میکنید، طیف رنگی تیره تا روشن را برای خمیر بازی آماده کنید. در ادامه پنج دستور برای تهیه بهترین خمیر بازی خانگی را شرح خواهیم داد.
روش اول: خمیر بازی ساده با آرد گندم
برای تهیه این خمیر بازی به مواد زیر احتیاج دارید:
- آرد گندم: یک پیمانه
- نمک: یکچهارم پیمانه
- آب گرم: نصف پیمانه
- رنگ خوراکی: 3 الی 5 قطره
ابتدا یک کاسه بزرگ را انتخاب کرده و سطح آن را کاملا خشک کنید. سپس آرد و نمک را در کاسه ریخته و مواد را به کمک یک قاشق ترکیب کنید. در مرحله بعد رنگ خوراکی را با آب گرم ترکیب کرده و محلول را به تدریج به مواد درون کاسه اضافه کنید. هنگامی که خمیر به غلظت مناسبی رسید، مرحله ورز دادن خمیر را آغاز کنید.
برای این کار از انگشتان خود استفاده کنید. توصیه میکنیم در این مرحله حتما انگشتان خود را به آرد آغشته کنید. با این روش میتوانید خمیر بازی با کیفیتی را در رنگهای متنوع تهیه کنید. توجه داشته باشید که زمان نگهداری این خمیر بسیار کم بوده و بهتر است در هر نوبت، تنها به اندازه نیاز آن را آماده کنید. همچنین ممکن است در طول بازی بافت خمیر بازی سفت یا چسبنده شود. در این لحظات میتوانید مقداری آرد به خمیر اضافه کرده و بافت آن را به حالت اولیه بازگردانید.
روش دوم: خمیر بازی با نشاسته
نشاسته ذرت یک پودر خوراکی بوده که برای تهیه انواع شیرینی نیز از آن استفاده میشود. احتمالا در روشهای تهیه «خمیر گلچینی» به این ماده اولیه برخورد کردهاید. در این جا میتوانید از این ماده گیاهی برای تهیه بهترین خمیر بازی خانگی نیز استفاده کنید. مواد لازم برای تهیه این خمیر به شرح زیر است:
- نشاسته ذرت: یک پیمانه
- آب: یک پیمانه
- رنگ خوراکی: به تعداد لازم
ابتدا نشاسته ذرت را درون ظرف مناسبی ریخته و سپس آب گرم را به تدریج به آن اضافه کنید. هنگامی که مواد غلیظ شد، رنگ خوراکی دلخواه خود را به آن اضافه کنید. بافت این خمیر با خمیرهای معمولی متفاوت است. به صورتی که لمس کردن آن احساسی مانند بازی با خمیر شنی را برای کودک تداعی میکند. اگر دست خود را به آرامی درون خمیر فرو کنید، بافت خمیر بسیار رقیق به نظر میرسد. همچنین اگر این خمیر را به مدت طولانی در دستان خود نگه دارید، دانههای آن از میان انگشتان روان خواهند شد. در مقابل اگر دست خود را به سرعت بر روی سطح خمیر فرود آورید، بافت خمیر بسیار سفت و منسجم خواهد بود.
شما میتوانید برای تجربه بهتر این بافت اعجاب انگیز به فروشگاه اینترنتی آریالند مراجعه کرده و نسبت به خرید خمیر بازی و خمیر شنی اقدام کنید.
