
قصه با ریحان: داستان سه ماهی در آبگیر
داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» از مثنوی معنوی انتخاب شده است تا مهارت تصمیمگیری را به فرزند شما آموزش دهد. شیوهی قصهگویی خاله ریحان مهارتهای دیگر کودکان همچون مهارتهای شناختی و قوهی تخیل را در کودکان تقویت خواهد کرد.
درس های مرتبط این هفته
توضیحات
قصهگویی در سرزمین آریالند خیلی مهم و حیاتی است. در این سری از ویدیوهای آموزشی، داستانهای سنتی و قدیمی فارسی و خارجی با استفاده از تکنیکهای مدرن آموزشی تعریف میشوند. امروز هم خاله ریحان از سه ماهی رنگارنگ و بازیگوش دعوت کرده تا به برکهی آریالند آکادمی سر بزنند. این سه ماهی ویژگیهای منحصر به فردی دارند که سرگذشت هر کدام از آنها به این ویژگیهای بستگی دارد. البته این ویژگیها زمانی مشخص میشوند که «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» به جاهای خطرناکی رسیدهاست. در این لحظات ماهیها باید برای زنده ماندن خود تلاش کنند. بنابراین در طول «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» میبینید که هر کدام از این سه ماهی چگونه مسیر زندگی خود را مشخص میکنند. در پایان داستان نیز کودک با سوالات ساده و پیچیدهای مواجه میشود. برای مثال کودک از خود میپرسد که چرا ماهی زرد بازیگوش ما نتوانست خود را نجات دهد؟ از دیگر سوالاتی که با شنیدن «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» برای کودک ایجاد میشود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- منظور خاله ریحان از تعریف کردن این داستان چه بود؟
- زمانی که صیاد سه ماهی را در آبگیر دید، چه تصمیمی گرفت؟
- ماهیها در جواب تصمیمات صیاد چه کار کردند؟
- معنی دوراندیشی و تفکر چیست؟
- آیا تا حالا به آیندهی کارهایی که انجام دادم، فکر کردم؟
- چگونه میتوان سرنوشت را رقم زد؟
شما میتوانید پاسخهای صحیح و بامزهی فرزند خود به سوالات «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» را با دیگر دوستان آریالندی در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
اما به نظر شما، چرا همواره در کتابهای دبستان از آثار بزرگان ادب فارسی یاد میشود؟ اهمیت داستان گویی برای کودکان در چیست؟ چرا خاله ریحان در آکادمی ادبیات داستانهای قدیمی همچون «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» را تعریف میکند؟ آیا ذهن کودک میتواند داستانهای شاهنامه، مثنوی، کلیله و دمنه و... را درک کند؟ متخصصان و ادیبان فارسی همواره بر این عقیده هستند که آثار کهن فارسی میتوانند منبع بسیار مناسبی برای داستان گویی برای کودکان باشند. این آثار سرشار از معرفت، خلاقیت، آزادگی، بشر دوستی، طبیعت دوستی و... هستند و کودکان را با فرهنگ و ادبیات ایران آشتی خواهند داد. در سایت آموزک پیامهای اخلاقی «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» به شرح زیر عنوان شدهاند:
- آشنایی با روشهای تصمیمگیری و انواع تصمیم
- انواع پیامدها و نتایج تصمیمگیریهای مختلف
- آشنایی کودک با پدیدههای مهمی همچون تقدیر، اراده و هوش
- راهنمایی کودکان برای حضور موثرتر در اجتماع
بنابراین ویدیوی امروز نیز با هدف آموزش تصمیم گیری از «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» بهره بردهاست. آموزش این مهارت یکی از مهمترین وظایفی است که والدین نسبت به فرزند خود برعهده دارند. به نظر شما، چرا؟ چرا کودکان به مهارت تصمیمگیری نیاز دارند؟
تصمیمگیری یکی از مهمترین عوامل مهارتهای شناختی به شمار میرود که به واسطه «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» در فرزند شما تقویت میشود. انسانها برای زندگی و بقا، روزانه باید هزاران تصمیم متفاوت را اتخاذ کرده و در مسیر مشخصی قدم بردارند. اما مهارت تصمیمگیری به صورت ناخودآگاه تقویت نمیشوند، بلکه کودک باید مهارتهای شناختی خود را ارتقا بخشیده و رفته رفته با نحوهی تصمیمگیری صحیح آشنا شود. چنانچه آموزش تصمیم گیری به کودکان به صورت کامل و اصولی انجام شود، آنها میتوانند در آینده به شخصیتی مصمم، موفق و شاد تبدیل شوند. دقیقا مشابه روشی که برای شرح »داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» در بخش قصهها به کار گرفته شدهاست.
در این ویدیو، خاله ریحان از جذابترین تکنیکهای داستان گویی برای کودکان استفاده کرده و «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» را در قالب بازی نمایشی نقل میکند. بنابراین او از این طریق، اهمیت تصمیمگیریهای عاقلانه و منطقی را به کودکان آموزش میدهد. همچنین خاله ریحان به کمک ایدههای تصویری جذاب و ساده، تمرکز و دقت کودکان را افزایش داده و ذهن آنها را برای گوش دادن به داستان آماده میکند. علاوه بر این، مشاهدههای ایدههای ساده و جذاب خاله ریحان، ذهن خلاق کودکان را نیز درگیر خواهد کرد. به این ترتیب، کودک ضمن آشنا شدن با «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر»، انواع مهارتهای خود همچون قوهی تخیل، تفکر و استدلال فرزند خود را نیز تقویت خواهد کرد.
اهمیت استفاده از کاربرگهای آکادمی را فراموش نکنید. این تمرینهای کتبی برای نهادینه کردن نکات «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» طراحی شده و فواید هر ویدیوی آموزشی را برای کودکان چندین برابر خواهد کرد. شما میتوانید این کاربرگهای را به تعداد اعضای خانواده چاپ کرده و یک رقابت خانوادگی ترتیب دهید. به این ترتیب، کودک با اشتیاق بیشتری نسبت به تقویت مهارتهای خود اقدام خواهد کرد.
برای دانلود کاربرگ کارتهای داستان -4 اینجا کلیک کنید.
از اینکه تا پایان «داستان کودکانه سه ماهی در آبگیر» همراه ما بودید، متشکریم! برای مشاهدهی ویدیوهای بیشتر میتوانید به سایت آریالند مراجعه کرده و به عضویت آکادمی در بیایید. آکادمی آریالند سعی دارد با ارائهی محتواهای سرگرمکننده و آموزنده، به پرورش کودکانی شاد و توانا کمک کند. بنابراین شما میتوانید با ارائهی نظرات و پیشنهادات خود ما را برای رسیدن به اهداف خود، یاری برسانید. آریالند و خاله ریحان به زودی با یک داستان جدید پیش شما برمیگردند. منتظر ما باشید!