روش سوم: خمیر بازی روغنی
خمیر بازی روغنی به عنوان رنگینترین و بهترین خمیر بازی خانگی شناخته میشود. کودکان عاشق رنگهای درخشان این خمیر بازی شده و روغن موجود در آن از چسبیدن خمیر به دست آنها جلوگیری میکند. برای تهیه این خمیر بازی به مواد زیر احتیاج دارید:
- آرد: یک پیمانه
- نمک: یکچهارم پیمانه
- آب: یک پیمانه
- روغن مایع: دو قاشق سوپخوری سرپر
- رنگ خوراکی: به تعداد لازم
ابتدا یک کاسه تمیز و بزرگ آماده کرده و سپس آرد، روغن و نمک را درون آن بریزید. پس از آن که ترکیب به خوبی مخلوط شد، خمیر را درون ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت قرار دهید. توصیه میکنیم در این مرحله از ظروف نچسب استفاده کنید. هنگامی که خمیر به غلظت مناسب رسید، شعله حرارت را خاموش کنید. در ادامه هنگامی که دمای خمیر به دمای محیط رسید، مرحله ورز دادن خمیر را آغاز کنید. در پایان خمیر را به قسمتهای مساوی تقسیم کرده و هر بخش را به رنگ دلخواه خود درآورید.
روش چهارم: خمیر بازی خانگی با کرم تارتار
کرم تارتار از انواع پودرهای قنادی است که میتوانید با استفاده از آن انعطافپذیری خمیر بازی را افزایش دهید. شما میتوانید این پودر شیرینیپزی را به راحتی از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید. دیگر مواد لازم برای تهیه این خمیر بازی خانگی به شرح زیر هستند:
- آرد: یک پیمانه
- نمک: یکچهارم پیمانه
- کرم تارتار: سه قاشق چایخوری
- روغن مایع: یک قاشق چایخوری
- آب: یک پیمانه
- رنگ خوراکی: به تعداد لازم
تهیه این خمیر بازی را با ترکیبکردن مواد خشک آغاز کنید. سپس روغن مایع و آب را به تدریج به این مواد اضافه کنید. پس از آن که مواد انسجام خوبی پیدا کرد، خمیر را به قسمتهای مساوی تقسیم کرده و رنگ دلخواه خود را به آن اضافه کنید. در ادامه هر کدام از قطعات خمیر را به صورت جداگانه درون یک تابه فلزی و به مدت 3 الی 5 دقیقه حرارت دهید. در طول حرارت دادن نیز خمیر را به صورت مرتب هم بزنید. هم زدن خمیر به از بین بردن گلولهها و ناخالصی آن کمک زیادی میکند.
پس از آن که غلظت خمیر به مقدار مناسب رسید، شعله را خاموش کنید. توجه داشته باشید که پس از خاموش شدن شعله نیز نباید هم زدن خمیر را متوقف کنید. اگر پس از خنک شدن مواد احساس کردید خمیر چسبناک است، آن را برای چند دقیقه دیگر نیز حرارت دهید. ماندگاری این خمیر بازی بیشتر از دیگر خمیرهای بازی خانگی است و میتوانید آن را درون ظروف پلاستیکی نگهداری کنید.
روش پنجم: خمیر بازی با پودر قند
یکی از آسانترین روشهای تهیه خمیر بازی خانگی استفاده از پودر قند و شربت ذرت است. اگر تجربه شیرینیپزی داشته باشید، با این مواد آشنا هستید. بافت متفاوت این خمیر سبب میشود تا خمیر بازی پودر قند به یکی از بهترین خمیر بازی خانگی تبدیل شود. مواد لازم این خمیر بازی به شرح زیر است:
- پودر قند: سه پیمانه
- کره: یکچهارم پیمانه
- شربت ذرت یا عسل: یکچهارم پیمانه
- نمک: نصف پیمانه
- وانیل: یک قاشق چایخوری
- رنگ خوراکی: به تعداد دلخواه
دستور تهیه این خمیر بازی شباهت زیادی به دستورهای شیرینیپزی دارد. برای شروع یک ظرف مناسب را انتخاب کرده و روی حرارت قرار دهید. سپس کره را دورن آن بریزید تا به آرامی ذوب شود. در ادامه عسل، نمک و وانیل را نیز به کره ذوبشده اضافه کنید. در ادامه هر پیمانه پودر قند را به نوبت به مواد اضافه کرده و هم بزنید. چنانچه در این مرحله مشاهده کردید که بافت خمیر سفت شده و هم زدن آن مشکل است، میتوانید از همزن برقی برای ترکیب مواد استفاده کنید.
در مرحله بعد خمیر را به چند قسمت متفاوت تقسیم کرده و هر کدام را به رنگ دلخواه خود در بیاورید. مدت نگهداری این خمیر بازی بسیار زیاد بوده و میتوانید از آن در ظروف دربدار نگهداری کنید.
چگونه از خمیر بازی خانگی نگهداری کنیم؟
شما میتوانید خمیرهای بازی خانگی (به جز خمیر بازی با آرد گندم) را به راحتی نگهداری کنید. البته به دلایل بهداشتی توصیه میشود از نگهداری خمیر بازی خانگی که استفاده شدهاست، خودداری کنید. برای نگهداری خمیر بازی کافی است آنها را به صورت مجزا در ظروف پلاستیکی و دربدار قرار داده و از آنها در یخچال یا دمای محیط نگهداری کنید.
در نظر داشته باشید که اگرچه بهترین خمیر بازی خانگی نیز از مواد خوراکی تهیه میشود، اما تا حد ممکن کودک خود را کنترل کنید تا آن را درون دهان خود قرار ندهد. انجام این نکته به دلایل بهداشتی ضروری است، زیرا در طول بازی میکروبهای متعددی از دست به خمیر بازی انتقال پیدا میکند و خوردن آنها موجب بروز انواع بیماریهای گوارشی و... میشود. همچنین به کودکان خود آموزش دهید که قبل و بعد از بازی با خمیرها، دستهای خود را به خوبی شسته و از لمس چشم هایشان خودداری کنند.
آیا از کیفیت خمیر بازی خانگی خود راضی هستید؟
درست کردن خمیر بازی خانگی اگرچه به مواد اولیه ساده و در دسترسی احتیاج دارد، اما آماده کردن آن، وقت و هزینه زیادی را طلب میکند. از سوی دیگر، اگر مهارتهای کافی برای تولید این خمیر را نداشته باشید، محصول پایانی کیفیت لازم را نداشته و کودکان از بازی با آن لذت کافی را نخواهند برد. در نتیجه فرزند شما از مزایای این اسباب بازی مفید نیز بی بهره خواهد ماند. علاوه بر تمامی این موارد، یکی از بارزترین معایب خمیرهای بازی خانگی، مدت زمان کوتاه نگهداری آن است. در واقع شما با تلاش و هزینه زیادی خمیر بازی خانگی را برای فرزند خود تهیه میکنید، اما کودک تنها چند ساعت زمان دارد تا از بازی با آن لذت برده و مهارتهای خود را تقویت کند. در صورتی که محصولات استاندارد و مرغوبی که در بازار موجود ستند، کاملا بهداشتی بوده و میتوانید از آن برای مدت طولانی نگهداری کنید. از محبوبترین خمیرهای بازی خوراکی موجود در بازار میتوان به خمیرهای بازی آریا اشاره کرد.
خمیر بازی آریا با دارا بودن تمام ویژگیهای محصول مناسب برای کودکان، به عنوان یکی از بهترین گزینه ها برای خرید اسباب بازی به شمار می رود. این برند خوش سابقه برای تولید محصولات خود از مواد اولیه ضد حساسیت استفاده کرده و خمیر بازیهای خود را از مواد کاملا خوراکی تهیه میکند. به این ترتیب شما میتوانید خمیر بازی آریا را جایگزین انواع خمیر بازی خانگی کرده و از سلامت آنها مطمئن باشید. از دیگر ویژگیهای خمیر بازی آریا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مناسب برای کودکان زیر سه سال
- ماندگاری بیش از دو سال
- بسته بندیهای جذاب و کاربردی
- ارائه رنگهای متنوع و درخشان
- قابل استفاده برای اهداف آموزشی
- حمل و نقل آسان
- قابلیت نگهداری طولانی مدت در محیط
علاوه بر این، شرکت آریا به تازگی نسبت به تولید خمیر بازیهای دخترانه و پسرانه اقدام کرده است. به این ترتیب شما میتوانید محصولی متناسب با سلیقه کودک خود مهیا کرده و ابزار جانبی مناسب را نیز در اختیار او قرار دهید. کاری که در صورت تهیه خمیر خانگی، به راحتی قادر به انجام آن نخواهید بود. «بسته خمیر بازی لیا کوچولو آریا» برای دختربچهها طراحی شده و تجهیزات زیر را در اختیار فرزند شما قرار میدهد:
- 12 رنگ خمیر بازی
- 4 عدد ابزار
- 1 عدد غلتک
- 1 عدد قیچی پلاستیکی
- 1 عدد سفره نایلونی
- 1 عدد سرنگ شکل ساز
- 8 عدد پنجره اشکال سرنگ
- قطعات اعضای بدن لیا کوچولو
محصول مورد پسند پسربچهها نیز «بسته خمیر بازی کیا کوچولو آریا» نام دارد. وسایل جانبی این محصول مطابق با خواستهها و کنجکاویهای پسربچهها طراحی شده و اوقات هیجان انگیزی را برای آنها فراهم میکند. از این وسایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- 12 رنگ خمیر بازی
- 4 عدد ابزار
- 1 عدد غلتک
- 1 عدد قیچی پلاستیکی
- 1 عدد سفره نایلونی
- 1 عدد سرنگ شکل ساز
- 8 عدد پنجره اشکال سرنگ
- قطعات اعضای بدن کیا کوچولو
- قطعات ساخت ماشین
- ابزار آلات تعمیر ماشین
- وسایل تفریح کیا کوچولو
خرید اینترنتی اسباببازی
امروزه خرید اینترنتی لوازم تحریر و اسباببازی به یکی از مطمئنترین روشهای تهیه این محصولات تبدیل شدهاست. فروشگاه اینترنتی آریالند نیز بهترین کیفیت لوازم تحریر و اسباببازی را در اختیار شما قرار خواهد داد. همچنین امکان استعلام بهترین قیمت لوازم تحریر از آریالند نیز برای شما فراهم شدهاست. شما میتوانید با مراجعه به سامانه آریالند ابتدا قیمت محصولات را مشاهده کرده و سپس نسبت به خرید انواع خمیر بازی مانند خمیر بازی آریا، خمیر شنی آریا و... اقدام کنید.
جمعبندی
بسیاری از والدین نسبت به خرید خمیر بازی حساسیت نشان میدهند، زیرا تصور میکنند مواد اولیه به کار رفته در این محصولات کاملا مضر هستند. اگر چه بسیاری از تولیدکنندگان مضرات این اسباببازی را به حداقل رساندهاند و محصولات استانداردی را به بازار عرضه میکنند، در این مطلب دستور تهیه انواع بهترین خمیر بازی خانگی را نیز برای شما ارائه دادیم. در نتیجه هیچ بهانهای برای محروم کردن فرزندان خود از لذت خمیر بازی باقی نمیماند.
شما میتوانید به راحتی این اسباببازی قدیمی و دوستداشتنی را برای کودکان خود تهیه کرده و مهارتهای پایه آنها را تقویت کنید. چنانچه با استفاده از دستورهای ارائهشده خمیر بازی خانگی تهیه کردید، میتوانید تجربه خود را با دیگر دوستان آریالندی به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید روشهای ساده و جذاب دیگری برای تهیه خمیر بازی پیشنهاد داده و آن را در قسمت نظرات برای ما ارسال کنید. از اینکه با ما همراه بودید.
همچنین بخوانید!
معرفی انواع بازیهای آموزشی برای کودکان